Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de 'kurs' krizi... CHP'li Bilgen: Arı kovanına çomak soktular

Güzelbahçe'de 'kurs' krizi... CHP'li Bilgen: Arı kovanına çomak soktular

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe’de İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Arıcılık Kursu’nda eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaların AK Parti İlçe Başkanı Ali Eşref Demir tarafından dağıtılmasına tepki gösterdi. Yaşananlara ilişkin "Arı kovanına çomak sokuldu" yorumunu yapan Bilgen, “AKP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı bu projenin neresinde? Projeyi belediye ile ortaklaşa yapılmasını AKP İlçe Başkanlığı mı engelledi? Kursa katılan üreticiler, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıl sürmesi öngörülen projenin 3 ayda sonuçlanması fiyasko değilse nedir?” sorularını sordu.

  • Ege Postası
  • 10.06.2022 - 10:00

Güzelbahçe İlçe Tarım Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Güzelbahçe Belediyesi’ne başvurarak “Arıların Dili” adı altında bir kurs düzenlemek istediklerini belirterek, bu konuda belediyenin yer vermesini ve bütçe ayırmasını istedi.

Güzelbahçe Belediye Meclisi de üreticilere destek olmak amacıyla İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bu talebini olumlu karşıladı ve gerekli bütçenin verilmesini gündeme aldı. Ancak aradan bir ay geçtikten sonra İlçe Tarım Müdürlüğü, söz konusu projeyi kendilerinin yapacağını belirterek, belediyeden  taleplerini geri çekti. Söz konusu proje Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdi. Arıcılık Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerler için Güzelbahçe Halk Eğitimi Merkezi Akşam ve Sanat Okulu’nda bir tören düzenlendi. 

BİLGEN: KURSA AKP Mİ ÇOMAK SOKTU? 

Ancak CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nde, Güzelbahçe İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından verilen arıcılık kursunda sertifikaların, AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı tarafından dağıtılmasının devlet adabına aykırı olduğunu savunarak tepki gösterdi.

Bilgen şunları söyledi: 

“AKP İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , ‘İlçe Tarım ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak yaptığımız  ‘Arıların Dili’ projesinde, eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifika, kovan, arı ve ekipman teslimine katıldık’ diyor.”

AKP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı bu projenin neresinde?

Projedeki ortaklığı nedir? Yalnızca sertifika dağıtımında yer alarak şov kısmına mı ortak oldu?

Projeyi  belediye ile ortaklaşa yapılmasını AKP İlçe Başkanlığı mı engelledi? Kursa katılan üreticiler, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yaklaşık iki yıl sürmesi öngörülen projenin 3 ayda sonuçlanması fiyasko değilse nedir?

Yaklaşık 40 kişiyle başlayan kurslar neden üç ayda sona erdi?

İki yıl saha eğitimi verecek projenin  sorumlusunun Bergama’ya sürülmesi, diğer iki memurun da Urla ve Çeşme ilçelerine gönderilmesi bu kursların yarıda bırakılmasının bir nedeni mi?

Çünkü kursiyerlere verilecek eğitim için yeni görevlendirme yapılmadığı gibi, pratik arıcılık eğitimleri tamamlanmadan kursiyerlere sertifikaların acele verilmesinin nedeni nedir?” 

“MİLYONLARCA ARI KAÇTI”

Bazı kursiyerlerin CHP İlçe Başkanlığı’na gelerek konuyla ilgili olarak dert yandıklarını söyleyen Bilgen, ‘‘Kursiyerler, adeta  bir gece ansızın içi arı dolu kovanlar ellerimize tutuşturuldu. Pratik derslerden yoksun olarak bir anda arılarla baş başa kaldık. Arıları gece aldık. Kıyafetimiz o gün verilmediği için arı kovanını açtığımız gibi oradan kaçtık. Arılarımız ne durumda bilmiyoruz. Ölürlerse bunun sorumlusu kim. Proje sorumlumuz iki yıl yanımızda olacaktı. Ancak bir anda ortadan kayboldu. Başka bir yetkili de görevlendirilmedi. Bize doğru düzgün bir eğitim verilmeden arılar teslim edildi. Arılar şuanda kaderine terk edilmiş durumda. Profesyonel destek almadan arılarımızı yaşatmamız mümkün değil diye dert yandılar” diye konuştu.

SERTİFİKA TÖRENİNDE PROTESTO

Bu arada sertifika töreni öncesi kursiyerlerden bir temsilcinin eğitimcilere teşekkür konuşması sırasında sürgüne gönderilen proje sorumlusunun adının okunmasıyla adeta alkışlı protestoya dönüştüğü belirtildi. Kurs bitiminde kıyafet ve teçhizat dağıtılmadığı öne sürülürken, kursiyerlerden de özür dilenmesi istendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.