Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kotan: Halk ilk seçimde sandıkta cevabını verecek

CHP’li Kotan: Halk ilk seçimde sandıkta cevabını verecek

CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yalçın ve partili iki genç hakkında kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla açılan davanın duruşması bugün gerçekleşti. Duruşmanın ardından yaptığı basın açıklamasıyla iktidara seslenen CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Burak Kotan, “Sizin hukuksuzca yargılamalarınızdan korkmuyoruz, korkmayacağız. Siz bizleri engellemek adına ne yaparsanız yapın hak arama mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2021 - 17:27

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gençlik Kolları tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettikten sonra ortalarda görünmeyen Berat Albayrak ile ilgili yapılan afiş çalışmasında gözaltına alınan ve haklarında kamu görevlisine hakaret suçlamasından dava açılan üç CHP’li gencin davası bugün Kemalpaşa Adliyesi’nde görüldü. Hakim karşısına çıkan CHP Kemalpaşa Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Yalçın ve Salman Demir’in avukatları savunma yaptı. Avukatlar savunmalarında kişinin düşünce ve kanaatlerinde tamamen özgür olduğunu belirtirken söz konusu “Wanted” kelimesinin Türkçe karşılığının “aranıyor” olduğu, Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin herhangi bir hakaret teşkil etmediğini vurgulayarak müvekkillerinin beraatini istedi. Mahkeme Berat Albayrak’ın ifadesinin alınması için talimat duruşması yapılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşmanın 15 Mart 2022’de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Duruşmanın ardından CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Avukat Burak Kotan partili gençler ile birlikte basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına CHP İzmir Gençlik Kolları ilçe başkanları ve parti üyeleri de katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri Genel Başkan Adayı Avukat Gençosman Killik ve Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Balyeli de gençlerin yanında yer aldı.

Ülke ekonomisinin yönetimine yönelik eleştirilerini dile getiren Başkan Kotan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada Kemalpaşa Adliyesinde gençlik kollarımızdan 3 arkadaşımız adına açılan kamu görevlisine hakaret ve tehdit davası sebebiyle arkadaşlarımızın duruşmalarına katılım sağladık. AKP iktidarının, insanımızın düşünce özgürlüğünü elinden alma ve korku imparatorluğu kurma girişimlerine maalesef her geçen gün yeni bir örnek eklenmektedir. Şuan bu örneği yakınen görmekte  büyük bir üzüntü duyuyoruz. Geri kalmış, hatta krallıkla yönetilen ülkelerde dahi eşi benzerine çok zor rastalanacak bir durum olan Cumhurbaşkanının damadının ülke ekonomisinin başına geçirilmesinin bedelini halkımız, evlerine ekmek götüremez duruma gelecek şekilde ödemiştir. Her geçen gün zam üstüne zam haberleriyle, sürekli artan ultra yüksek vergi oranlarıyla milletin cebindeki son paraya dahi gözünü dikmiş AKP iktidarı, itibardan tasarruf olmaz zihniyetiyle lüks ve şatafat düşkünlüğünden de akraba ve yandaş kayırmacılığından da ödün vermemektedir.”

“ÇÖZÜM ÜRETMEKTEN ACİZLER”

Mevcut iktidarın ülke sorunlarını çözmekte yetersiz kaldığını dile getiren Kotan şöyle devam etti: “Gıda ürünlerine, akaryakıta, doğalgaza, elektriğe, suya ve daha nice ürüne neredeyse her gün zam gelmektedir. Meyve suyunu dahi özel tüketim malı olarak gören ve gıda ürünlerine defaatle zam uygulayan iktidarın vekilleri ve yöneticileri, yönetemedikleri gibi yaptıkları açıklamalarla vatandaşın aklıyla alay ediyorlar. Gelinen son durumda ülke ekonomisi can çekişir duruma gelmiştir. Dolar 9 lirayı, Euro 10 lirayı geçmiş, Türk parasının alım gücü diğer Dünya devletlerinin çokça gerisinde kalmış, Türkiye Cumhuriyeti gibi 100 yıla yakın köklü tarihe sahip bir ülkenin ekonomisi ayaklar altına alınmıştır. Ülkenin kasasındaki yedek akçe dahi kullanılmış, sosyal devlet anlayışı yok sayılmış, üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarının çözümü noktasında dahi aciz kalınmıştır.”

“İNSAN HAKLARINI İHLAL EDİYORLAR”

İktidarın hak ihlali yaptığını da belirten Kotan, “Bu ülkenin dedelerimiz tarafından  ne türlü zorlu şartlarda kurulduğunu önemsemek bir yana, mevcut iktidar ülkenin teminatı olan biz gençlerin geleceklerini de bir çırpıda karartmaktan geri kalmamıştır. Vatandaşına hayatlarını idame ettirebilecek imkanı dahi sunamayan bir hükümet insan haklarını ihlal ediyor demektir. Hak ihlallerinin sayısının ve boyutunu giderek büyüten AKP iktidarı gözünü artık biz gençlerin fikir ve düşüncelerine dikmiştir” dedi.

