Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Şahin’den Soyer’e yaylım ateşi

MHP’li Şahin’den Soyer’e yaylım ateşi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 2021 yılı çalışmalarını değerlendiren ve 2022 yılı projeleri hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiri yağmuruna tuttu. Trafikten kentsel dönüşüme birçok konuda büyükşehirin çözümsüzlüğüne tepkisi gösteren Şahin, Soyer’in yanıtlaması istemiyle 5 soru sordu.

  • Ege Postası
  • 30.12.2021 - 11:44

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2021 yılı değerlendirmesi için basın mensuplarıyla bir araya gelerek kente ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Hilton binasının akıbetinden EXPO’ya, Basmane Çukuru’ndan Kültürpark planlarına kadar birçok konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Soyer, hem kentsel dönüşüm konusunda gelen eleştirilere yanıt vermiş hem de 2022 yılındaki projeleri hakkında da bilgi verdi.

Öte yandan; Soyer’in açıklamalarına muhalefet kanadından tepki gecikmedi. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Soyer’in açıklamalarına tepki gösterirken adaylık sürecinde vaat edilen projelerin hayata geçirilmemesi ve İzmir’in sorunlarına kalıcı çözüm bulunmaması noktasında Soyer’i eleştiri yağmuruna tuttu.

“TRİBÜNE OYNAMALARI VE SAHNELERDE RAKS ETMELERİ...”

İzmir’deki mevcut sorunları “pranga” olarak tanımlayan Başkan Şahin, sorunların çözümsüzlüğünde CHP yönetimini hedef gösterdi ve “İzmir’i 20 yıla yakın bir süredir yöneten zihniyet esas itibariyle, İzmir’e bir şey katmamış, büyüyüp giden sorunlarını çözmemiş açıkçası İzmir’i paçasında tutup aşağıya çekmiştir. İzmir’in sorunlarının hiçbiri son yağan yağmurlarla ortaya çıkmış sorunlar değildir. Kökleşmiş, kronikleşmiş ve kangren olan bu sorunlar insanımızın günlük yaşamına kast ederken, güzel İzmir’i de yaşanmaz bir hale getirmiştir. Trafikten, toplu ulaşımdaki yetersizliklere, otopark eksikliklerinden körfezimizin bir türlü temizlenemeyen kirliliğine, derelerimizin ıslah edilmeyen görüntüsüne kadar çöp, kanalizasyon ve her yağmurda yaşanan su baskını sorunları gerçekten müzmin meselelerimiz haline gelmiştir. Bütün bunlarla beraber, yaşanan sorunları ‘Biz çözeceğiz’ diyerek göreve gelenlerin 20 yıldır sadece ve sadece şov yapmaları, tribüne oynamaları ve sahnelerde raks etmeleri İzmirli hemşehrilerimizi, yani bizleri derin düşüncelere sevk etmektedir. Fakat İzmir’e Pagos gözlüğü ile bakanlar elbet bizim İstiklal ve Atatürk hassasiyetimizi anlayamazlar. İşte bu sebeple İzmir’i yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı ve kadroları da bu gerçeklerin dışında, bu irtifanın çok altında ve bu sorumlulukların çok gerisinde bir yönetim sergilemektedirler. Bölücülerle yol yürüyen, İzmir sevdasından ve İzmir hakikatlerinden uzak olanlarla İzmir’i yaşanmaz haline getiren bu zihniyeti, sadece şu son bir yıllık dönemde bile değerlendirmek birçok gerçeği ortaya koymaktadır” dedi. 

