Dolar 32,4969
%0.27
Euro 34,6169
%0.36
Altın 2.478,660
%-0.18
Bist-100 9.649,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Umutoğulları’ndan CHP’li Yücel’e tepki: ’Sanırım Yücel, Soyer’e aşık oldu

Gazeteci Umutoğulları’ndan CHP’li Yücel’e tepki: ’Sanırım Yücel, Soyer’e aşık oldu

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8.Gün programında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gelen eleştirilere yanıt veren Deniz Yücel’in milletvekilliği için Soyer’i desteklediğini dile getiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’Sanırım Yücel, Soyer’e aşık oldu. Bu kadar Tunç Soyer’i takip edip, eleştirlere yanıt veriyor. 4 Yılda son 6 ayda verdiği desteği vermemiştir. Soyer’e gelen eleştiriler sonrası hemen siper alıyor. Bu partililik anlayışı ile yapması gerekiyor tabi, ama tuhaf olan milletvekilliğine hazırlandığı süreçte bu kadar destek vermesi. Ben Yücel’i Evliya’ya benzetiyorum’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 26.10.2022 - 19:27

EGEPOSTASI- Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8.Gün programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’teki seçim programı olan ‘Türkiye Yüzyılı’ için düzenlenecek programa, birçok muhalif gazeteciyi çağırması ülke gündemine bomba gibi düşümüştü. 

Erdoğan’ın muhalif gazetecilere yönelik davetini değerlendiren Gazeteci Mithat Umutoğulları, ‘’20 yıllık AK Parti iktidarında işin geldiği nokta burası. Medya taraflı ya da tarafsız diye ayrıldı. AK Parti iktidarında gazeteciler çalıştıkları gazetelerde kalamadı. Muhalif isimler alternatif medyaya yönelmek 
zorunda kaldı. İktidar bugüne kadar kendisine muhalif olmuş kesimle, Kürtlerle ve aleviler ile bir araya gelmeye çalışıyor. Sebep çıkan anket sonuçları. Özlem Gürses, AK Parti’yi çok ağır eleştiren biri. O katılmayacağını söyledi. O katılmayacağını söyleyince akla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geldi. Nagehan Alçı gibi isimleri davet etmiş ve çok büyük tepki toplamıştı. İmamoğlu tepkiler sonrası çıkıp Abdulkadir Selvitopu’nu davet edeceğim demişti. Selvitopu çıkıp katılmayacağını söylemişti. Ardından İmamoğlu’nun sesi soluğu çıkmadı’’ dedi. 

Hükümet bugüne kadar gazetecileri kutuplaştırdı 

AK Parti’nin gelen eleştiriler sonrası nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. AK Parti hükümetinin toplumu kutuplaştırdığını dile getiren Mithat Umutoğulları, ‘’Kutuplaştırımış, ötekileştirilmiş bir topluluk var. AK Parti’ye yakın olanlar ve diğerleri. Hükümet bugüne kadar gazetecileri kutuplaştırdı. Muhalif gazeteciler daha çok izlenmeye başlayınca hükümet o gazetecilere yöneldi. Büyük tepki yarattı. Tabandan destek görmüş ve yapılan haksızlıklarda halkın yanında olan gazeteciler bu davete katılınca neler olacak? Demek ki kargaşa hiçbir siyasiye huzur getirmiyor. Kendi elleriyle bozdukları sistemi düzelmeye çalışıyorlar ama halkta bir karşılık görmüyor. Muhalif gazetecilere gelen davet onları şaşırtmıştır. O gazetecilerde ne yapacağını bilmiyor, gitse bir dert, gitmese bir dert. Mesele iktidar partisinin daveti olunca insanlar şüphe ile bakıyor’’ ifadelerini kullandı. 

