Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Çapın’dan AK Parti Bornova’ya '10 Kasım' salvosu: ‘ Ata’ya değil, çelenge saygı duruşu!’

CHP’li Çapın’dan AK Parti Bornova’ya '10 Kasım' salvosu: ‘ Ata’ya değil, çelenge saygı duruşu!’

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, 10 Kasım günü AK Parti ilçe yönetiminin törende Atatürk heykeline değil, çelenklere saygı duruşunda bulunduğunu iddia etti. CHP’li Çapın açıklamasında, ‘’ AK Parti İlçe yönetimi çelengi heykelin yan tarafına koydular ama saygı duruşunu çelenge karşı yaptılar. Orada Ulu Önderimiz Atatürk’e saygılarının olmadığını mesaj olarak verdiler. Sevmek zorunda değilsiniz ama saygısızlık yapamazsınız. Bugün onlar siyaset yapabiliyorlarsa bunu Atatürk’e borçlular’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 16:26

EGEPOSTASI- CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Büyük İzmir TV’de yayınlanan Figen Avcıoğlu ile Gündeme Dair programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Saygı duruşunu Ata’ya değil çelenge yaptılar 

AK Parti Bornova İlçe Yönetimine 10 Kasım üzerinden yüklenen CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, ‘’ AK Parti İlçe yönetimi çelengi heykelin yan tarafına koydular ama saygı duruşunu çelenge karşı yaptılar. Orada Ulu Önderimiz Atatürk’e saygısı olmadığını mesaj olarak verdiler. Sevmek zorunda değilsiniz ama saygısızlık yapamazsınız. Bugün onlar siyaset yapabiliyorlarsa bunu Atatürk’e borçlular. Kaymakamlık, 10 Kasım’da partilere çelenk koyma izni veriyor. Diğer bayramlarda biz ayrı bir tören ile çelenk koyabiliyoruz. Biz orada çelengi koyarken bu acı görüntüyü yaşadık’’ dedi. 

CHP’nin saha çalışmalarına değinen Ertürk Çapın, ‘’ Daha önce alanda çalışıyorduk ama verilerimiz olmuyordu. Her 400 seçmene bir öbek sorumlusu verdik. Özellikle bu sorumlular kendi adreslerine yakın seçmenleri ziyaret ediyorlar. Seçmenle birebir ilişkiye girilmesi sağlanıyor. Önce öbek eğitimi alınıyor ardından sokağa çıkıyorlar. Üye sayımız 17 bini aşıyor. İstifa edenler devlete girmek için genelde istifa ediyorlar. KPSS’yi kazansa bile bizim partililerimizin çocukları eleniyor’’ dedi. 

Vatandaşın umudu kalmadı 

Türkiye’de derinleşen ekonomik krizin etkilerinden bahseden Başkan Çapın, ‘’Vatandaşlarımızın şikayetlerini yerel hizmetler konusunda geliyor ama bunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Yol sorunlarımız var, Belediye Başkanımız yol çalışmaları için asfalt şantiyesi kurdu ve kısa sürede çözülecek. Vatandaşın gelecek umudu kalmadı. Açlık sınırının çok altında ücretlerle çalışıyor. Sokaklar işsiz insanlarla dolu. Sosyal devlet politikası gütmüyorsanız, maalesef sonuç bu. Planlı ekonomik politikaları yok. Halkın durumu çok kötü. Biz sosyal belediyecilik ile halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ekonomiye dayalı ve istihdam sorunlarına yönelik bize şikayet geliyor. Yeni yatırım yapılmıyor. Türkiye’de bir tek hizmet sektörü var istihdam yaratabilecek o da doyum noktasına geldi. CHP’li belediyelerin istihdam sınırları belli. Bizim iktidarımızda sanayiye yapılacak yatırımlarla istihdam yaratılacak’’ ifadelerini kullandı.

AK Partili Güldoğan’ın restine rest! 

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Güldoğan, Bornova Belediyesi’ne yapılan işe alımlar üzerinden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a rest çekmişti. Güldoğan’ın açıklamalarına yanıt veren CHP’li Çapın, ‘’Bornova Belediyesi’nin devletten aldığı paylar belli ve enflasyon oranında artmıyor. Akaryakıt, elektrik giderleri arttı. Sosyal demokrat belediyesiniz, çalışanınıza asgari düzeyde bir yaşam standardı sağlayacak bir maaş vermeniz gerekiyor. Yeni toplu sözleşme ile ortalama 13 bin liranın üstünde maaş bağlandı. Bu bizim partimizin temel prensiplerinden biri. Bunlar bir takım yükler getiriyor. AKP İlçe Başkanının demeci sonrasında kendisini aradım ve işe giren arkadaşlarınızın isimlerini birlikte söyleyelim dedi. Bizde liyakate bakılıyor. Cumhuriyet çocuklar devlette işe giremiyor. CHP’de işe alımda liyakete bakılıyor. AKP’lilerin çocukları işe girdi. Eski AKP ilçe yöneticisinin kız kardeşi işe girdi. Daha önce genel merkeze aday olan AKP’li arkadaşın kızı var. Bornova’nın kamu kurumlarındaki üst süzeylerin çocukları var. Eğer açıklanacaksa bu arkadaşları da açıklayayalım’’ dedi. 

