Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelge sonrası CHP'de kulisler alevlendi: İl başkanlığı için ‘4 koldan’ çalışma

Genelge sonrası CHP'de kulisler alevlendi: İl başkanlığı için ‘4 koldan’ çalışma

Genel seçimler için geri sayım devam ederken CHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde il, ilçe ve belde başkanlarının milletvekili olmak için istifa etmelerine ilişkin gönderdiği genelge sonrası kulisler yeniden hareketlendi. Vekil adayı olmak için istifasına kesin gözüyle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ardından il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağı da merak edilirken parti kulislerinde yeni il başkanı için dört koldan çalışma başlatıldığı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2022 - 10:36

EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler öncesi, İzmir’den kimlerin millervekili adayı olacağı merak konusu olurken CHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde il, ilçe ve belde başkanlarının milletvekili olmak için istifa etmelerine ilişkin gönderdiği genelge sonrası kulisler yeniden hareketlendi. 

Genelgeyle birlikte, CHP İzmir’de istifasına kesin gözüyle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in il başkanlığından istifa ederek milletvekili adayı olacağı olması durumunda Yücel’in yerine il başkanı olacak isim de merak konusu oldu.

Genelgede belirtilen istifa tarihleri yaklaştıkça parti kulislerinde il başkanlığı için de kutuplaşmaların başladığı ifade edildi. İl başkanlığı için parti İzmir’de üç kutba ayrılırken kulis çalışmaları da başladı.

TUNÇ SOYER’İN GÖNLÜNDE OLAN İSİM…

Parti kulislerinde, il başkanlığı görevine gelmesinin ardından Yücel ile sıkılı bir dönem yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP Genel Merkez'den “sorun yaşamayacağım bir isim olsun” talebinde bulunduğu ve gönlünde İl Başkan adaylığı İçin İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım’ın olduğunun konuşulduğu ifade edildi.

MASA’DA İNANÇ VE TUNUS VAR!

Öte yandan; Tunç Soyer’in siyasi ekibinde olan önemli isimlerden farklı aday konusunda çalışmalar olduğu iddia edildi.  

İddialara göre Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve Nalbantoğlu’nun Aziz Kocaoğlu ile birlikte uzun yıllar siyaset yapmış kişilerin Altan İnanç isminde uzlaştıkları ve bu konuda Tunç Soyer’i ikna etmek için kulis çalışması yaptıkları ileri sürüldü. 

Diğer taraftan ise, İnanç isminde sıkıntı çıkması durumunda PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun İl Başkanlığı döneminde ilçe başkanlığı yapan Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’u üzerinde çalışma yaptığı da kulislere sızan bilgiler arasında.

BATUR’DAN ‘AĞABEY FORMÜLÜ’

Parti kulislerinde ne yapacağı merak konusu olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un da çalışmalar başladığı belirtildi. Batur’un masaya ‘ağabey formülünün’ uygulanmasını istediği ve bunun için İl başkanlığına Türk Parlamenter Birliği Başkanı ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Sayın Erdal Karademir için kulis çalışması yaptığı gelen bilgiler arasında. 

YÜCEL’İN GÖNLÜ DUMAN’DAN YANA

İstifa etmesine kesin gözüyle bakılan İl Başkanı Deniz Yücel’in ne yapacağı merakla bekleniyor. CHP kulislerinden sızan bilgilere göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak üzerinden İl başkan Yardımcısı Görken Duman’ın İl başkanı olması için bastırdığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.