İzmir medyası AK Parti için bir anlam ifade etmiyormuş

Davete İzmir basınından temsilcilerin çağırılmamasına tepki gösteren Gazeteci Umutoğulları, ‘’ İzmir’den çağırılan gazeteci var mı diye baktığımda, davet edilen kimse yok. İzmirliler ne zaman Cumhurbaşkanı’nın ya da hükümetin yaptığı etkinlikleri yerinde görebilecek? İzmir’de AK Parti Medya Tanıtım Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hükümetin icraatlerinin izmre anlatılmasını değerli görmüyor mu? Demek ki İzmir medyası AK Parti hükümeti için bir anlam ifade etmiyormuş. AK Partili siyasetçiler bu ekranları belediye başkanlarını eleştirmek için mi kullanıyor? Ben gazeteci olarak bunu soruyorum, ‘Biz neden bu ekranları açıp, AK Partilileri burada ağırlıyoruz?’ Burada bir otosansür varsa İzmirli gazeteciler de AK Partili siyasetçilere ekranlarını kapatsın. Neden İzmirli gazeteciler Ankara’ya gidip hizmetleri yerinde görmüyor? Hamza Dağ ya da AK Partili yetkililer İzmir’in medyasını kuvvetli görmeyebilir. İzmir’de Ulusal TV kuruyorsunuz, AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı kapıyı çalmıyor. Bir kente sahip çıkmak ve kentteki televizyona sahip çıkmak nasıl oluyor? Mahir Ünal’ın Kahramanmaraş milletvekili olması sebebiyle  Kahramanmaraş’ta yayın yapan bir tv kanalını ne kadar sık ziyaret ettiğini görüyoruz. AKSU tv yayın hayatına başladığında Ünal frekans paylaşmıştı. TV35’i kurduğumuzda açılışımıza AK Parti’den kimse gelmemişti. Hazma Dağ İzmir’de göreve seçildikten sonra kaç tane medya kuruluşunu ziyaret etti? CHP gençlik kongresinde 2 muhabir darp edildi. İçişleri Bakanı, bakanlar, müsteşarlar aradı. Bölgenin milletvekil ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tenezzül etmedi. Hamza Dağ’ın haberi yok muydu? vardı ama ciddiye almıyor. Almadığı için kimsenin telefonlarına çıkmadı. İzmir medyası ile sadece seçimden önce basın topantısı yapıp CHP’yi eleştirecek. Onun için önemli olan kendi siyasetinin devam ettirrmesi’’ dedi.

‘İzmirli gazeteciler AK Partili Dağ’ın vefasızlığını unutmasın’

AK Parti Genel Başka Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı sert bir dille eleştiren Umutoğulları, ‘’Hamza Dağ’ın milletvekili sayısını ya da belediye sayısını arttırmak gibi bir derdi yok. AK Parti’nin bütün milletvekilleri nereleri dolaşıyor bakın, Hamza Dağ’a bakın. Teşkilat toplantısı ziyaret ederek çalışma yapılmaz. Sokağa inmiyor. AK Parti’nin medya tanıtım başkanı kendi çıkardığı yasayı neden anlatmıyor? İzmir’e anlatması gerekmez mi? Siz Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna oturduğunuzda İzmirle ve sokak ile ilişkiniz bitiyor mu? İzmir’de kamu görevi yapan bir çok gazeteci var ama AK Partili  Dağ hiçbirinin telefonlarını açmıyor. Bize karşı sorumluluğunu yerine getirmedi, yine getirmeyecek. 3 dönem milletvekilliği yapmış bir insanın olmaması gerekiyor. Binali Yıldırım gibi bir siyasetçi 3 dönem milletvekili olmadı. Hamza Dağ, Yıldırım’dan daha mı kıymetli? Bıraksın yeni isimler gelsin. Yaşadığınız yere sırtınızı dönerseniz nasıl hizmet edeceksiniz? Siyasiyi güçlendiren insandır. insan biriktirirseniz güçlenirsiniz. Hamza Dağ’ın İzmirli gazetecilere ihtiyacı yok, ama koltuğu sallanmaya başlayınca kaç kişi size tanıyacak. Siyasetçi geldiği yeri unutmamalı. İzmirdeki gazetciler bir siyasetçinin vefasızlığını unutmamalı. Hamzda Dağ gibi siyasetçilerin varlığı AK Parti içinde olan insanların partiden gitmesine sebebiyet veriyor’’ ifadelerine yer verdi. 

