Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı’da ‘kongre tepkileri’ devam ediyor: Bir kişinin suçu varsa Deniz Yücel’dir

Torbalı’da ‘kongre tepkileri’ devam ediyor: Bir kişinin suçu varsa Deniz Yücel’dir

Geçtiğimiz ay görevden alınan CHP Torbalı İlçe Yönetimi’nin yerine atanan geçici yönetimin görev süresinin dolması az bir süre kalmasına rağmen hala kongre tarihinin belirlenmemesi parti tabanında tepkilere neden oldu. Konuya ilişkin konuşan önceki yönetimde İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev alan Hüseyin Arslan, demokrasi vurgusu yaparak ilçede görev yapacak kişinin sandıktan çıkması gerektiğini söyledi. 400 delegenin oyunu alarak göreve gelen yönetimin neden belirtilmeksizin görevden alınmasının doğru olmadığını ifade eden Arslan, ‘’ Burada 400 delegenin oyunu alan kişilere bu şekilde davranmaları doğru mu? Eğer İzmir bölgesinde bir kişinin suçu varsa Deniz Yücel’in suçu vardır’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2021 - 15:40

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay CHP Torbalı’da Erol Günaydın’ın ilçede etkili bir yönetim sergileyemediği gerekçesiyle başkanlık görevinden alınmasının ardından ilçe ilçeyi yönetecek 5 kişilik geçici yönetimin başına ise 11 Kasım tarihinde Övünç Demir’i atamıştı. 

Atamanın ardından muhalefet kongre çalışmalarına başlamıştı ancak atamanın ardından neredeyse 1 ay geçmesine rağmen henüz kongre tarihi belirlenemedi.

Parti tüzüğüne göre; geçici yönetimin ilçeyi 30-45 gün içerisinde olağanüstü kongreye götürmesi gerekirken henüz kongre için bir çalışma yapılmaması eski yönetim tarafından tepki topladı.

Konuya ilişkin Egepostası’na konulan önceki yönetimde İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev alan Hüseyin Arslan, demokrasi vurgusu yaparak bir an önce kongre yapılması çağrısında bulunurken ilçede görev yapacak kişinin sandıktan çıkması gerektiğini söyledi.

‘’30 DELEGENİN OYUNU ALAMADI’’

Örgütün 2019 yerel seçimlerinde gösterdi başarının ardından neden gösterilmeden görevden alınmasına tepki gösteren Arslan, ‘’Biz burada 400 delegenin oyunu aldık ama atanan kişi 30 kadar delegenin oyunu aldı. 40 imza toplayıp aday bile olamadı ilçe başkanlığı seçiminde. Bizim burada bir hatamız yok. Eğer olsa da mesele ne olur? İzmir’den gelinip burada yönetim toplanır. İlçe başkanının hatası varsa eğer ki yok. ‘İlçe başkanı istifa etsin yoksa bütün yönetimi görevden alacağız’ diyebilirlerdi. Biz Menemen gibi Torbalı’da seçimi kaybetmedik. Torbalı’da çok karışlık bir yapı vardı. Biz tüm bunlara rağmen rahmetli İsmail Başkan ile yerel seçimi 8 bin oy farkla aldık. Üstüne bizi bu şekilde görevden almaları Kabul edilemez. Atanan kişi 30 delegenin oyunu alamadı. Bir de kim atanıyor? Karşımıza rakip olan kişiyi kayyum olarak atıyorsunuz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘demokrasi’ diyor. ‘Tayyip Erdoğan gidecek ama demokrasiyle gidecek’ diyor. Burada 400 delegenin oyunu alan kişilere bu şekilde davranmaları doğru mu? Eğer İzmir bölgesinde bir kişinin suçu varsa Deniz Yücel’in suçu vardır’’ dedi.

‘’CHP’NİN İZMİR İÇİNDE BİR PARÇALANMASI VAR’’

İl Başkanı Yücel’in İzmir’de kendi ekibini kurmak için çalıştığını iddia eden Arslan, ‘’Biz görevden neden alındığımızı bilmiyoruz. Deniz Yücel milletvekili olabilmek için İzmir’de kendi ekiplerini oluşturuyor. Sadece Torbalı eğil. İzmir’de 8 tane ilçe görevden alındı. Şu anda Deniz Yücel’in Tunç Başkan’la uğraştığı kadar AK Parti uğraşamıyor. Türkiye’de CHP’nin oyları yükseliyor. İzmir’de neden düşüyor? CHP’nin İzmir içinde bir parçalanması var. Her şey ekiple olur’’ diye konuştu.

‘’TORBALI KONAK YA DA KARŞIYAKA GİBİ DEĞİL’’

Torbalı’nın ülkenin dört bir yanından farklı etnik kökenli insanları barındırdığı için ilçede siyaset yapmanın merkezi ilçelerden daha zor olduğuna dikkat çeken Arslan, ‘’Torbalı siyaseti Konak ya da Karşıyaka gibi değil. Türkiye genelinde 81 il varsa 81 ilden insan var Torbalı'da. Ben bugün Karşıya’da aday olsam CHP’den alırım. Ama Torbalı böyle bir yer değil. Torbalı’da 81 ilden insan var. bu ekip başarılı olmasaydı bu seçim alınır mıydı? Evet rahmetli başkaımız iyiydi. Ama ekibin de katkısı vardı’’ ifadelerini kullandı. 

‘’23 NİSAN’DA ÇOCUĞU KOLTUĞA OTURTUR GİBİ…’’

Verilen tepkilerin temelinde, dayatma olması olduğunu belirten Arslan, kongre çağrısı yaptı ve ilçede kim görev yapacaksa seçimle belirlenmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi; ‘’Buranın 200 bin nüfusu var. Belki tarafsız birini atasaydı bu kadar sorun olmazdı Torbalı’da. 400 delegenin imzasını almış yönetimin karşısına 40 imza alamamış kişiyi koyuyorsunuz. Bu, dayatmayla oluyor. Burada ne çıkar var diye geliyor insanların aklına. Bu dayatmayı zorla Kabul edeceğiz diye bir şey yok. Burası İzmir. Hangi çağda yaşıyoruz? Biz Urla’da kayyumu protesto ediyoruz ama aynısını biz yapınca AK Parti’den ne farkımız kalıyor? Demokrasi diyoruz, demokrasi nerede? Eğer Övünç Demir başarılı olsaydı 400 delgelenin 37’sinin değil 400’ünün oyunu alırdı ve bugün o ilçe başkanı olurdu. Bu kişi dayatmayla bize zorla Kabul ettirilmeye çalışılıyor. Şu anda benim dönemimden Torbalı’da 500 bine yakın üye var. En son en olmazsa bu üyelerle birlikte partiden istifa edeceğim. Genel Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim. Biz kongre olsun istiyoruz. Kim alırsa eyvallah. Övünç Demir kazandıysa tamam, partiliyiz. 3 tane adayımız var şu an. Faruk Akpınar, Yıldız Sivrikaya ve Övünç Demir. Kongre olsun aday olsunlar. Hangisi seçilirse seçilsin. Ama demokrasiyle gelsin. 23 Nisan’da çocukları koltuğa oturtur gibi koltuğu oturunca o kişiyi kimse ilçe başkanı olarak kabul etmiyor.’’ 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.