Dolar 32,5133
%-0.1
Euro 34,7844
%-0.23
Altın 2.433,080
%0.12
Bist-100 9.730,00
%0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz: Kadınlarımızla birlikte geleceğimizi geri alacağız!

Memleket Partili Oğuz: Kadınlarımızla birlikte geleceğimizi geri alacağız!

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle yayınladığı mesajda, "Bizler; Memleket Partisi iktidarında taraf olduğumuz bütün sözleşmeleri uygulayacak, 6284 sayılı yasayı eksiksiz işleterek kadınlarımıza sahip çıkacak, onları sosyal anlamda destekleyecek politikaları hayata getireceğiz. AKP iktidarının 20 yılda kadınlardan aldığı her hakkı geri alacağız. Kadınlarımızla birlikte "Geleceğimizi de geri alacağız!" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 08.03.2022 - 12:50

EGEPOSTASI - Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Oğuz, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tarihte hakkını arayan kadın emekçilerin katledilmesi sonrası; kadınların haklarına, siyasi bilinçlerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için oluşturulmuş bir anma günüdür. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde çağdaşlarına göre medeni, siyasi ve sosyal haklarına dünyadaki birçok kadından önce kavuşan Türk kadını, Avrupa ülkelerindeki kadınlara dahi ilham kaynağı olmuş, buralardaki kadın hareketlerini cesaretlendirmiştir.

2002 yılında AKP iktidara gelinceye kadar kadınlar her zaman haklarını arayabilmiş, toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında sorunlarını en aza indirgemeyi başarabilmişti. Fakat geçtiğimiz son 20 yılda, AKP iktidarının gerici ve kadın düşmanı politikaları sonucunda kadınlarımız elde ettiği kazanımları kaybetmekle birlikte iş hayatından dışlanmış, temsil hakları minimuma indirilmiş, sosyal hayattan izole edilmiş, özgürlükleri kısıtlanmıştır. Bununla beraber kadına şiddet ve kadın cinayetleri çok büyük oranda artış göstermiştir. 6284 sayılı yasanın uygulanmaması ve en son İstanbul Sözleşmesinden çıkılması ise bardağı taşıran son damla olmuştur. Muhalefet partileri oy hesapları uğruna İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına çok cılız bir tepki vermiş, kadınlarımız yalnız bırakılmıştır. Bizler; Memleket Partisi iktidarında taraf olduğumuz bütün sözleşmeleri uygulayacak, 6284 sayılı yasayı eksiksiz işleterek kadınlarımıza sahip çıkacak, onları sosyal anlamda destekleyecek politikaları hayata getireceğiz. Ayrıca genelde ve yerelde kadın istihdamını artıran projelerle kadınlarımızın özgüvenli bir şekilde ayaklarının yere basmasının teminatı olacağız. AKP iktidarının 20 yılda kadınlardan aldığı her hakkı geri alacağız. Kadınlarımızla birlikte "Geleceğimizi de geri alacağız!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.