Dolar 32,5895
%0.35
Euro 34,8030
%0.2
Altın 2.499,300
%0.6
Bist-100 9.453,00
%-0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kritik 'Torbalı' zirvesi! Yücel ve Soyer milletvekilleriyle bir araya geldi

Kritik 'Torbalı' zirvesi! Yücel ve Soyer milletvekilleriyle bir araya geldi

İsmail Uygur'un vefat etmesinin ardından yerine Torbalı'da kimin belediye başkanı olacağı merak konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in makamında kritik bir toplantı yapılıyor. Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda aday belirleme sürecine dair fikir alış verişinde bulunulduğu ifade edildi. oplantı sonrası Soyer, Yücel ve vekiller bir açıklama yapmazken toplantı öncesi Tacettin Bayır, Ege Postası’na Torbalı süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu. "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday çıkarması hem ahlaki değil hem de etik değil" diyen Bayır, "Benim 38 yıllık siyasi birikimim, eski il başkanı olduğum için kendimce bir çalışma yaptım. Bir teklif getireceğim.  Menemen’deki olayı yaşamamak için." dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2021 - 14:10

EGEPOSTASI/ÖZLEM KARA- İsmail Uygur’un vefatının ardından, İzmir’in bir numaralı gündem maddesinde Torbalı'nın yeni belediye başkanının kim olacağı yer alıyor.  

CHP İzmir İl Başkanlığı aday belirleme sürecini sıkı tutarak Torbalı’ya büyük bir mesai harcıyor. 

CHP İzmir İl Başkanı Deniz  Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP’nin Torbalı Başkan adayı için çalışmalarını sürdürüyor.

Yücel ve Soyer  aday belirleme çalışmalarını beraber yürütürken, önceki akşam İzmir Sanat Merkezi’nde Torbalı Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleriyle bir araya gelerek tek tek dinlemişlerdi.

İkili bugün de CHP İzmir milletvekilleriyle bir araya geldi. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamına davet edilirken, aday belirleme sürecinde görüşlerine başvurdu. 

Tunç Soyer'in makamında gerçekleşen toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. 

Toplantıya İzmir milletvekillerinden Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Atila Sertel, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır ve Murat Bakan katılım gösterirken; Toplantıya mazerete bildiren Mahir Polat ve Kani Beko katılmadı.

Öte yandan Tunç Soyer, Atila Sertel, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır toplantıdan erken ayrılırken, İl Başkanı Deniz Yücel, Bedri Serter ve Ednan Arslan birlikte çıkarken görüntülendi.
Toplantı sonrası Soyer, Yücel ve vekiller bir açıklama yapmazken toplantı öncesi Tacettin Bayır, Ege Postası’na Torbalı süreciyle alakalı açıklamalarda bulundu.

MENEMEN’DEKİ HATAYA DÜŞMEMEK İÇİN BAYIR’DAN ÖNERİ

CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır şu açıklamaları yaptı;

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aday çıkarması hem ahlaki değil hem de etik değil. Çünkü onlar Ankara, Balıkesir, İstanbul’da kendi parti içlerinde görevden alındığında, bizler meclis üyemiz bulunmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi olarak aday göstermedik. Oradaki halk oranın belediye başkanına görev ve yetki verdi. O parti yönetmeliydi. CHP bu anlamda etik ve ahlaki anlamda aday çıkarmadı. Torbalı’da da beklediğimiz AKP’nin herhangi bir aday çıkarmaması. Ancak MHP İzmir İl Başkanı'nın (Veysel Şahin) geçen gün yapmış olduğu açıklama var ‘orada da aday çıkaracağız’ söylemini çok yakışıksız bulduğumu belirtmeliyim. Bugün bu toplantıda bir çözüm arayacağız. Benim 38 yıllık siyasi birikimim, eski il başkanı olduğum için kendimce bir çalışma yaptım. Bir teklif getireceğim.  Menemen’deki olayı yaşamamak için. Bu teklifle kimin olduğundan ziyade sorunu nasıl çözeceğimiz, diğer aday adaylarının da içine sineceği bir adayı bulup çıkarmak. Çok da doğaldır ki bu arkadaşlarımız, Torbalı'yı ben yönetirim iddiasındalarsa, 5 yıllığına ben kendilerine bir ağabeyleri olarak, partiye 38 yıldır emek vermiş biri olarak tavsiyem gelin biz size söz verelim örgüt olarak iki buçuk yıl sonra 2023 yılı seçimlerinde, sizin önünüze sandığı koyalım. Ön seçim yapalım, hangi arkadaşımız belediye başkanı olmak isterse o olsun. Peki bu  iki yıllık süreci nasıl yapalım?  Bu iki yıllık süreçte gene onların da aralarında anlaştığı, ben bir daha aday olmayacağım 2023 seçimlerinde diyen bir arkadaşı yapalım geçici olarak. Bunun üzerinde arkadaşların arasında uyum sağlayabilirsek ve onların da önünü açarak hadi iki buçuk yıl çalışın. Gidin muhtarları gezin, pazarları gezin kendinizi Torbalı halkına anlatın. Sizlerden birini adaya yapacağız deyip onların çalışmasının da önünü açmak. Bence bu formülle biz bu işi çözeriz diye düşünüyorum”

KİMLERİN İSİMLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Öte yandan kulislerde adaylık için pek çok isim konuşulurken, Sıla İlgi Akkaş, Mithat Tekin, Özkan Yıldız ve Yıldırım Baytekin ismi öne çıkıyor.

Herhangi bir isim üzerinde uzlaşma olmaması durumunda CHP grup toplantsında mini bir seçim yapılacağı belirtiliyor.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından Valiliğin aldığı kararla Torbalı Belediye Başkan seçimi, 27 Nisan’da yapılacak.

CHP adayını o gün grup toplantısı sonrasında açıklayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.