Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Seferihisar Yüce’ye emanet

DEVA Seferihisar Yüce’ye emanet

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seferihisar 1. Olağan İlçe Kongresi’nde Emin Yüce başkanlığındaki liste güvenoyu aldı. DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan ile İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunlara karşı çözüm önerilerini seslendirdi.

  • Ege Postası
  • 13.08.2021 - 10:17

Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Seferihisar 1. Olağan İlçe Kongresi, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını İl Seçim İşleri Başkanı Onur İnci’nin yaptığı kongrede İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçe başkanları ile Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir de Seferihisar teşkilatını yalnız bırakmadı.

Gürcan: Türkiye’nin sakin gücü DEVA

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, şu anda iş başında olan kadroları “kurucu” olarak nitelendirirken, “DEVA sizsiniz” sözleriyle bu vasfın önemini vurguladı. DEVA Partisi’nin Türkiye’de siyasetin dilini değiştirmek isteyen yeni bir siyaset tarzını benimseyen kadro hareketi olduğunu ve liyakatin esas alındığını belirten Gürcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin sakin gücü olarak bir dip dalgası şeklinde gümbür gümbür geliyoruz. Geçmişle ilgili bagajımız yok, geleceğe odaklanıyoruz. İdeolojiyi, kutuplaştırmayı, kimlik siyasetini, ayrıştıran siyaseti reddediyoruz. Birleştirici, kapsayıcı, herkesi kucaklayan siyaseti önemsiyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan 57 milyon 800 bin seçmenin oyuna talibiz. Türkiye’nin aydınlık yarınları için var gücümüzle çalışacağız. A partisi bir yana B partisi bir yana çekiyor ve merkezi geriyor. Halbuki şimdi yapılması gereken merkezin, ana akımın tahkim edilmesidir. Çünkü bu sosyal doku yırtıldığında devletlerin ne hale geldiğini görüyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz ama Türk milletinde cesaret bulaşıcıdır. Sizler cesur yüreklersiniz, DEVA cesaretini her yere bulaştırıyorsunuz.”

Ösen’den güven ve istikrar vurgusu

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen de, Türkiye’nin ve İzmir’in değişimini sarsılmaz bir temelde inşa etmek için çıktıkları yolda Seferihisar İlçe Kongresini gerçekleştirmekten gurur duyduklarını söyledi. Bugün 4 bin yıllık bilinen tarihi, sakin yapısıyla dünyada kendisinden söz ettiren Seferihisar’ın 2 yıl önce orman yangınıyla ülke gündemine geldiğini hatırlatan Ösen, ülke gündeminin sıcak başlığı orman yangınlarıyla ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu. Seda Kaya Ösen, “Bugün her birimizi derinden sarsan yetkililerin açıklamalarını o günlerde yine aynı ağızlardan Seferihisar adına duymuştuk. Çocuklarımıza bırakacağımız miras, ciğerlerimiz ve huzurlarımız yanarken liyakatsizlikle oluşturulmuş kadroların boş ve samimiyetsiz çırpınışlarını hep birlikte izlemiştik. Son günlerde yaşadığımız olaylarla birlikte yine görüyoruz ki hükümetimiz bugün en temel vazifesi olan insanının canını ve malını korumaktan oldukça uzak durumdadır. Ölen vatandaşlarımızla birlikte bölgede soyları yüzlerce yıldır devam eden hayvan türleri ve bitki örtüsü de yok olmuş durumdadır. 4 milyon dolarlık yatırımla bugünlere hiç gelmeyecek bir yangının şu anki maliyeti hesaplanamaz duruma gelmiştir” dedi.

Türkiye’nin yangınlar, seller, ekonomik krizler, toplumsal ve ahlaki çöküntülerle mülteci sorunları içinde debelenirken ülkeyi bu girdabın içine sokanların insanların aklıyla alay edercesine bazen sessiz kaldığını, bazen de mış gibi yaptığını ileri süren Ösen, “Bugüne kadar üzerine gidilmeyen, düşünülmeyen meseleler her birimizin önüne doğal afetler, can ve mal kaybı, toplumsal huzurumuzun parçalanması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir devletin yurttaşları üzerinde kural koyucu olarak var olabilmesinin temel şartı, devlete duyulan güven ve istikrar ortamının tesis edilmesinden geçiyor. Her umutsuzluğa umut, her karanlığa güneş, her kuraklığa can suyu, her derde DEVA olacak kadrolar bugün Seferihisar İlçe Teşkilatıyla ayağa kalkıyor. Seferihisar’ın dertlerine DEVA olmak için bu yola baş koyduk” diye konuştu.

Seferihisar’ın DEVA’sı

DEVA Partisi Seferihisar İlçe Teşkilatı’nda tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Emin Yüce delegelerin tamamının oyunu aldı. Atilla Kurtuldu, Meltem Akman, Recep Aydın, Levent Taşar, Seda Bülbül, Medeni Çiftçi, Mehmet Fatih Bilgi, Sinan Arslan, Şeyhmus Akın ve Nasrettin Çarpan da yönetim kurulu üyesi oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.