Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de Akdağ dosyası için flaş karar

CHP’de Akdağ dosyası için flaş karar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. Toplantının ana gündemi Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ dosyası oldu. Akdağ’ın dosyası Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’ya  gönderildi. 

  • Ege Postası
  • 05.08.2021 - 18:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddeleri ise disiplin dosyaları ve 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen Bergama saha çalışması oldu. 

AKDAĞ DOSYASI YDK’YA GÖNDERİLDİ

Toplantının ana gündemlerinden biri CHP Buca’da ‘kayıp para’ iddialarıyla gündeme gelen ve kesin ihraç istemiyle disipline evk edilen Buca İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ oldu. Geçtiğimiz Aralık ayında İlçe başkanlığının bir bankadaki hesabından İlçe Başkanı Hacer Taş'ın bilgisi dışında para çekildiği iddia edilmişti. İlçe Başkanı Hacer Taş ve yönetimi para çekilmesinden İlçe eski Başkanı Kasım Akdağ ile birlikte İlçe eski Sekreteri Nurhayat Yılmaz ve İlçe eski Saymanı Fatma Yıldız’ı sorumlu tutmuştu.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl disiplin Kurulu toplantısında Akdağ’a kınama cezası verilmişti.

Toplantıda görüşülen Akdağ dosyasının Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’ya gönderilmesine karar verildiği öğrenildi. Karara gerekçe olarak ise Akdağ ‘ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine rağmen yalnızca kınama cezası alması gösterildi. 

Toplantıda ayrıca Çiğli’den, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’ın disipline sevk edilmesini talep ettiği iki partilinin disiplin dosyalarının da görüşüldüğü ve  ilgili dosyalarla ilgili komisyon kurulmasına karar verildiği ifade edildi. 

BERGAMA ÇALIŞMASI DA MASAYA YATIRILDI

İl Başkanı Yücel, bayram sonrasında CHP İzmir milletvekilleriyle yaptığı toplantıda 30 ilçede sahaya çıkma kararı alıştı. Saha çalışmalarının ilk adımı ise 3-4 Ağustos tarihlerinde Bergama’da atılmıştı. 

Toplantıda Başkan Yücel’in saha çalışmasına ilişkin bilgilendirme yaptığı ve genel görüşlerini paylaştığı ifade edildi. Başkan Yücel’in çalışmaya ilişkin genel olarak olumlu görüş bildirdiği ve verimli geçtiğini söylediği belirtildi.

İlçe ziyaretleri kapsamında vatandaş, esnaf ve odalarla yapılan çalışmaların ardından raporlama yapılacağı ifade edilirken vatandaşın istekleri doğrultusunda hem milletvekillerinin TBMM’de kaydedilen eksikleri dile getireceği hem de yerel yönetimlerin yapması gerekenlerin görüşüleceği öğrenildi.
Öte yandan saha çalışmalarının ikinci adımının ise önümüzdeki günlerde Aliağa’yla devam edeceği öğrenildi. 

DANIŞMA KURULLARI BAŞLIYOR

Toplantıda geçtiğimiz hafta gündeme gen İlçe Danışma Kurulları da görüşüldü ve kurulların tarihleri belirlendi. Danışma kurulları 9 Ağustos’ta Çiğli ile başlarken 5 Eylül tarihinde 3 ilçe ile sona erecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.