“ÇÖZÜMSÜZ BİR SORUN HALİNE GELMİŞTİR”

2021 yılında İzmir’in yerel yönetim açısından kötü bir yıl geçirdiğini ifade eden Şahin, trafik sorununa dikkat çekti ve “Maalesef İzmir, 2021 yılını kötü yönetimle, sorumluluklardan uzak idari kadrolarla ve hiçbir soruna çözüm bulamayan belediyecilik anlayışıyla geçirmiştir. Maalesef İzmir, Büyükşehir Belediye Başkanlığı marifetiyle önü kesilmiş, büyümesi ve gelişmesi engellenmiş ve insan yaşantısına darbe vurulmuş mahzun bir şehir halini almıştır. Geçici, göz boyayıcı, popülist ve devamlı surette tribüne oynayan şovmen belediyecilik anlayışı İzmir’e hizmet yerine gafleti, destek yerine zahmeti ve kolaylık yerine zorluğu getirmiştir. Artık İzmir’de bir ilçeden bir ilçeye gitmek değil, bir semtten bir semte gitmek bile büyük bir mesele, zorlu bir mücadele ve çözümsüz bir sorun haline gelmiştir. Yolların sıkışıklığı, trafiğin çözümsüzlüğü ve toplu ulaşımın düzensizliği yirmi yıldır şehrimizi yönetenlerin öngörüsüzlüğü, yetersizliği ve kabiliyetsizliği değil de nedir? Altınyol’dan şerit çalarak trafik sorunumuza çözüm olduğunu düşünen Tunç Soyer ve CHP belediyeciliği gafletin daniskasını, vizyonsuzluğun zirvesini ve pişkinliğin dik alasını sergilemekten başka ne yapmıştır” ifadelerini kullandı.

“SOYER TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAMIŞTIR”

Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylık döneminde verdiği sözleri tutmadığını ifade etti ve “Şu gerçeği açıkça ifade etmek gerekir ki, CHP Belediyeciliği ve Tunç Soyer zihniyeti İzmir gibi önemli bir şehre kalıcı, hizmete dayanan ve hepimize fayda sağlayacak bir tek proje başlatmamış, bir tek çivi çakmamış ve taş üstüne taş koymamıştır. Tunç Soyer’in, projelerini açıkladığı toplantı üzerinden iki yıl gibi bir süre geçmiştir. Acaba Tunç Soyer büyük bir şaşaa ile açıkladığı projelerden hangisini gerçekleştirmiş ve hangisini gerçekleştirmek için adım atmıştır? Zaten Sayın Soyer’in dün gerçekleştirdiği basın toplantısında aslında hiçbir şey yapmadığını hiçbir şey yapmamanın açıklamasını yaptığına da bütün İzmir şahit olmuştur! Trafik sorunumuzu çözeceğiz diye büyük büyük projeler açıklayan, yeraltı ve yerüstüne kavşaklar yapacağını söyleyen Tunç Soyer iki yılda acaba hangi kavşağı yapmış hangi kanayan yaraya merhem olmuştur. Geçtiğimiz günlerde İzmir Emniyet Müdürlüğümüz İzmir'de en çok trafik kazasının yaşandığı 11 kara noktayı belirlemiş ve bunu deklare etmiştir. Göreve gelirken trafik sorununu çözeceğini söyleyen Sayın Soyer kazalara, ölüm ve yaralanmalara sebep olan bu kavşakları ne zaman düzenleyecektir? Bu kavşaklar için bugüne kadar bir adım atmış mıdır? Görev süresi neredeyse dolmak üzere olan Sayın Soyer bu sorunları ne zaman çözecektir” dedi.

“SİZİN İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖRNEKKÖY’DEKİ 130 KONUTTAN MI İBARET?”

Deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm çalışmaları üzerinden de Soyer’i eleştiren Şahin, şunları söyledi; “Acı ve hüzünle yaşadığımız İzmir depremi üzerinden bir yıl iki ay geçti. Tunç Soyer depremden sonra bir daha bu türlü acıların yaşanmaması için birtakım hazırlıklar yapacağını ifade etmiş ve bu sorunun üzerine gideceğini söylemişti. Şimdi soruyoruz; Sayın Soyer o hazırlıklara ne oldu? Ne gibi bulgulara, nasıl bir planlamaya ve ne yönde bir çözüme gittiniz? Bu konuda neler yaptınız? Bir başka içi boş Soyer adımı da hiç şüphesiz İzmir’deki kentsel dönüşüm adımlarıdır. Sayın Soyer’in çok çok iyi bildiği gibi İzmir’in öncelikli konularından biri de hiç şüphesiz kentsel dönüşüm meselesidir.  Şehrimizin konut birikiminin yüzde yetmiş beşi de sağlıksız yapılardan oluşmaktadır. Siz bu işi çözeceğinizi iddia etmiştiniz. Şimdi soruyoruz; İzmir’de kentsel dönüşüm atılımı için ne yaptınız, hangi adımları attınız ve hangi girişimlerde bulundunuz? Yoksa sizin için kentsel dönüşüm Örnekköy’de yaptığınız 130 konuttan mı ibarettir?”

