Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İYİ Parti İzmir’den bir isim daha vekillik için yola çıktı

İYİ Parti İzmir’den bir isim daha vekillik için yola çıktı

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerin seçileceği genel seçimler için geri sayım devam ederken İYİ Parti İzmir’de de vekil yarışı kızışmaya başladı. Mevcuttaki 4 vekil adayının ardından son olarak İYİ Parti İzmir İl Mali İşler Başkanı Figen Yıldırım da milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Açıklamasında merkezi iktidarın İzmir yatırımları noktasında eleştirilerde bulunan Yıldırım, siyasi arenada kadın temsiliyetinin zayıflığının da kırılması için çalışacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2023 - 11:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye genel seçimler için seçim sathı mahalline girerken partilerde milletvekili aday adayları da art arda belli olmaya başladı.

İYİ Parti İzmir’de ilk olarak mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için il kongresine aday olmayacağını açıklamasının ardından Tamer Gücü, İYİ Parti İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Osman Tamer Şahin ve daha önce il başkanlığına aday olan ancak başkanlık yarışından çekilen Öztürk Keskin milletvekili aday adayı olduklarını duyurmuşlardı.

İyi Parti İzmir’de son olarak İYİ Parti İzmir İl Mali İşler Başkanı Figen Yıldırım seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

“ADAY OLUYORUM ÇÜNKÜ…”

Kendisine ilişkin kısa bir bilgi ceren Yıldırım, siyasi hayatına İYİ Partiyle başladığın belirtti ve milletvekili aday adaylığı kararı almasına ilişkin, “Mevcut iktidarın özellikle partili cumhurbaşkanlığı denilen ucube sisteme geçmesiyle birlikte ülkemizi sürüklediği karanlık ortama seyirci kalmak benim için artık mümkün değil. Yanlış ekonomik politikalarla milletimizin her gün fakirleşmesi ve hukuk ile adalete olan inancın yok olması Yanlış ekonomik politikalarla her geçen gün Milletimizin fakirleşmesi, hukukun üstünlüğü ve adalete olan inancın yok olması, eğitim ve sağlık sisteminin iyileştirme adı altında daha kapitalist bir hale gelmesi, işe alımlarda ve terfilerde nepotizmin had safhaya çıkarak liyakatten uzaklaşılması, usulsüzlük ve rüşvetin sıradanlaşması, devlet mallarının özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekilmesi ve daha birçok olumsuz durum ülkemizde yaşamayı her geçen gün daha da zor hale getirmektedir. Aktif siyasete Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğinde İYİ Parti ile başlama kararım, bütün bu olumsuzluklardan sürekli şikayet edip çözüme fayda sağlamayan gereksiz diyaloglar yerine, harekete geçerek aktif rol alma sorumluluğunu ve daha ötesi mecburiyetini hissetmemdir. Bir Mali Müşavir olarak Ülkemizin sorunları yanı sıra mesleki sorunlarımızın tespiti ve çözümü amacı ile mesleğimde edindiğim tecrübeyi, yurt genelindeki tüm meslektaşlarım yaranına kullanarak etkin ve kalıcı çözümler sağlamayı hedefliyorum. Adalet Bakanlığına bağlı olarak yürüttüğüm uzlaştırmacılık görevimden edindiğim özellikleri toplum yararına kullanarak sosyal adaletin bir parçası olabileceğimi düşünüyorum” dedi.

“İZMİR’İN ÖLÜ YATIRMLARA İHTİYACI YOK”

Merkezi iktidarın yatırımsal bağlamda İzmir’e negatif ayrımcılık yaptığını ifade eden Yıldırım, vekil olması sorunun çözümü için adım atacağını ifade etti ve “Son 20 yıldır yalnızlaştırıldın, ötekileştirildin, üvey evlat muamelesi gördün Partimizin iktidarında elbette ki bu durumu değiştireceğiz. Yatırımsal ve sosyokültürel anlamda hak ettiğin değeri görmen en önemli hedeflerim arasında yer alacaktır. İzmir'de yabancılara yapılan gayrimenkul satışlarının artması, diş göçün artması ve emlak fiyatlarındaki astronomik artışın İzmir'imize ekonomik ve sosyal anlamda ne kadar zarar verdiğinin farkındayız. İzmir’de ekonominin canlanması için Çiğli, Torbalı, Tire, Kemalpaşa, Aliağa, Buca, İTOB gibi sanayi bölgelerinde bulunan yatırımcılarımızın sorunlarını ve şikayetlerini dinleyerek, istihdamı ve yatırımları teşvik edici çözümler üretmek amacıyla geliştirilmesi gereken projelerde rol alarak şehrime faydalı olabilme inancım tamdır. İzmir'in kapanan fabrika ve ölü yatırımlara değil, sanayicinin doğru yönlendirilmesi ve teşviki ile yapacağı yeni yatırımlara ihtiyacı vardır” diye konuştu.

“TEMSİLİYETİN BU DENLİ DÜŞÜK OLMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Son olarak ülkede ve özellikle siyasi arenada etkin eril sistemde kadın temsiliyetinin ve etkinliğinin artması adına siyasi arenada boy göstermek istediğini belirten Yıldırım, “Ülke nüfusunda kadın erkek oranının yanı yarıya olmasına rağmen meclisteki kadın temsiliyet yüzdesinin bu denli düşük olması çok kabul edilebilir değildir. İnanıyorum ki, Meclisteki kadın sayısının artmasıyla, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi kanayan yaralarımıza daha hızlı ve caydırıcı çözümler bulunabilecektir. Ana hatlarıyla belirttiğim bu sorunlar karşısında, yaklaşan genel seçimle birlikte Milletvekilliği aday adaylıkları için genel merkezimin aldığı karar doğrultusunda yönetim kurulunda görev almayacağımı beyan ederek, Ülkemize ve Milletimize hizmet doğrultusunda gereken özveriyi en üst düzeyde göstermek sureti ile İYİ Parti İzmir il milletvekilliği aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum. Atatürk ilke ve İnkılapları rehberim, Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine olan inancım ışığım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.