Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen’de yeni kriz: İlçede kadın kolları bilmecesi

CHP Menemen’de yeni kriz: İlçede kadın kolları bilmecesi

Menemen’de yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. CHP Menemen İlçe Kadın Kolları Yönetimi’nin, üç kez üst üste toplantılarda yeterli çoğunluk sağlanamamasıyla düştüğü iddia edildi. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan CHP Menemen'de İlçe Kadın Kolları Başkanı Seda Giriş, Menemen’de Serdar Aksoy’un tutuklanmasıyla başlayan çalkantılı sürecin kendilerini de etkilediğini söyledi. Öte yandan; CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenak Uçar ise, henüz yönetimin düşmesinin kesinleşmediğini ve yapılacak toplantı neticesinde konuya ilişkin net karar verileceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 20.04.2021 - 12:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken “zimmet ve irtikap” soruşturması kapsamında tutuklanan Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasıyla Menemen’de başlayan çalkantılı süreç Belediye Başkan Vekili seçimleriyle devam etmiş ve CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ın görevden alınmasıyla zirve yapmıştı.

Aksoy’un partisinden istifa etmesinin ardından İlçe Kadın Kolları Başkanı Fiçer ise Serdar Aksoy ile birlikte istifa ederek başkanlığı bırakmıştı. Fiçer’in boşalan başkanlık koltuğuna ise ilçe kadın kolları yönetiminin kendi aralarında yaptıkları seçimle Seda Giriş oturmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından sular durulmadığı CHP Menemen’de dün bir kriz daha yaşandı. 

Giriş'in göreve gelmesinin ardından Giriş’in başkan olmasına tepki gösteren bazı isimlerin haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarına katılmama kararı aldıkları iddia edilmişti. 

İlçe yönetiminin, üst üste üç toplantıya katılmamasının arından dün, CHP Menemen'de İlçe Kadın Kolları Başkanı Seda Giriş yönetimi görevden düştü.

Konuya ilişkin Egepostası’na açıklamalarda bulunan CHP Menemen Kadın Kolları İlçe Başkanı Seda Giriş, bundan sonraki dönemde de partisine destek vermeye devam edeceğini ifade etti.

Menemen’de yaşanan çalkantılı sürecin kendilerine de yansıdığını belirten Giriş, kendisine yönelik tepkileri de değerlendirdi ve şunları söyledi; “Ben elimden geleni yaptım. Dönüp baktığımda, sürekli ilçede bulundum, elimden geleni yaptım. Süreç aslında üç ayda yaşandı. Biz başkanlık için iki adaydık. Kendi içimizde yaptığımız seçimde dörde üç oyla başkanlığı ben aldım. Ardından toplantılar ilçe yönetimindeki arkadaşlarımıza bildirildi ancak toplantılarda yeterli çoğunluk sağlanamadı maalesef. Zaten 19 günlük bir Meta-Su eylemi oldu. Biz örgüt olarak 19 gün boyunca sabahtan belediyeye gidip öğlene kadar orada oluyorduk. Sonrasında ilçe başkanının da görevden alınması derken Menemen’de oldukça çalkantıl bir süreç yaşandı.

Evet toplantılara katılımın olmasında bir tepki de vardı. Ama ben sürekli olarak toplantılara davet ettim arkadaşlarımızı. Evet şu an ilçede sıkıntılı bir süreç var ama ben ilçedeyim ve partimin yanındayım. Destek oluyorum ve olmaya da devam edeceğim. Bundan sonra nasıl bir süreç izlenecek bilemiyorum. Ben de beklemedeyim. Henüz toplanılıp detaylar belirlenmedi. ”

NET KARAR VERİLMEDİ

Öte yandan; CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenak Uçar ise, henüz yönetimin düşmesinin kesinleşmediğini, salgın nedeniyle toplantı yapılamadığını ve yapılacak toplantı neticesinde konuya ilişkin net karar verileceğini belirtti. 

Başkan Şenkal ayrıca, salgın dönemi de göz önünde bulundurulduğunda Menemen’de istisnai bir durumun olabileceğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.