Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,8592
%0.34
Altın 2.443,940
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te gözler kongre gününde: Adaylık için kimlerin ismi geçiyor?

Menderes’te gözler kongre gününde: Adaylık için kimlerin ismi geçiyor?

Geçtiğimiz hafta geçici yönetimin atandığı CHP Menderes’te gözler olağanüstü ilçe kongresinin ne zaman gerçekleştirileceğine ve başkanlık için kimlerin aday olacağına çevrildi. Kongre için Kasım ayının ilk hafta sonunun masada olduğu belirtilirken geçici yönetim başkanı Muammer Karabacak’ın kongrede aday olmayacağı öğrenildi. Kongrede adaylık için ise 3 ismin öne çıktığı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 18.10.2021 - 12:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda CHP Menderes İlçe Örgütü’nde 8 ilçe yöneticisinin  istifa etmesiyle birlikte ilçede yönetim düşmüştü. 

İstifa krizinin ardından ilçeye atanacak geçici yönetimin başkanının kim olacağı merak konusu olurken geçtiğimiz hafta CHP Merkez Yönetim Kurulu(MYK) kararıyla ilçeyi kongreye götürecek isim olarak atanan kişi Muammer Karabacak olmuştu. 

Atamanın ardından gözler, ilçede olağanüstü kongrenin ne zaman yapılacağına ve başkanlık için kimlerin aday olacağına çevrilmişti.

Edinilen bilgilere göre; İl Başkan Yardımcısı İpek Onbaşıoğlu, bugün kongre tarihinin belirlenmesi için ilçede birdizi görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmelerin ardından İl yönetimi kongre tarihi için karar verecek.

Tüzüğe göre olağanüstü kongrenin ilçeye geçici yönetimin atanmasından sonra 30 gün içerisinde yapılması gerekirken kongre için Kasım ayının ilk hafta sonunun masada olduğu öğrenildi.

KARABACAK ADAY OLMAYACAK

İlçede kongre sürecinin ne zaman başlayacağı merak konusu olurken geçici yönetim başkanı Karabacak, kongrede başkanlık için aday olmayacağını belirtti ve “Aday olmayacağım. Gençlerin önünü açmak lazım. Önümüzde genel ve yerel seçim var. Kongrede belirlenecek yönetimin ilçeyi hem yerel hem de genel seçime götüreceği ifade ediliyor. Bu nedenle daha genç, bu işe arzusu ve heyecanı olan arkadaşlarımızın önünü açmak gerekir diye düşünüyorum. Bu nedenle aday olmama yönünde karar verdim. Ben zaten aşağı yukarı 11 yıl kadar 5 dönem seçilerek ilçe başkanlığı yaptım. Önümüzdeki süreçte de genç arkadaşlarımızın önünü açmak gerekir diye düşünüyorum” dedi.

3 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Öte yandan; CHP kulislerinde ilçe başkanlığı için 3 adayın ismi geçiyor. Kongrede adaylık için ön plana çıkan isimlerin Ferhun Baloğlu, Çağrı Çiftçi, Güler Yılmaz olduğu belirtilirken ilerleyen dönemde bir adayın daha çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.