Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan’dan hayvan hakları için iktidara çağrı: Neyi bekliyorsunuz?

CHP’li Bakan’dan hayvan hakları için iktidara çağrı: Neyi bekliyorsunuz?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçtiğimiz aylarda yasalaşacağı söylenen ancak henüz Meclise getirilmeyen “Hayvan Hakları Kanunu” ile ilgili iktidara çağrıda bulundu. Yasa teklifinin getirilmesi halinde oy birliği ile geçirileceğini belirten Bakan, “Neyi bekliyorsunuz? Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2021 - 11:16

Yıllardır kamuoyunun gündeminde olan ve yasalaşması için birçok çağrıda bulunulan “Hayvan Hakları Kanunu”nun müjdesi geçtiğimiz aylarda verilmişti.

Ancak kamuoyunun uzun süredir beklediği ‘Hayvan Hakları Kanunu’ bir türlü Meclis gündemine gelemedi.

Tüm siyasi partilerin uzlaşısıyla çalışan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, raporunu tamamladı, önerilerini açıkladı. İktidar partisinin çalışmalarını hızlandırdığı ve teklifin bütçe görüşmelerinden sonra Meclis gündemine geleceği duyuruldu. Ancak teklif bir türlü Meclis’e sunulmadı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti’nin açıklamalarını hatırlattı ve “Neyi bekliyorsunuz? Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim” dedi.

“BİRKAÇ GÜN KONUŞUYORUZ, SONRA GÜNDEMDEN DÜŞÜYOR” 

Bakan, yasa teklifinin gelmesi halinde oy birliği ile geçirileceğinin altını çizdi ve “Hayvan Hakları Kanunu için kamuoyunda yüksek beklenti, tüm siyasi partilerde de uzlaşı var. AKP, bütçe görüşmelerinden sonra 2021’nin başında yasayı getireceklerini açıklamıştı. Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ocak ayında ‘gündemin ilk sıralarında’ demiş, Özlem Zengin ise şubat başında ‘2 hafta içinde Meclis’e sunacağız’ açıklamasını yapıştı. Haftalar geçti, aylar geçti, Mayıs’a geldik, hala hareket yok. Havyana şiddet vakası ya da hak ihlali olayları gündeme gelince, yasa akıllarına geliyor. Toplumsal tepki dinsin diye çıkıp ‘ha getirdik ha getiriyoruz’ açıklaması yapıyorlar… Birkaç gün konuşuyoruz, sonra gündemden düşüyor. Ne olması gerekiyor bu yasayı çıkarmamız için? Tüm partiler mutabık, getirseler bir günde oybirliğiyle Meclis’ten geçireceğiz. Hem toplumdaki beklentiyi karşılamış hem hayvanları koruma altına almış olacağız hem de yıllardır bir türlü yapılamayanı 27. dönem milletvekilleri olarak hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Meclis’te acil bir gündem de yok. Neyi bekliyorsunuz? Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.