Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel’den AK Parti’ye Torbalı’da aday çıkışı: Siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiririm

Sertel’den AK Parti’ye Torbalı’da aday çıkışı: Siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiririm

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Torbalı’da yaşanan süreci değerlendirdi. AK Parti’nin siyasi etik gereği ilçede belediye başkanı adayı çıkarmaması gerektiğini söyleyen Sertel, “Eğer ölünün ardından AKP aday çıkarır da burayı da kapmaya çalışırsa siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiririm” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.04.2021 - 13:46

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel TV35 ekranlarında yayınlanan Menderes Fırtınası programında Mustafa Ali Fırtına’nın sorularını yanıtladı.

Genel ve yerel siyasete ilişkin değerlendirmeler yapan Sertel, Torbalı’da yaşanan sürece ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından gözler, yeni belediye başkanının kim olacağına çevrildi.

CHP, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer’in idaresinde aday belirleme çalışmalarına başlarken AK Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı halen belirsizliğini koruyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sertel, siyasi etik gereği AK Parti’nin aday çıkarmaması gerektiğini söyledi.

“TELİN ÜSTÜNE KONMUŞ AKBABALARA BENZETİRİM”

Sertel, AK Parti’nin Torbalı’da aday çıkarması konusunda görev yaptığı esnada geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina örneğini verdi. Sertel, Menemen kıyaslamalarına da değinerek, “Ahmet Piriştina belediye başkanıyken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. O günlerde milli iradeye saygılı olan ve başbakanlık görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan’dı. Kendisi vefatın ardından aday çıkarmama kararı aldı il başkanlığı olarak. AK İl Başkanlığı Ahmet Piriştina’nın karşısında Büyükşehir belediye başkanı olması için kimseyi aday çıkarmadı. O dönemde Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat  Durak ve Abdül Batur aday oldular ve Aziz Kocaoğlu, rahmetli Ahmet Piriştina’nın yerine seçildi. Torbalı’daki herhangi bir şekliyle görevden alınmış ya da herhangi bir olayla iligli soruşturmaya uğramış bir kişi değil. Adli bir vaka değil. Burada bir ölüm söz konusu. Ayrıca İsmail Uygur, büyük bir oy farkıyla Torbalı’da seçim kazanmış bir kişi. Eğer ölünün ardından AKP aday çıkarır da burayı da kapmaya çalışırsa siyasi ahlaksızlık olarak nitelendiririm. Etiği de geçtik... Yani vefatın ardından CHP’nin kazandığı bir belediyeye AKP bir aday çıkarırsa akbabalara benzetirim. Telin üstüne konmuş akbabalara benzetirim. Eğer öyle bir şey yaparlarsa çok yanlış. Eğer yaparlarsa bizim partililerimiz de gereğini yapmalıdır. Bu konuda hiçbir endişem yok Torbalı’da. Yok Menemen’deki gibi olacak, 3 meclis üyesi kayacak, bu böyle olacak.... Bu konuda asla Torbalı’da şüphe duymam” dedi.

“BU İSMAİL UYGUR’UN KEMİKLERİNİ SIZLATIR”

Menemen’de yaşanan ‘3 fire’ krizinin temel nedenlerinden birinin, meclis üyelerinin ön seçim olmadan, atama usulü göreve getirilmesi olduğunu ifade eden Sertel, ön seçimin yerel yönetimlerde devamlılığın temel taşlarından olduğu mesajını verdi ve “Menemen’de izlenen bir yanlış vardı. Bir çizgi yanlışlığı oldu mutlaka. O yanlışlık bizi oraya getirdi. Aslında biz bu konuda Menemen’deki seçim öncesinde İl Başkanlığı’nda yaptığımız toplantıda uyarıda bulunduk. Menemen’dekinin bir benzerini Çiğli’de yaşamıştık. Bizim adayımız başka biriydi. AKP de bir aday çıkardı ve başka biri geldi belediye başkanı oldu diye uyardık. Ben, Menemen’de bizi satan meclis üyelerine kızmıyorum sadece. Onları oraya atayanlara ve o görevi verenlere de kızıyorum. Eğer bir ön seçim olsaydı ve bu isimler sandıktan çıkmış olsalardı bu kişiler kımıldayamazdı. Ama bunlar atamayla gelip buldumcuk olup istediği olmayınca mızıkçılık yapan insanlar. Ben Torbalı’da böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Bu İsmail Uygur’un kemiklerini sızlatır” diye konuştu.

“MENEMEN YAŞANAN SORUNLARDAN SADECE DENİZ YÜCEL’İ SORUMLU TUTMAK DOĞRU DEĞİL” 

Bazı kesimler, Kınık ve Menemen gibi ilçelerde yaşanan krizlerin sorumlusu olarak Deniz Yücel’i göstermişlerdi. Yaşanan sorunların tek sorumlusunun Yücel olmadığının altını çizen Sertel, şunları söyledi; “Ben Deniz Yücel’e iki dönem siyaseten elimden gelen tüm desteği verdim. Son seçimdeyse ilk desteği verenlerdendim. ‘Bütün nehirler ve ırmaklar birleşir, denize akar’ demiştim. Bunu dedim ve öyle oldu. Karşısına aday bile çıkamadı. Deniz Yücel İzmir’de iki kez üst üste seçim alan il başkanlarımızdan biridir. Gayretlidir, çalışmaya özen gösteriyor. Kusurları olabilir. Kusurlarının gençliğinden ve birikiminden kaynaklandığını söyleyenler olabilir ama ben namuslu, dürüst bir ailenin çocuğu olduğunu düşünüyorum. Neredeyse küçüklüğünden beri tanıdığım il başkanımızı seviyorum ve bir sorun da yaşamadım. Menemen yada başka bir yerde yaşanan sorunlardan sadece Deniz Yücel’i sorumlu tutmak doğru değil. Atama sisteminden kaynaklanan bir sorun var. Sistem kötü.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.