Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Kalyoncu: Körfez’i kirleten Büyükşehir’dir

MHP’li Kalyoncu: Körfez’i kirleten Büyükşehir’dir

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Körfezi'ndeki kirlilik probleminin Gediz Nehri'nden kaynaklandığını ileri süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP'li siyasilerin açıklamalarını eleştirerek, "Gediz Nehri İzmir il sınırlarında ne tür kirlenmeye maruz kalıyor ve Büyükşehr'in sorumluluğunda olan alanlarda neler yapılmıştır? Gediz Nehri’nin kirlilik durumunu öne sürerek kendi sorumluluklarını saklamaya kalkmasınlar" dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2021 - 13:25

EGEPOSTASI – MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li siyasilerin İzmir Körfezi’ndeki kirliliğin nedeni olarak Gediz Nehri’ni işaret etmesini eleştirdi.

Sosyal medyadan konuya ilişkin bir açıklama yapan Kalyoncu’nun ifadeleri şu şekilde:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP’li siyasiler İzmir Körfezi’ndeki kirliliği örtbas etmek için Gediz Nehri’ni günah keçisi ilan ediyorlar. İZSU’nun elinde veriler var ise deniz marulunun İzmir Körfezi’ni neden kapladığını açıklasınlar. Arıtma tesislerinden yüksek miktarda azot ve fosfor girişi var. İZSU verileri ile birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarının ne kadarının birbirinden ayrılmış olduğunu açıklasınlar. İZSU’da veriler var ise Küçük Menderes Nehri’ni kirleten kaynakları ve ne önlem aldıklarını açıklasınlar. İZSU’da veriler var ise Tahtalı Baraj Gölü’ne lağım girişlerini açıklasınlar.  İZSU’da veriler var ise İzmir’de kanalizasyona bağlı olmayan 87 binden fazla foseptiğin durumunu açıklasınlar. Çevreye, tarıma, su kaynaklarına ve insan sağlığına etkilerini açıklasınlar. İZSU’da veriler var ise kaçak yapıların kanalizasyon sistemlerinin nasıl olduğunu açıklasınlar. Körfeze giren derelerin kirlilik yüklerini açıklasınlar. Evini temizlemeden komşuya bakmak, evdeki kirliliği başkasına yıkmaya çalışmak bilimsellik değildir. 

Her Milliyetçi Çevrecidir! Fakat Her Çevreci Milliyetçi Değildir!

Gediz Nehri kirliliği tabi ki engellenmelidir. Bununla ilgili havza yönetim planları zaten uygulamaya konulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi öncelikle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Gediz Nehri İzmir il sınırlarında ne tür kirlenmeye maruz kalıyor ve Büyükşehrin sorumluluğunda olan alanlarda neler yapılmıştır? Gediz Nehri’nin kirlilik durumunu öne sürerek kendi sorumluluklarını saklamaya kalkmasınlar. Öncelikle kendi yapmaları gereken görevlerini yerine getirsinler. İzmir’de vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamasınlar. Çevrecilik siyaset üstü diyerek vatandaşımızın dikkatini Gediz’e yönlendirip yapılan yanlış işlerin ve yapılmayan işlerin üstünü örtmeye çalışmasınlar. İçme suyumuza kanalizasyon karıştırmasınlar. Bilimsellikten bahsederek bilimsellikten uzak açıklamalar ve uygulamalar yapmasınlar. Milliyetçilik Çevrecilik, Çevrecilik Milliyetçiliktir. Fakat unutmayınız ki her milliyetçi çevrecidir, fakat her çevreci milliyetçi değildir!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.