Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gözler Menderes'te: CHP'den meclis üyeleriyle kritik toplantı

Gözler Menderes'te: CHP'den meclis üyeleriyle kritik toplantı

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri’nden oluşan heyet, bugün Menderes Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleriyle bir araya geldi. Heyetin, 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak Menderes Belediye Başkan Vekilliği seçimi için aday belirlenmesiyle ilgili meclis üyelerinin tek tek görüşlerini aldığı öğrenildi. Meclis üyelerinin toplantıda "Bizim herhangi bir ismi isteyip, istememe gibi bir lüksümüz yok. Burada önemli olan isim değil, partimiz. Kim aday olursa olsun onu destekleyeceğiz” dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 14.07.2022 - 13:10

EGEPOSTASI - Menderes Belediyesi’ne yapılan ‘yolsuzluk’ operasyonu kapsamında ‘rüşvet’ iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Belediye Başkan Mustafa Kayalar, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Görevinden uzaklaştırılan Kayalar’ın yerine vekaleten bakacak Belediye Başkan Vekili’nin seçiminin de 18 Temmuz Pazartesi günü, saat 14.00’te yapılması kararlaştırılmıştı.

Seçime 4 gün kala CHP’de adaylık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri bugün Menderes’e giderek Menderes Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle tek tek görüştü.

MECLİS ÜYELERİ: KİM ADAY OLURSA ONU DESTEKLEYECEĞİZ

Saat 11.00’de başlayan kritik toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda CHP heyetinin meclis üyelerinden aday belirleme konusunda fikir aldığı öğrenildi. Meclis üyelerinin partinin göstereceği adayın öncelik olduğu yönünde ortak görüş bildirerek, “Bizim herhangi bir ismi isteyip, istememe gibi bir lüksümüz yok. Burada önemli olan isim değil, partimiz. Kim aday olursa olsun onu destekleyeceğiz” dediği belirtildi.

SEYİT TORUN İZMİR'E GELİYOR

Öte yandan aday belirleme sürecini yönetmek üzere CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un bu akşam İzmir'e geleceği ifade edildi. Herhangi bir toplantı yapıp yapmayacağı netlik kazanmayan Torun’un Yücel ve Soyer’den gerekli bilgileri alacağı kaydedildi.

İŞLER'E PARTİLİLERDEN TEPKİ

Öte yandan CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler’in adaylıkla ilgili kamuoyuna yansıyan isimlerden Mustafa Akın’ı destekleyeceği iddiaları üzerine tepki gördüğü gelen bilgiler arasında. İşler’e bazı partililerin “İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis üyelerini dinleyip herhangi bir isim önermezken, sen nasıl isim önerirsin?” diye tepki gösterdiği dile getirildi. 

CHP'NİN ADAYI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

CHP’nin adayının Pazartesi günkü seçim öncesi yapılacak grup toplantısında açıklanacağı öğrenildi. Bununla birlikte görüşmelerde başkanvekilliği adaylığı için Erkan Özkan isminin ön plana çıktığı ileri sürüldü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.