Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Sertel’den ‘alkol yasağı’na ekonomi yaklaşımı: 1 ay alkol alınmasa maaşları ödeyemezler

CHP’li Sertel’den ‘alkol yasağı’na ekonomi yaklaşımı: 1 ay alkol alınmasa maaşları ödeyemezler

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sokağa çıkma kısıtlaması boyunca alkol satışının yasaklanması kararını eleştirdi. Alınan kararı yaşam tarzına müdahale olarak değerlendiren Sertel, “Eğer Türkiye’de alkol kullanan insanlar 1-2 ay protesto etse ve alkol almasa devlet maaşları bile ödeyemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2020 - 15:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarının yeniden yükselmeye başlamasıyla hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden uygulanmaya başlandı.

İlk karantina döneminde olduğu gibi market, bakkal ve bu tarz tüketim sektöründeki faaliyet gösteren işletmelerin 10.00-17.00 arasında açık olan kısıtlamada bu kez farklı bir uygulamaya imza atıldı.

Geçtiğimiz hafta kısıtlama esnasında tekel bayilerin kapatıldığı kısıtlamanın ardından İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir genelge yayımlayarak kısıtlama boyunca tekel bayilerin ve zincir marketlerin alkol satmasının yasaklandığını duyurdu. Tekel bayilerin kapalı olacağı yasağa gerekçe olarak ise “haksız rekabet olması” gösterildi.

Yasak, kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken tekel bayi işletmecileri kararı ideolojik bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Alkol yasağı kararına bir tepki de CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Atila Sertel’den geldi. Sertel, yasağı yaşam tarzına müdahale olarak değerlendirirken çifte standart uygulandığının altını çizdi.

“İNSANLARIN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE”

Sertel, alkolden alınan vergilerin devlet ekonomisindeki öneminin altını çizdi ve “Eğer Türkiye’de alkol kullanan insanlar 1-2 ay protesto etse ve alkol almasa devlet maaşları bile ödeyemez. Alkolden aldıkları vergiler belli. Çok yüksek vergiler alınıyor. Verilen karar sadece esnafa ve bayilere zarar vermektedir. Ama yaptıkları hiç doğru değil. Yani bakkaldan alışveriş edenler rahatlıkla ediyor ama iş bira almaya gelince bira satamıyor. Böyle bir şey olmaz. Böyle bir çifte standart olmaz. Artık ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Bu yapılan insanların yaşam tarzına müdahale. Bütün dünya bizi nasıl izliyor bilemiyorum” diyerek karara tepki gösterdi.

“ÖYLE BİR TEHLİKE TÜRKİYE'DE OLAMAZ”

Alkol satışının yasaklanmasının ardından kamuoyunda Türkiye’ye şeriatın adım adım geldiği tepkileri ortaya çıkmıştı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sertel, Türkiye’ye şeriatın getirilmesine vatandaşların izin vermeyeceğini ifade ederek şunları söyledi;  “Öyle bir tehlike Türkiye’de olamaz. Öyle bir şey yapamazlar. O iş kolay değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuva-i Milliye ruhuyla yüz binlerce insan var. Öyle kolay değil o iş.” 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.