Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partili Oğuz'dan Soyer'e '9 Eylül' tepkisi: Bu önemli günün anlamını kavrayamamış

Memleket Partili Oğuz'dan Soyer'e '9 Eylül' tepkisi: Bu önemli günün anlamını kavrayamamış

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül İzmir’in 100. Kurtuluş Günü dolayısıyla hazırlattığı tanıtım görselleri üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi. Oğuz, "9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu ve bir ulusun yeniden doğduğu gündür. Milletimiz büyük fedakarlıklarla dünyada eşi benzeri olmayan bir milli mücadeleye katılmıştır. Binlerce şehidin verildiği bu savaş, 9 Eylül 1922 günü İzmir’de büyük bir zaferle son bulmuştur. İzmirimizin belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer bu önemli günün anlamını kavrayamamış olmalı ki bu günü barış günü olarak tanımlayıp şehrin dört bir yanına afişler asmış. Kendisini bu davranışından dolayı kınıyorum." dedi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2022 - 20:04

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü için hazırlattığı tanıtım görsellerinde "Barışın İkinci Yüzyılı" ifadesinin yer almasına tepki yağıyor.

Son olarak konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bu önemli günün anlamını kavrayamadığını savunarak sert tepki gösterdi.

CÜNEYT OĞUZ’DAN TUNÇ SOYER'E ELEŞTİRİ 

Memleket Partili Oğuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu ve bir ulusun yeniden doğduğu gündür. Milletimiz büyük fedakarlıklarla dünyada eşi benzeri olmayan bir milli mücadeleye katılmıştır. Binlerce şehidin verildiği bu savaş, 9 Eylül 1922 günü İzmir’de büyük bir zaferle son bulmuştur. Ülkenin tutsaklıktan kurtarılmasıyla 9 Eylül, dünyanın tanıdığı ve saydığı bu yeni devletin doğduğu gün olarak tarih sayfalarına kazınmıştır.

İzmirimizin belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer bu önemli günün anlamını kavrayamamış olmalı ki bu günü barış günü olarak tanımlayıp şehrin dört bir yanına afişler asmış. Kendisini bu davranışından dolayı kınıyorum. 
Barış anlaşması LOZAN’da  24 Temmuz 1923'te imzalandı. 9 Eylül 1922 İzmir’in kurtuluşunu barışla ilişkilendirmek ne demektir? Bu durumu, kendisi İzmirlilere açıklamalıdır. Kutlanılması gereken gün, Yunan işgalinin savaşla son buluşu ve İzmir’in kurtuluşudur. 

Tarihimizin bu çok önemli günlerini sulandırmanın ve anlamını değiştirmeye çalışmanın amacı ne olabilir? Bilgisizlik mi yoksa ilgisizlik mi? İzmirliler olarak cevap bekliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.