Bornova ile Büyükşehir arasında gerginlik yok 

AK Parti ilçe başkanlarının  ‘yatırım yapmıyorsunuz’ eleştirilerine yanıt veren CHP’li Ertürk Çapın, ‘’Yatırımı sadece bina olarak algılıyorlar. Bornova Belediyesi yeni temizlik araçları alındı, asfaltlama çalışması yapıldı ve yüzme havuzu açıldı. Bunlar yatırım değil mi? Bornova ile Büyükşehir arasında bir gerginlik yok. Büyükşehir’in çalışma alanları farklı. Büyükşehir bulvarı, ana caddeleri yapar. Ara sokakları ilçe belediyeleri yapar. Bunu gerginlik olarak yorumlaması komik geliyor bana. Mustafa İduğ ilk geldiğinde temizlik araçlarını satın alarak müteahhitlere ödenecek büyük bir kaynağı belediyenin kasasında bıraktı. Asfalt şantiyesini kurdu. Bornova’da eskiden vardı sonrasında kapatılmış orayı tekrarddan hizmete soktu. Yüzme havuzu yapıldı ve oraya muazzam bir talep var. Diğer tesislerdeki yüzme havuzunda talidat var ve bitiyor. Sosyal projeler alanında da büyük çalışmalar var. Altın bilezik ile gençlerimize yardımcı oluyor ve özel sektör ile vatandaşlar arasında aracı kurum oldu. Öğrencilerimiz yurt sorunu yaşıyordu. Tarikatların yurtlarına göndermek için devlet yurt yapmıyordu. Devletin asli görevi öğrencilerin barınmasını sağlamaktır. Geöen sene ilçe binasında konaklamak isteyen öğrencilerimiz vardı. Çoğu kişi yüksek rakamlara özel yurda çıkmak zorunda kaldı. Yurt kapasitesi düşük olunca Bornova’da kira fiyatları arttı. Bornova’da yurtlar çok kapsamlı değildi. 300 kişilik yurdun geçen gün temeli atıldı. Eski bir belediye binası şu an güçlendiriliyor ve yurt olarak hizmete geçecek. AK Parti ilçe başkanı daha öncede demeç vermişti binanın tehlikeli olduğunu iddia etmişti. Ben bu konu hakkında açıklama yapmıştım. Buranın sağlam olduğuna dair çevre ve şehircilik bakanlığının raporu var. Bornova Belediyesi yine de buranın güçlendirilmesini sağlıyor. 

‘Kendi kusurlarını bilmeden…’

Ayakkabıcılar sitesindeki atıklar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yer tesis etmesi gerektiğine değinen CHP’li Çapın, ‘’Ayakkabıcılardaki atıkların toplama sorumluluğu oradaki site yönetiminde. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yer tesis etmesi gerekiyor. Bornova Belediyesi görev sınırlarını aşarak bu konuda hizmet vermeye çalışıyor ama asıl görev bakanlıkta. AK Parti ilçe başkanınında rica edelim. İl müdürülüğü ile görüşmeleri yapıp, esnafı rahatlatsınlar. Bu bildiğimiz çöp değil. Geri dönüşüm tesisine gitmesi lazım. Kendi kusurlarını bilmeden açıklama yapıyorlar. Suçlama yapmadan önce kendinize bakacaksınız’’ ifadelerine yer verdi. 

‘Seçim hazırlıklarımız tamamlandı’

2023 seçimlerine aylar kala seçime ve sandık güvenliğine dair açıklamalarda bulunan Çapın, ‘’ Seçime giderken her türlü yanlışı yapıyorlar. Vatandaşa nasıl ulaşacağız. Basın tamamen elinizde, sosyal medyayı da kısıtladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz alanda görüyoruz. İstedikleri kadar sansür getiselerde vatandaş ne olduğunu biliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Son karar ittifak ortaklarımızın ama biz Genel Başkanımızın Türkiye’yi yönetmesinin hakkı olduğunu düşünüyoruz inşallah örgüt olarak bunu başaracağız. Partimizin güzel bir eğitim örgütlenmesi var. Sürekli bizi baskı altında tutuyorlar. Seçime aylar var ama bizim sandık görevlilerimiz hazır. İzmir’de daha öncede boş bıraktığımız sandık yok ama bu dönem daha da hazırız’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.