‘CHP’li Yücel son 6 aydır yaptığı çalışmayı 4 dönemde yapmadı!’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in son 6 aydır yaptığı çalışmaları değerlendiren Umutoğulları, ‘’4 dönem il yöneticiliği yapan Yücel, son 6 ay içinde yaptığı 4 dönemdir yapmadı. Son 6 ayda yaptığı paylaşımı 4 yılda yapmamış ve bu kadar muhalefet etmemiştir’’ dedi.

’Sanırım Yücel, Soyer’e aşık oldu’ 

CHP’li Yücel, dün sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gelen eleştirlere tepki göstererek, Soyer’e destek vermişti. Yücel’in paylaşımını değerlendiren Gazeteci Umutoğulları, ‘’Sanırım Yücel, Soyer’e aşık oldu. Bu kadar Tunç Soyer’i takip edip, eleştirlere yanıt veriyor. 4 Yılda son 6 ayda verdiği desteği vermemiştir. Soyer’e gelen eleştiriler sonrası hemen siper alıyor. Bu partililik anlayışı ile yapması gerekiyor tabi ama tuhaf olan milletvekilliğine hazırlandığı süreçte bu kadar destek vermesi. Ben Yücel’i Evliya’ya benzetiyorum. Yerel seçimlerde Abdül Batur seçilsin diye elinden geleni yaptı. Büyükşehir olmayınca Konak’a getirdi. Aynı şekilde Bornova…Mustafa İduğ’un  başına gelen ne varsa tek sorumlusu Deniz Yücel’dir. Şimdi Tunç Soyer’in de başına bir şey gelecek diye korkuyorum. Batur çok iyi ve zeki bir siyasetçi ama onun siyasi zekası bile Deniz Yücel’i anlayamamış. Her krizden Batur güçlü çıkmıştır ama Yücel Batur’u bile çırak çıkarmıştır. Parti’deki bir çok laf getiren meclis üyeleri yüzünden Menemen’i kaybetmiştir. Belediye başkanı Yücel’in acemiliği yüzünden partisinden atıldı. İl başkanlığı döneminde bu kadar çok şey kaybetmiş il başkanı, kendisi için çok başarılı neden örgütü bu şekilde idare etmedi. Kendisine gelince satranç taşlarını çok iyi yerine koymuş ama partiye gelince partiyi krizlerin içinde bırakmış bir başkan. İl başkanıyken siyasi başarısı yok. Atadığı belediye başkanlarının arkasında duramadı. İlçe başkanlarını seçtirip, sonra görevden aldırmış. Kınık İlçe Başkanını görevden aldı, sonra rekor oy ile başkan geri geldi. Yücel ya siyaseti bilmiyor ya da kasıtlı yapıyor’’ dedi.

‘Yücel, Başkan Soyer’e güvenmiyor’

Deniz Yücel’in istifa etmesi durumunda il başkanlığına kimin getirileceği kulisleri hareketlendirdi. Adaylık tartışmasına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunan Umutoğulları, ‘’Şimdi il başkanlığı için adaylık tartışması var. Neden kendi yönetiminden birini önermiyor?  Milletvekili olmak için kendini Soyer’e, Batur’a, İduğ’a teslim etti. Yoldaşlık yaptığın arkadaşlarına ne olacak? Erken davranıp içeride birini seçip, istifa etmiyor. Karşısındaki en güçlü olan Soyer’e güvenmiyor. Soyer ile o kadar çok çakıştı ki son dakika gol yemekten korkuyor. İstifa et, yönetim içersinde de birini göster. Seç yönetim için neden başkan onayı bekliyorsun? Delegasyon sana yetki vermiş. Kimi istiyorsan onu göster. Kendi paçasını kurtaracak ama arkasında bıraktığı insanların ne olacağını kimse bilmiyor. İl yöneticileri sormuyor mu siz gidince biz ne olacağız diye? Madem sen bu kadar örgüte hakimsin seninle yoldaşlık yapan arkadaşlarından birini seçersin altına imzanı atarsın, kalan arkadaşlara yolumuza devam edeceğiz dersin’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.