Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya’dan TMMOB’nin yargı hamlesine ‘Urla’da imar’ çıkışı: Yoksa siz de mi ranta ortaksınız!

Kaya’dan TMMOB’nin yargı hamlesine ‘Urla’da imar’ çıkışı: Yoksa siz de mi ranta ortaksınız!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi planlarına karşı TMMOB’nin yargı hamlesine set tepki gösterdi. Kaya, yaptığı açıklamada geçtiğimiz ay Büyükşehir Meclisi’nde imar izni verilen Urla’daki sit alanını hatırlattı ve “CHP'li Büyükşehir'in milyarlık rant planına karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz! Söyleyecek sözünüz yok mu! İki yüzlüsünüz! Yoksa siz de mi bu milyarlık ranta ortaksınız” dedi. 

  • Ege Postası
  • 13.11.2022 - 12:43

EGEPOSTASI- Yıkımının ardından alanın nasıl değerlendirileceği konusuyla kent gündeminin en önemli konularından olan Buca Cezaevi alanı planlarına ilişkin tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bölgenin yeşil alan olarak değerlendirilmesi istenirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bölge için hazırladığı planla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı planlar kentte iki kutup yarattı.

CHP kanadı ve birçok STK ile meslek odalarından bakanlık planlarına itirazlar yükselirken TMMOB, planları yargıya taşıdığını duyurmuştu.

Öte yandan; TMMOB’nin yargı hamlesine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan sert tepki geldi.

Kaya, yaptığı açıklamada geçtiğimiz ay Büyükşehir Meclisi’nde imar izni verilen Urla’daki sit alanını hatırlattı ve “CHP'nin AVM planını kaldırarak, bir metrekaresini bile özele değil, tamamını İzmirli hemşehrilerimizin ve kamunun kullanımına açtığımız Buca Cezaevi arazisi planına itiraz eden; TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası kısaca İzmir'in hayrına her şeye karşı olan İSTEMEZÜKÇÜLER! Urla'da Klazomenai kazılarının yapıldığı, kültürel sit alanı göbeğinde, tamamı özel şahsa ait alandaki CHP'li Büyükşehir'in milyarlık rant planına karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz! Söyleyecek sözünüz yok mu! İki yüzlüsünüz! Yoksa siz de mi bu milyarlık ranta ortaksınız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.