“HİÇ Mİ UTANCINIZ YOK?”

Gelinin noktada uygulanan baskının korku iklimi yaratma hedefli olduğunu vurgulayan Kotan şu ifadeleri kullandı: “Az evvel gerçekleşen duruşmada şuan hali hazırda bakanlıktan istifa etmiş olan damat sanki kamu görevlisiymiş gibi gösterilmiştir. İçeriğinde herhangi bir hakaret ya da tehdit olmayan yalnızca ülke ekonomisini buhrana sokup ortalıktan kaybolan damadın nerede olduğunu soran broşürleri dağıtmaları gerekçesiyle genç arkadaşlarımız bugün burada hukuksuzca yargılanmışlardır. Yargı tek adam düzeninin eline geçirilmeye çalışılmaktadır. Güçler ayrılığı ilkesi göz ardı edilip, güçler birliği ilkesi uygulanmaya çalışılmaktadır. Hangi hareketin suç teşkil ettiği anayasa, kanun ya da yargıtay kararları ışığında değil, mevcut hükümete ne düzeyde zarar verdiği kriteri uygulanmaktadır. Soruyoruz size: milletten hiç mi utancınız yok? Hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan, milletin vergileriyle dönen devletin parasını hortumlayıp kul hakkı yiyenlerden hesap soracağınıza, adil bir düzen isteyen, bunun için mücadele eden, ülkemizin geleceği, aydınlık yüzü gençlere dava açmaya, korkutmaya çalışmaya  utanmıyor musunuz?”

“HALKIN İKTİDARI YAKINDIR”

CHP’li gençler olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında her türlü zorluk, yolsuzluk ve hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini bir kez daha dile getiren Kotan, “Haksız yere, torpille, yandaş referans listeleriyle devlet memuru kadrolarına yerleştirdiğiniz, bedelsiz binalar tahsis ettiğiniz, devletin paralarını aktardığınız vakıflardaki elemanlarınızdan, şakşakçılarınızdan hesap soracağınıza, hakkını arayan ve milletin parasının nereye kaybolduğunu araştıran gençlere dava açıyorsunuz. Soruyoruz o halde, siz gençlerin hesap sormasından, halkın parasının nerelere harcandığını araştırmasından niçin korkuyorsunuz? Biz Cumhuriyet Halk Partisinin gençleri, ülkesini seven, ülkesinin geleceğini güzelleştirmek adına kendisinden vazgeçen gençleriz. Sizin hukuksuzca yargılamalarınızdan korkmuyoruz, korkmayacağız. Siz bizleri engellemek adına 

ne yaparsanız yapın hak arama mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün bize açtığı ışıklı yolda, Gençliğe Hitabesi’nde bize gösterdiği hedefler doğrultusunda daima mücadele edecek, halkın parasını çalanlara, devletin parasını hortumlayanlara, ülke ekonomisini batıranlara asla fırsat vermeyeceğiz. Halkın iktidarı yakındır. İlk genel seçimde halk, sandıkta sizin gibilere cevabını elbet verecektir” şeklinde konuştu.

CHP’Lİ YALÇIN: “MÜCADELEYE DEVAM”

Kotan’ın ardından söz alan CHP Kemalpaşa Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Yalçın, haksız bir suçlama ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Uğradıkları haksızlığın demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti: “Demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsız Türkiye hayaline inanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin aydın neferleri olarak bugün üzerimize atılan suçlama ile ilgili hakim 

karşısına çıktık. Bizi kamu görevlisine hakaret ve tehdit iddiası ile sorguladılar. Oysa ortada böyle bir olgu yok, ortada bir kamu görevlisi de yok! Damadın bakan olduğu, paraların yok olduğu bir ortamda yapmış olduğumuz çalışmanın birilerini rahatsız ettiği ve amacına ulaşmış olduğu sevinciyle adliyeden çıktık. Baskılar, dayatmalar, alıkoymalar bizleri yıldıramayacak. Bağımsız, aydınlık Türkiye yolunda güzel günleri hep beraber yaşamak isteyen gençler olarak baskılara ve dayatmalara karşı her zaman dik duracağız. Bu yaşadığımız süreç alelade olarak demokratik yaşam biçimine vurulan bir darbedir. Bu daha başlangıç, tüm örgütümüz ile özgürlük ve adalet yolunda mücadeleye devam edeceğiz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.