Dolar 32,4788
%-0.19
Euro 34,9214
%0.27
Altın 2.431,950
%0.36
Bist-100 9.792,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetine bir kadın başkan daha

İzmir siyasetine bir kadın başkan daha

Türkiye'nin ilk ve tek kadın başbakanı Tansu Çiller’in ilerleyen günlerde genel başkanlık koltuğuna oturmasının beklendiği Büyük Türkiye Partisi(BTP), İzmir’deki kongrelerine hız kesmeden devam ediyor. Partinin İzmir yapılanmasında son olarak Buca İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Partinin İzmirdeki 3. kadın ilçe başkanı olarak başkanlık koltuğuna Tülin Çakrak otururken Çakrak, kongrede yaptığı konuşmada, Buca’nın sorunlarının çözümünün BTP’de olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.07.2022 - 17:11

EGEPOSTASI- Tansu Çiller’in genel başkanlık koltuğuna oturacağı iddialarıyla gündeme gelen Büyük Türkiye Partisi(BTP), İzmir’deki kongrelerine hız kesmeden devam ediyor. 

İlçe kongrelerini 24 Haziran Cuma günü Bornova İlçe Kongresiyle başlatan BTP İzmir; Kemalpaşa, Karabağlar ve Balçova kongrelerinin ardından son olarak Buca İlçe Kongresini gerçekleştirdi.

Kongreye, BTP Genel Başkan Yardımcısı Güven İlhan, İzmir İl Başkanı Mehmet Özbal, ilçe başkanları ve parti il yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Tülin Çakrak’ın başkanlık koltuğuna oturduğu kongrede yoğun katılım ise dikkat çekti.

“SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR”

Kongrede konuşan Başkan Çakrak, Buca'nın İzmir içindeki önemine dikkat çekerken sorunların çözümünde kadınlara ve öğrencilere öncelik verdiklerini belirtti ve “Atatürk ilke ve inkılaplarının bir takipçisi olarak O'nun açtığı yolda Türk kadınının hayatın her yerinde olduğunun bilincindeyiz. Ve bu bilinçle ilçemiz nezdinde kadınlar, çocuklar ve öğrenciler öncelikli olmak üzere Buca’da yaşayan tüm vatandaşlarımız ile görüşüp hizmet üreteceğiz. Sorun varsa çözüm de var. Ve çözüm her yönüyle BTP. Partimizin önem verdiği ilçelerin başında Buca geliyor. Demografik yapısı ve genç nüfusu ile dinamik bir yer olan ilçemiz, İzmir’in en kalabalık nüfusunu oluşturuyor. Kentleşmeden ulaşıma, altyapıdan trafiğe kadar birçok sorunu barındıran Buca daha iyi yönetilmeyi hak ediyor” dedi.

KADIN YÖNETİCİ VURGUSU

Kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı İlhan ise, partinin İzmir yapılanmasında kadınların gücünün çok önemli olduğuna dikkat çekerken İzmir'deki ilk ilçe başkanı olan Bornova İlçe Başkanı ve ardından Karabağlar İlçe Başkanının da kadın olduğunu hatırlattı. İlhan, kadınların siyasette daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini belirtirken genel başkanlık koltuğuna ilk ve tek kadın başbakan olan Tansu Çilleri’in oturacağı BTP’ye de kadın yöneticilerin yakıştığını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.