Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘CİMER’ krizine Başkan Yücel müdahalesi: Üst üste iki kritik toplantı

‘CİMER’ krizine Başkan Yücel müdahalesi: Üst üste iki kritik toplantı

Menderes Belediyesi’nde yaşanan CİMER krizine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den müdahale geldi. Edinilen bilgilere göre, Başkan Yücel bugün Menderes’te ilçe yönetim kurulu üyeleri ve meclis grubuyla ayrı ayrı toplantı yaparak yaşanan gerilimi masaya yatırdı. Başkan Yücel’in meclis üyelerinin sıkıntılarını tek tek dinlediği ifade edilirken parti kulislerinde Gürsel Rüzgar’ın disipline sevk edilip edilmeyeceği konusu konuşulmaya başlandı. AK Parti kanadında ise aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Rüzgar’ın disipline verilmeyeceği ve konunun üstünün kapatılmaya çalışılacağı iddia ediliyor.

  • Ege Postası
  • 11.05.2021 - 17:53

EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, kendisini T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet etmesi nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ı görevden almıştı.

Rüzgar, CİMER’e gönderdiği dilekçede; Başkan Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamakla suçladığı ileri sürülmüş ve şikayete konu ada, parsel bilgilerine yer verdiği ve Başkan Kayalar’ın çalışma ekibinde yer alan bir kişinin de hazine arazisine kaçak yapı yaptığı iddia edilmişti. 

Şikayetlerin ortaya çıkmasının ardından Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, kendisi ve Kayalar hakkında CİMER’e şikayette bulunan Rüzgar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

YÜCEL’DEN MENDERES MESAİSİ

Bunun üzerine harekete geçen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Menderes’te meclis üyeleri ve ilçe örgütüyle ayrı ayrı toplantı yaptı.

Meclis üyelerinin görüşmede Başkan Yücel’e Belediye Başkanı Kayalar’dan şikayetçi olmadıkları belirtilirken, bazı belediye çalışanlarından şikayetçi oldukları aktarıldı.

İSTİFA İDDİALARINA YALANLAMA

Öte yandan; sözlü olarak il ve ilçe yönetimine istifa ettiklerini bildirdikleri ileri sürülen meclis üyeleri Fatma Ekicioğlu, Amine Çiçek, Bülent Taşkıran ve Ertan Güleç’in istifa iddialarını yalanladıkları da öğrenildi.

Toplantıda, meclis üyelerinin Başkan Yücel’e Gürsel Rüzgar’ın yaptıklarını doğru bulmadıklarını söyledikleri ifade edilirken, şikayete bahse konunun önce Belediye Başkanı Kayalar ve kendileriyle konuşulmadan direkt olarak CİMER’e şikayette bulunulmasının rahatsızlık yarattığı ve bundan dolayı sitem de bulundukları belirtildi.

BAYRAMDAN SONRA BİR ARAYA GELECEKLER

Ayrıca Menderes’te yaşananların büyük bir sorun olmadığını belirten Başkan Yücel’in Ramazan Bayramından sonra Belediye Başkanı Kayalar ile bir araya geleceği aktarıldı. Bayramın ardından Başkan Kayalar’ın ayrıca meclis üyelerinin rahatsızlıklarıyla ilgili gerekli müdahaleleri yapacağı da kaydedildi.

RÜZGAR DİSİPLİNE GİDECEK Mİ?

Öte yandan Gürsel Rüzgar’ın partilisi olan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı somut delil olmaksızın şikayet etmesi parti tüzüğüne göre disiplin suçu olarak sayılıyor.CHP kulislerinde Rüzgar’ın disipline sevk edilip edilmeyeceği merak konusu olurken, toplantıda Rüzgar’ın disipline sevkine ilişkin herhangi bir şey konuşulmadığı öğrenildi.

AK PARTİ’DEN ÜSTÜ KAPATILACAK İDDİASI

Bu arada CHP’de bunlar yaşanırken, AK Parti kulislerinde ise partinin Rüzgar’ı disipline sevk edemeyeceği ve konunun üstünün kapatılmaya çalışılacağının konuşulmaya başlandığı ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.