Dolar 32,5745
%0.09
Euro 34,8891
%0.07
Altın 2.434,650
%0.19
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları CHP'nin kampını değerlendirdi: Van’ın yıldızı Tunç Soyer!

Umutoğulları CHP'nin kampını değerlendirdi: Van’ın yıldızı Tunç Soyer!

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında CHP’nin 247 belediye başkanıyla gerçekleştirdiği üç günlük Van kampını değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Van’da yoğun ilgiyle karşılandığını vurgulayan Umutoğulları, “Benim şahsi kanaatim Van’ın yıldızı Tunç Soyer’dir. Orada gördüğü ilgi başkana enerji vermiş. Tunç Soyer’in bu kadar ilgi görmesinin sebebi ise burada özellikle AK Partili siyasetçilerin HDP üzerinden Tunç Soyer’e yaptıkları baskı ve yanlış politikalardır” yorumunu yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.05.2022 - 18:26

EGEPOSTASI - Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV'de yayınlanan 8. Gün programında Refik Pak’la birlikte Türkiye ve İzmir gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) üç günlük Van kampı değerlendiren Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Van’da gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekti.

Umutoğulları’nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“SOYER ‘BU KADARINI BEKLEMİYORDUM’ DEDİ”

“CHP’nin Van kampı öncesi Van’da arkadaşlarımla görüşmüştüm. ‘Tunç Soyer gelecek mi?’ dediler. Geleceğini söyledim. Tunç Başkan’la konuştuğumuzda da kendisine yoğun ilgi göreceğini söyledim. Van’da Tunç Soyer’e karşı müthiş bir teveccüh vardı. Pazar sabahı Tunç Başkan’la konuştuk. ‘Gerçekten muazzam bir ilgi vardı. Bu kadarını beklemiyordum’ dedi. Tunç Soyer’in bu kadar ilgi görmesinin sebebi ise burada özellikle AK Partili siyasetçilerin HDP üzerinden Tunç Soyer’e yaptıkları baskı ve yanlış politikalardır. Tunç Soyer’in hakkını vermek gerekiyor, gerçekten burada çok dik durdu. HDP’yle ilgili yapılan eleştirilerde hiçbir zaman geri adım atmadı. HDP’nin örgütlerinin açık destek verdiği tek başkan Tunç Soyer’di. HDP İzmir İl Başkanlığı 2019 Yerel Seçimleri’nden önce Tunç Soyer’i destekleyeceklerini açıklamıştı. 

“AK PARTİ YANLIŞ STRATEJİ UYGULADI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ‘CHP içerisinde 20’ye yakın ilde terör örgütleriyle iltisaklı kişiler var’ demişti. Tunç Soyer’in neredeyse vatan haini ilan edilmesi, terör örgütüyle ilişkilendirilmeye çalışılması İzmir gibi bir yerde ters tepti. Bu durumun Doğu ve Güneydoğu’ya yansıması da başka oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kendi tabanına mesaj vermek için konuşmasını ona göre seçiyor. Bunu yaparken de İç Anadolu’daki kendi tabanına mesaj veriyor. Partiye oy verenleri düşünmeyenleri tekrar topluyor. Ama burada yerel siyaset yapan milletvekilleri, Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu siyasi stratejiyi yapamaz, yapması da doğru değildir. Daha önce de ‘İl Başkanı Kerem Ali Sürekli kaşıkla topluyor, Hamza Dağ kepçeyle dağıtıyor’ demiştik. AK Parti’nin burada yapmış olduğu yanlış stratejilerden dolayı bugün CHP’de siyaset yapan İzmirli yöneticiler doğuya gittiklerinde karşılık buluyor. Dolayısıyla partilerin seçim stratejilerini yaparken çok dikkat etmeleri gerekiyor. 

“SOYER DOĞRU İLİŞKİLER KURDU”

Benim şahsi kanaatim Van’ın yıldızı Tunç Soyer’dir. Orada gördüğü ilgi başkana enerji vermiş. Doğru tavır koyduğunuzda bir süre sonra tabanınız genişliyor. Tunç Soyer nasıl yüzde 56 oy aldı? Farklı seslerden bahsetti ve onlardan oy aldı. Niye HDP, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için değil de Tunç Soyer’le ilgili açıklama yapmıştı. Çünkü Soyer doğru ilişkiler kurdu. 

“SEFERİHİSAR’DAKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ”

Tunç Soyer iradesi olan, siyasi tercihi ne olursa olsun eleştirilerinde geri adım atmayan bir başkan. Soyer’in yıpranmasının temel sebebi, CHP içinde Soyer’e yapılan eleştiriler ve sokakta konuşulanların çoğunun CHP’nin kendi içinde ürettiği bir yaygara olmasıydı. Soyer’in son 6 ayına bakın. Dün ona sahip çıkmayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel şimdi yanında. AK Parti öksürse Deniz Yücel cevap veriyor. CHP’de il başkanı ve farklı gruplarla aralarında sorunlar olmuştu. Tunç Soyer’in etrafındaki siyasi arkadaşları da ilçe ve il kongreleri sürecinde onu yanlış yönlendirmişti. Ama Soyer şimdi Seferihisar’daki günlerine geri döndü. Önünde uzun bir süreç var. Seferihisar döneminde alışkın olduğumuz sempatik bir Tunç Soyer olabilir. Sayın Başkan Diyarbakır, Van ve sonraki doğu ve güneydoğdu gezilerinde partisine önemli katkılar koyabilir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.