Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Memleket Partisi’nden ‘davulcu’ örneği

Memleket Partisi’nden ‘davulcu’ örneği

İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi üyelerinin ziyaret ettiği Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Memleketimiz ve partimiz için seyyar esnafın önemini biliyor ve sizlerin refaha kavuşması için her projenize destek olmaya hazırız. Ramazan ayında nasıl ki her sokak bir davulcuya tahsis ediliyorsa benzer sistem seyyarlar için de uygulanabilir” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2021 - 11:52

Geçtiğimiz Haziran ayında göreve başlayan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ve meclis üyelerini konuk etti. Memleket Partisi olarak halktan yetkiyi aldıklarında sokak satıcılarının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak üzere gerekeni yapacaklarını belirten Oğuz, Türkiye koşullarında seyyar satıcılığın zorlu yaşamlarını kolaylaştırıp refaha erdireceklerini söyledi.

Zorlukları çıkarılan engellerle daha da kötüleştirmemek gerektiğini anlatan Oğuz, “Neticede siz buradan rızkınızı çıkarıyorsunuz. Zor koşullarda hayatınızı devam ettirmeye; çocuğunuzun geleceğini güvence altına çabalıyorsunuz. Seyyar satıcılar da bu kentin bir zenginliği olarak faaliyetlerine devam etmeli. Yerel yönetimler ile meslek örgütlerinin de konuya bir ihtiyaç olarak bakması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda gereken adımları atıp sizlerin ayakta kalması ve ekonomik olarak hayata tutunmanız için partimiz ve il başkanlığımız olarak gereken ne varsa yapacağız” dedi.

DAVULCU ÖRNEĞİ

Bu işe bir disiplin getirilmesi gerektiğini de vurgulayan Cüneyt Oğuz, “Kayıt dışılığın önüne geçilmesi, hijyen koşullarının sağlanması gibi konular da acilen halledilmeli. Ramazan aylarında nasıl ki her sokağa bir davulcu verilebildiği gibi seyyar manavlarımız ve seyyar satıcımız da verilebilir. Başka kentlerde örneklerini gördüğümüz bu düzende sizlerin çalışması çok daha güzel olur. Bu amaçla ezilen kesimin haklarını savunmak adına örgütlenerek 40 bin kişilik bir güce ulaşmanız büyük başarı. Biz bu yolda size sahip çıkacağız” diye konuştu.

“PARTİ PROGRAMINA ALINMALI”

Genel Başkan Muharrem İnce’nin İzmir ziyaretinde bir seyyar gevrekçi ile yaşadığı diyalogu hatırlatan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ise seyyar konusunun parti programında da görmek istediklerinin altını çizdi. Sokaklara dokunan iradenin iktidar yolunda önemli avantaja sahip olacağını belirten Laçin, “Biz sabit çalışan dükkanlara, manavlara veya gıda işletmelerine zarar verecek bir şey yapmıyoruz. Sabit esnafın olmadığı her yerde varız. Bizim en büyük arzumuz, kayıt altına alınmak, güvenceye kavuşarak devletimize vergimizi vermek ve evimize huzurla ekmeğimizi götürmek” ifadelerini kullandı. Memleket Partisi'nde seyyar esnaf ve sanatkarlarla ilgili gereken adımların atılacağı kanaatine sahip olduklarını anlatan Başkan Laçin, partinin ekonomik programında seyyar esnaf ve sanatkarların örgütlenmeleri ve onlarla ilgili alınması gereken tedbirlerin de yer almasını istedi. 

250 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Seyyar satıcıların işsizliği de önlediğini kaydeden Laçin şunları söyledi: “Bugün sadece İzmir’de 250 bin sokak satıcısı bulunuyor. Bu da en az 800 bin kişinin bu işten karnını doyurması demek. Eğer bu 200 bin kişiye ‘size iş yaptırmayız’ denilirse bu kişiler işsiz kalır, evine ekmek götüremez. Biz zabıtayla kovalamaca yaşamak istemiyoruz. Devletimize vergi, belediyemizi işgaliyemizi verip güvenceye kavuşalım. Örneğin Bornova’da olduğu gibi pazaryerleri haftada bir gün ikinci el eşya satıcılarına ayrılabilir.”

“ÜRETİCİYE DE KAZANDIRIYORUZ”

Ege İncisi Üretim ve Pazarlama Kooperatif Başkanı Şerif Akbulut da kestanecilik yaptığını söyleyerek, “Kestaneyi doğrudan üreticiden alıyoruz. Böylece aracıların değil üreticinin kazanmasını sağlıyoruz. Aracısız aldığımız için de çok daha ucuza vatandaşlarımıza satabiliyoruz. Bu sayede orta ve alt sınıf da ürüne daha ucuza ulaşabiliyor. Belediyeler bize izin verse doğrudan üreticiden alacağımız ürünleri çok ucuz bir fiyata sokaklarda vatandaşın ayağına götürmeye hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclis Başkanı Evren Laçin tarafından içinde sorunlar ve çözüm önerilerinin yer aldığı rapor İl Başkanı Cüneyt Oğuz ile esnaflardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Cenk İsmail Kızılkanat’a iletildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.