Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ile CHP İzmir'in zirvesinde gündem Menderes

Soyer ile CHP İzmir'in zirvesinde gündem Menderes

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimiyle bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda dün gerçekleşen Menderes Belediye Başkan Vekili Seçimi’nin değerlendirildiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 11:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimiyle bugün bir toplantı gerçekleştirdi.

Saat 15.00'te Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başlayan toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantının ana gündem maddesi dün yapılan Menderes Belediye Başkan Vekilliği Seçimi oldu. Soyer, Yücel ve il başkan yardımcılarının seçimin ardından durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Belediye başkan vekili seçiminde fire verilmemesinin karşılıklı memnuniyet yarattığı aktarıldı. 

Zirvede ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi ile CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çalışmalarının da masaya yatırıldığı belirtildi.

YÜCEL’DEN DEĞERLENDİRME

Öte yandan; Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in programı gereği toplantıdan erken ayrılmasını ardından CHP İzmir İl Örgütü, İl Başkanı Yücel idaresinde toplantıya devam etti.

Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, dün gerçekleştirilen Menderes Belediye Başkan Vekili seçimlerinin de masaya yatırıldığını belirtti.

“MENDERES SÜRECİNİ KONUŞTUK”

Toplantıda görüşülen konulara ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Yücel, “Bu toplantı olağan rutin bir görüşmeydi, özel bir gündemimiz yoktu. Son zamanlarda İzmir’de, ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde orman yangınları var. Dün yine Ildır’da bir yangın vardı. Geçtiğimiz günlerde Çeşme’de, Foça’da, Bornova’da çeşitli yangınlar oldu. Bununla ilgili Büyükşehir İtfaiyesi gerçekten çok özveriyle ve fedakarca çalışıyor. Bugünkü görüşmemizde konuları konuştuk. Dün Menderes Belediye Başkanvekili seçildi. O süreci de konuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, il başkanı olarak sık sık ve belli periyodlarla bir araya geliyoruz. Yöneticilerimizin de bir araya geleceği, karşılıklı görüşlerin paylaşılacağı rutin, olağan ve samimi bir görüşme oldu. Başkanımızı ziyaret edelim, bir araya gelelim istedik. Büyükşehir Belediye Binası boşaltılmıştı, bir süredir Egemenlik Evi başkanlık için kullanılıyor. Fiziki koşulları yeterli olmadığı için bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir araya geldik” dedi.

“HERHALDE KENDİ KAFALARINDA KURGULADIKLARI BİR ŞEYLER VARDI”

Dün gerçekleştirilen Menderes Belediye Başkan Vekili seçimlerinde AK Parti’nin aday olmamasına rağmen AK Parti’nin CHP’li meclis üyesi Mustafa Akın’a oy vermesi hamlesini de yorumlayan Başkan Yücel, “Bunu onlara sormak lazım. Aday olmayan, adaylığını açıklamayan birine oy vermenin nasıl bir mantığı varsa… Herhalde kendi kafalarında kurguladıkları bir şeyler vardı. Ama önemli olan bizim arkadaşlarımız, fire vermeden adayımıza oy verdiler. Buna Mustafa Akın da dahildir. 15 oyla 3. turda yasaların ve yönetmeliğin emrettiği şekilde belediye başkan vekili Erkan Özkan seçilmiştir” diye konuştu.

“DUYGUSAL BİR TEPKİ VEREREK İSTİFA ETMİŞ OLABİLİR”

Seçim öncesin istifa ettiği iddia edilen ve seçimin ardından istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıklayan Mustafa Akın’ın istifasını da değerlendiren Yücel, “İnsanlar zaman zaman duygusal tepki verebilirler. Mustafa Akın, yaklaşık 3 yıldır belediye başkan yardımcılığı görevini sürdüren bir arkadaştı. Adaylıkla ilgili bir düşüncesi olabilir bunun istediği gibi karşılığı olmaması olabilir bundan dolayı duygusal bir tepki vererek istifa etmiş olabilir. Ama neden istifa etti, nasıl istifa etti bunu kendisine sormak lazım. Neticede bizim adayımıza 15 oy çıkmıştır. Bizi bu ilgilendiriyor. Çok detaylarla ve dedikodularla ilgilenmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN KAFASINDA BİRTAKIM KUŞKULAR OLUŞUYOR”

Dün Çeşme Ildır’da çıkan yangına ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın “Bir otellik yakmışlar” ifadesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Yücel, şunları söyledi; “Son dönemde çıkan yangınlar özellikle sayfiye yerlerinde, ekonomik değeri ve rantı yüksek olan yerlerde çıkıyor. Bu insanların kafasına birtakım soru işaretleri ve kuşkular sokuyor. Ama biz hep şunu söylüyoruz: buraların imara açılmaması, betonlaşmaması ve birilerine peşkeş çekilmemesi için biz hem sonuna kadar takipçisi olacağız hem de hukuki ve siyasi mücadeleyi vereceğiz."

İŞ BİRLİĞİ VE UYUM İÇİN BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR

Toplantıda ayrıca Menderes seçimlerinde gerçekleştirilen uyum ve çalışmalar için de tüm il yönetimine Yücel ve Soyer’den teşekkür geldiği öğrenildi. ‘İktidar’ vurgusunun yapıldığı iddia edilen toplantıda sorunsuz çalışmaların seçim sürecinin sonuna kadar devam etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.