Dolar 32,5107
%0.07
Euro 34,8880
%-0.24
Altın 2.455,550
%0.79
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'e afiş tepkisi sürüyor! AK Parti'den arka arkaya sert açıklamalar

Soyer'e afiş tepkisi sürüyor! AK Parti'den arka arkaya sert açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül İzmir’in 100. Kurtuluş Günü dolayısıyla hazırlattığı tanıtım görselleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak AK Parti kanadı da tartışmalara katıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da ardı ardına açıklama yaparak Tunç Soyer'e tepki gösterdiler. Sürekli, "CHP’li İBB Başkanı Tunç Soyer; 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu “ Barışın ikinci yüzyılı’ sloganıyla kutlayarak tarihi bir gaflete imza atmıştır." derken, Atilla Kaya ise, "9 Eylül, Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emperyalizme karşı kazandığı ilk ve kesin ZAFERİN günüdür. O tarihte de batı hayranı ve mandacı kafalar vardı, yine var." dedi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2022 - 15:09

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü için hazırlattığı tanıtım görsellerinde "Barışın İkinci Yüzyılı" ifadesinin yer almasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına başta MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz tepki göstermişti.

Muhalefetten gelen eleştirilerin ardından Soyer'e ittifak ortağı İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da , “ '9 Eylül' İzmir ve Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun “ZAFER” günüdür. Sn. Tunç Soyer’i bu afişleri kaldırmaya ve 9 Eylül’ün 100.yılına yakışır kutlamalar yapmaya davet ediyorum." sözleriyle tepkisini ortaya koymuştu.

Tartışmalara AK Parti cepesi de katıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da ardı ardına açıklama yaparak Tunç Soyer'e tepki gösterdiler.

KEREM ALİ SÜREKLİ: GAFLETE İMZA ATMIŞTIR

AK Parti İl Başkanı Sürekli'nin sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle;

"1-CHP’li İBB Başkanı Tunç Soyer; 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu “ Barışın ikinci yüzyılı’ sloganıyla kutlayarak tarihi bir gaflete imza atmıştır. Tüm vatanseverlerin tepki gösterdiği ve gelecek nesillerin de kınayacağı bu yaklaşım; Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sorgulanacaktır!

2-Çünkü, 9 Eylül 1922; Türk Milletinin hürriyet mücadelesini zaferle taçlandırdığı; İzmir’den başlayan esaret zincirinin yine İzmir’de kırıldığı tarihtir. Soyer; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi veren şehit ve gazilerimizin kemiklerini sızlatmıştır.

3-Soyer’in yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. Sanmasın ki; ülkemizin ve İzmir’in vatanperver, bayrağına bağlı insanları bunu içine sindirecektir! Kendisinden derhal bu kutlama afişlerini kaldırarak Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna ve 9 Eylül’e yakışır bir kutlama paylaşmasını bekliyoruz."

MAHMUT ATİLLA KAYA: O TARİHTE DE BATI HAYRANI VE MANDACI KAFALAR VARDI, YİNE VAR

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, tepkisini sosyal medyadan 9 Eylül 1922 günü Hükümet Konağı'nda göndere çekilen Türk Bayrağı'nın fotoğrafını paylaşarak gösterdi. Kaya fotoğrafla birlikte, "9 Eylül, Aziz Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde dünyada emperyalizme karşı kazandığı ilk ve kesin ZAFERİN günüdür. O tarihte de batı hayranı ve mandacı kafalar vardı, yine var. Tam bağımsızlığın bedeli ağırdır ve bu bedel şehitlerimizin kanı ile ödenmiştir!" notunu paylaştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.