Dolar 32,2797
%-0.62
Euro 34,6481
%-0.45
Altın 2.408,600
%-0.58
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı’da Kadın Kolları Yönetimi düştü: Sandıkta oy bilmecesi

CHP Bayraklı’da Kadın Kolları Yönetimi düştü: Sandıkta oy bilmecesi

CHP Bayraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Karabağ’ın istifasının ardından henüz yerine bir isim ataması yapılmamıştı. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin'in, ilçe yönetimini olağanüstü toplantıya çağırıp, kadın kolları başkanı için iki isim önerdiği ifade edildi. 16 kişilik yönetimden oylamaya 7 kişinin katılmasına rağmen sandıktan 8 oy çıkması kafalarda soru işaretleri uyandırdı. Öte yandan dışarıdan gelen Kıymet Arıkan’ın oylamadan çıkması üzerine yönetimden 5 kişi istifa etti. İstifalarla birlikte CHP Bayraklı Kadın Kolları yönetimi de düştü.

  • Ege Postası
  • 12.11.2022 - 11:46

EGEPOSTASI- CHP Bayraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Karabağ ve İlçe Kadın Kolları Sekreteri Hülya Metinman Kaya geçen 29 Ağsutos'ta istifa etmişti. 

Dışarıdan isim önerildi 

Karabağ’ın istifa etmesinin ardından yerine geçen sürede kimse atanmadı. CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, kadın kolları başkanını belirlemek üzere dün akşam harekete geçti. İlçeyi olağanüstü toplantıya çağıran Gültekin, kadın kolları başkanını belirlemek üzere iki isim önerdi. 

7 kişi katıldı, 8 oy çıktı 

Gültekin, yönetim içinden Fatma Hışır ve dışarıdan Kıymet Arıkan’ı önerdi. 16 kişilik yönetimden oylamaya sadece 7 isim katılırken, sandıktan 8 oy çıktığı ileri sürüldü. 

İlçe başkanının yetkisi yok

Öte yandan oylamada Kıymet Arıkan ismi çıkarken ilçenin böyle bir yetkisinin olmadığı, sadece il kadın kolları başkanına isim önerebileceği aktarıldı. Ayrıca karar defterine Kıymet Arıkan isminin yazıldığı, il kadın kolları ve genel merkeze bu ismi önereceklerinin söylendiği ifade edildi.

Yönetim düştü 

Ayrıca Kıymet Arıkan isminin kadın kolları başkanı olarak önerilmesi üzerine Fatma Hışır ile birlikte Seher Naz, Seval Söylemez, İlknur Dağ ve Pınar Balcı'nın istifa ettiği gelen bilgiler arasında. İstifaların ardından ilçe kadın kolları yönetimi de düşmüş oldu.

Sonraki süreçte İl Kadın Kolları Başkanı'nın, genel merkez ile yapacağı görüşmelerin ardından ilçeye bir isim ataması yapılacağı belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.