Dolar 32,4525
%-0.1
Euro 34,7363
%-0.67
Altın 2.441,060
%0.2
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Purçu'dan muhtar ve Valilik ziyaretleri

CHP'li Purçu'dan muhtar ve Valilik ziyaretleri

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Buca ve Konak ilçelerinde bulunan mahalleleri bir hafta boyunca ziyaret ederek mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Ardından muhtarlarla birlikte İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Purçu, muhtarların talep ve sorunlarını ilgili makamlara aktardı.

  • Ege Postası
  • 31.12.2021 - 10:14

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’in Buca ve Konak ilçesindeki Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahalleler başta olmak üzere, birçok mahalleyi ziyaret etti. Purçu, mahalle muhtarlarının derneklerinde buluştuğu 48 muhtarın talep ve sorunlarını dinledi.

Purçu daha sonra muhtarlarla birlikte Valilik ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerde pandemi döneminde derinleşen yoksulluk, işsizlik, madde bağımlılığıyla mücadele sorunları ele alındı. Ayrıca, yeni bir Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM)’ne olan ihtiyacın önemi aktarıldı.

Purçu, “Muhtar, köy veya mahalleyi temsil etmek üzere doğrudan halk tarafından seçilen kişidir. Demokrasi tarihimizde çok önemli bir yeri olan muhtarlar aynı zamanda, bulundukları bölgenin sorunlarını en iyi bilen kanaat önderleridir. Muhtarlarımız, seçilmiş olmalarına rağmen, siyasi partilerin dışında kalma özelliklerini her dönemde korumuştur. Siyaset kurumuna düşen görev ise, muhtarlıklarımızın bu vasıflarını güçlendirmek ve hizmet kapasitelerini artırmaktır.” diye konuştu.

“AKP iktidarında muhtarlığın demokratik yönü göz ardı edilmiş, muhtarlarımıza gereken özen gösterilmemiştir. Hatta zamanında mahalle muhtarlıklarının kapatılması bile gündeme gelmiş, hala muhtarlarımızın temel sorunlarının çözümüne yönelik somut adımlar atılmamıştır.” sözleriyle AK Parti iktidarını eleştiren Purçu, “Her biri kendi mahallesindeki sorunlara hâkim olan ve özveriyle mahallelerini geliştirmek isteyen, mahallenin derdini kendi derdiymişçesine sahiplenen muhtarlarımızla bir araya gelmekten onur duydum. Mahallelerimizin kalkınması ve yaşam alanlarımızın iyileştirilmesi için çalışan muhtarlarımıza destek olmaya, muhtarlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.