Dolar 32,5948
%0.33
Euro 35,0146
%0.12
Altın 2.451,610
%0.63
Bist-100 9.763,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den Derinsu’ya destek: Haddinizi bilin!

CHP’li Yücel’den Derinsu’ya destek: Haddinizi bilin!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu’nun 2010 yılında girdiği üniversite sınavıyla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt verdi. Yücel, “FETÖ’ye teslim ettiğiniz milli eğitim sistemimizi hatırlatan meclis üyemiz İzel Zenginobuz Derinsu’nun sözlerini çarpıtarak, kendi utancınızı ve yüzsüzlüğünüzü örtmek için şuursuzca saldırmanıza ne İzmir inanır, ne de biz izin veririz. Haddinizi bilin!!!” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2022 - 14:11

EGEPOSTASI - 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS’de 20’ye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiaları Türkiye gündeminde olduğu gibi İzmir siyasetinde de geniş yankı buldu. 

Geçtiğimiz hafta Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu,  belediye meclis toplantısında konuyu gündeme getirmişti. KPSS’de yaşanan olayın bir benzeriyle 2010 yılında girdiği üniversite sınavında karşılaştığını anlatan Derinsu, üniversite sınavından önce arkadaşının daveti ile gittiği dershanedeki derste gösterilen konudan iki sorunun üniversite sınavında çıktığını ve bu sayede matematikte derece yaptığını dile getirmişti.

ATMACA İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise Derinsu’nun bu sözlerine sert tepki göstermiş, “Kul hakkı yediği için tüm gençlerden özür dilemelidir, Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmelidir” çağrısında bulunmuştu.

YÜCEL’DEN YANIT

Tartışmalara CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de dahil oldu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Derinsu’nun sözlerinin çarpıtıldığını vurgulayan Yücel, şunları söyledi:

“Dershaneler konusunda çıkar çatışması yaşayana kadar, canınız ciğeriniz, akıl hocanız olan FETÖ’ye, yıllarca üniversite ve KPSS başta olmak üzere, devletin yaptığı tüm sınav sorularını veren; hatta soruları onların dershanelerinde hazırlatan AKP iktidarı değilmiş gibi...

FETÖ'yle işbirliği yaparak hayatını kararttığınız, geleceklerini çaldığınız gençlerimizi, FETÖ’ye teslim ettiğiniz milli eğitim sistemimizi hatırlatan meclis üyemiz İzel Zenginobuz Derinsu’nun sözlerini çarpıtarak, kendi utancınızı ve yüzsüzlüğünüzü örtmek için şuursuzca saldırmanıza ne İzmir inanır, ne de biz izin veririz. Haddinizi bilin!!!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.