Dolar 32,5219
%0.23
Euro 34,8776
%0.45
Altın 2.486,180
%0.97
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aybaş’tan ‘alkol yasağı’ tepkisi: Tamamen ideolojik bir karar

Başkan Aybaş’tan ‘alkol yasağı’ tepkisi: Tamamen ideolojik bir karar

Bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında alkol satışının yasaklanması tekel bayi esnafı başta olmak üzere milyonlar vatandaştan büyük tepki topladı. Yasağı değerlendiren Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasağı yaşam tarzına ve özel yaşama müdahale olarak nitelendiren Aybaş, “Biz bunun tamamen esnafa karşı yapılan ideolojik bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.12.2020 - 08:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye’de koronavirüs vaka sayılar ekim ayıyla birlikte artmaya başladı ve ve kasım ayında kritik seviyelere ulaştı. Artan koronavirüs vakalarına karşı devlet birtakım önlemleri hayata geçirdi. Bu önlemler kapsamında hafta içi saat 21.00’dan sonra ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

Sokağa çıkma kısıtlamasında market, bakkal ve bu tarz tüketim sektöründeki faaliyet gösteren işletmelerin 10.00-17.00 arasında açık olmasına karar verilmişti.

Ancak geçen kısıtlamanın uygulanmaya başladığı geçtiğimiz hafta Cumartesi günü alkol satışı yapılan tekel bayiler polisler tarafından kapatılmaya başlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamayla hafta sonu tekel bayilerde ve zincir marketler alkol satışının yasak olduğu duyuruldu.

Alınan karar, tekel bayi işletmecileri başta olmak üzere milyonlar vatandaştan büyük eleştiriler aldı.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kararın ekonomik olarak zaten kötü durumda olan tekel bayileri daha da kötü hale getireceğini söyledi. Kararın alkole karşı alınan bir tavır olduğunu ifade eden Aybaş, “Kararın ideolojik bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“ÖZEL YAŞAMA BİR MÜDAHALE OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yasakları, yaşam tarzına müdahale olarak nitelendiren Aybaş, “Biz saat 22.00 yasağıyla uğraşırken bu 20.00’a düştü. Şimdi de hafta sonu kapanma çıktı. Biz bunun tamamen esnafa karşı yapılan ideolojik bir karar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü geçen hafta zincir marketlerde alkol satışına izin verildi. Tekel bayilerde satılmamasıyla ilgili baskı kuruldu. Hatta İzmir’de bir arkadaşımız dükkanı açık olduğu için kötü muameleye maruz kaldı, kendisine ters kelepçe takıldı. Durum böyleyken bir de hafta sonu tamamen alkol satışının yasak olması konusunda İzmir, İstanbul ve Ankara’da emniyet birimleri tekel bayilere ve zincir marketlere tebligatta bulunmaya başladılar. Yani yasağın tamamen yanlı olduğunu düşünüyoruz ve özel yaşama müdahale olarak görüyoruz. Yeme-içme kültürüne yapılan bir müdahaledir bu” diye konuştu.

Küçük esnafın pandemi döneminde büyük zarar gördüğünün altını çizen Aybaş, “Buraki amaç küçük esnafı tamamen bitirmek olarak görülüyor. Gerçi bu hafta zincir marketlerin de alkol satışı yapmaları yasaklandı. Yani tamamen alkole karşı bir tutum içerisindeler. Bu tamamen ideolojik bir şey” dedi.

“BAYİLERİMİZİN ÇOĞU ‘İNTİHAR EDECEĞİZ’ DİYOR”

Aybaş, verilen kararın ekonomik olarak zaten sıkıntılı günler yaşayan tekel bayi esnafını daha da zor bir duruma soktuğuna vurgu yaparak, “Zaten şu an bizim hiçbir esnaf arkadaşımız senetlerini ödeyemiyor. Bizim ödemelerimiz, iş takvim gününe göre yapıyoruz ömelerimizi. Şu an hiç kimse kirasını, kredi kartlarını ödeyemiyorlar. Pandemide kredi çekmişlerdi. Onların ödeme günü geldi, kredileri ödeyemiyorlar. Yani şu an herkes tamamen bitme noktasında. Bir infial yaşanabilir her an. Çünkü bayilerimizin çoğu ‘İntihar edeceğiz’ diyorlar. Burada ciddi bir sıkıntı var.Ben bu konuyla ilgili bir paylaşım yaptım ve ‘Faşizm hoşgeldi’ dedim. Yani şeriat geldi.  Biz sorunlarımızı yetkililere ilettik. Sonuç bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.