“İZMİRLİLERİN PARASINI BAŞKALARINA VERMEK ÇOK MU AKILLICA?”

30 Ekim depreminin ardından büyükşehir hizmet binasının yüksek bir kiranın ödendiği binaya taşınmasına, Meslek Fabrikası’nın İstanbul’daki bir vakfa tahsisi üzerinden tepki gösteren Şahin, “Bu noktada hepimizi ilgilendiren bir önemli konu da İzmir Büyükşehir Belediyesinin kalıcı yerine geçesiye kadar hizmet binalarının neresi olacağıdır? Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, Mimar Kemalettin Caddesine yakın bir yerde bulunan tarihi Çukur Han bazı Büyükşehir şubelerinin hizmet vereceği yer olarak kiralanmıştır. Yine basında çıkan haberlere göre aylık kirası 150-200 bin TL arasında olan bina ile ilgili anlaşma sağlanmış ve oturma ruhsatı ile tüketim abonelikleri işlemleri başlatılmıştır. Şimdi soruyoruz, Sayın Soyer, Meslek Fabrikası gibi ulaşımın kolay olduğu dev bir binayı İstanbullu arkadaşlarınıza peşkeş çekmek yerine Büyükşehir Belediyemizin birimlerini buraya taşımayı neden düşünmediniz? Çukur Han’a ödeyeceğiniz aylık 150-200 bin TL yılda ne kadar yapar, on yılda ne kadar tutar farkında mısınız? Bu para İzmirlilerin değil mi? Çocuklarımızın ve geleceğimizin değil mi? Çukur Han yerine Meslek Fabrikasını Belediyemizin hizmet binalarından birine çevirseniz kazanan İzmir ve İzmirliler olmaz mı? İzmirlilerin parasını başkalarına vermek çok mu akıllıca” dedi.
 
Başkan Şahin son olarak Başkan Soyer’in cevaplaması istemiyle şu soruları sordu; 

“İzmir Emniyet Müdürlüğü belirlenen 11 Kör Noktada bir yılda 200 trafik kazası olduğunu tespit etmiştir. Projeleriniz arasında bulunan bu noktalara ne zaman alt geçit veya üst geçit yapacaksınız? Yoksa kazalara seyirci kalmaya devam mı edeceksiniz?

Depremin üzerinden 1 yıl 2 ay geçti. Deprem heykelinden başka ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Büyük Orman yangınımızdan sonra kampanya başlatarak topladığınız para ile ne yaptınız? Ne yapacaksınız?

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak on yılda 900 konut yapmışsınız. Bu da yılda ortalama yüz konut eder. İzmir’in Kentsel Dönüşüm problemini yılda yüz konutla mı çözeceksiniz?

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası için kiraladığınız Çukur Han’a kaç para ödeyeceksiniz? Bu rakam aylık 200 bin civarında ise yılda kaç para ettiğini hiç düşündünüz mü? Tarihi binamız Meslek Fabrikasını İstanbullu dostlarınıza değil de belediye hizmet binası olarak İzmirlilerin hizmetine verseydiniz daha anlamlı ve karlı olmaz mıydı?

Cevap beklediğimiz bu sorular ışığında şimdi sizin çokça ifade ettiğiniz gibi biz de buradan söylüyoruz; “Başka bir çözüm mümkün, başka bir bakış açısı, başka bir zihniyet mümkün Sayın Soyer!”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.