Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Şahin'den Tunç Soyer'e sert tepki; Siz Türk düşmanısınız

MHP'li Şahin'den Tunç Soyer'e sert tepki; Siz Türk düşmanısınız

Kiraz Belediyesi Meclisi ilçede yeni yapılan bulvara Alparslan Türkeş ismini vermek istedi. Karar Kiraz Belediye Meclisi'nden oy çokluğu ile geçtikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Hukuk Komisyonunda değerlendirilen konu oy birliğiyle geçerken, CHP Grubunda ret yönünde karar alınmasıyla yeniden komisyona iade edildi. Gelişme sonrası MHP cephesinden sert tepki geldi. İl Başkanı Veysel Şahin, “ Süreci yakından takip ediyoruz. Ey Tunç Soyer, Pagos, Agamemnon, Homeros isimlerinde mahsur görmüyorsunuz ama Türkeş isminden rahatsızsınız. Siz Türk düşmanısınız." ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 16.06.2021 - 22:37

EGEPOSTASI- Kiraz Belediyesi Meclisi, ilçede yeni açılan bulvara MHP’nin kurucu ve merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının verilmek istenmesine ilişkin karar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde reddedilerek, ilgili komisyona geri iade edildi. 

Kiraz Belediyesi, ilçenin Yeni Mahallesi’nde bulunan Menderes Caddesi’nden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Atatürk Caddesi’nde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen bulvara “Alparslan Türkeş” isminin verilmesi istendi. Karar, ilçe belediyesinde CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla geçti.

İlçede kabul edildikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemine gelen konu incelenmek üzere Hukuk Komisyonu’na gönderildi. Talep komisyonda görüşüldükten sonra AK Parti ve CHP’li  üyelerin olumlu yönde değerlendirmesi sonucu oy birliğiyle geçti.

CHP Grup toplantısında karara ret oyu kullanılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine, komisyondan oy birliğiyle gelen konunun “komisyona iade edilmesine” karar verildi. 

Alparslan Türkeş’in isminin bulvara verilmesi kararının komisyona iade edilmesine MHP cephesinden üst üste sert tepki geldi.

ŞAHİN: SİZ TÜRK DÜŞMANISINIZ

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Kiraz’da bir bulvara Alparslan Türkeş isminin verilmesi kararı İzmir BB’nde reddedilerek komisyona iade edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz. Ey Tunç Soyer, Pagos, Agamemnon, Homeros isimlerinde mahsur görmüyorsunuz ama Türkeş isminden rahatsızsınız. Siz Türk düşmanısınız." ifadelerini kullandı.

İL BAŞKAN YARDIMCISI ŞİMDİ: TUNÇ SOYER BİLMELİDİR Kİ...

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ömer Fatih Şimdi, "Hümanizm maskesi altında çok keskin bir ideolojik nefret besleyen Tunç Soyer bilmelidir ki kendisi 3 yıl sonra hatırlanmayacaktır ama Rahmetli Başbuğumuz her zaman gönüllerde yaşayacaktır." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.