Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menemen’de yeni başkan belli oldu

CHP Menemen’de yeni başkan belli oldu

CHP Genel Merkez’in talimatıyla olağanüstü ilçe kongresini gerçekleştiren CHP Menemen’de sandıktan başkan olarak çıkan isim Ömer Güney oldu. Kongre sonuçlarıyla birlikte Güney, atanarak geldiği başkanlık görevine seçimle ikinci kez gelmiş oldu. Seçim sonrası ilk mesajlarını veren Başkan Güney, “Biz, CHP olarak kongrede iki söz verdik. Yerelde ve genelde iktidarı tekrar alacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2021 - 17:46

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi, 1 Temmuz tarihi itibariyle pandemi nedeniyle yapılamayan olağanüstü kongrelerin yapılması talimatının ardından CHP Menemen ilçe örgütü bugün Aşk Olsun Düğün Salonu’nda seçime gitti.

Kongreye, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat katılırken görevden alınan eski ilçe eski başkanı Turan Erdoğan’ın da katılması dikkat çekti. Kongreye ayrıca Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ve Sosyal Politikalar İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız da katıldı.

Mevcut ilçe başkanı Ömer Güney ve Erdoğan Çınar’ın başkanlık için yarıştığı kongrede toplam 300 delege oy kullandı.

Blok listeyle girilen seçimde sandıktan başkan olarak çıkan isim, beyaz listeyle yarışa giren Ömer Güney oldu. Güney delegelerden 208 oy alırken rakibi Çınar ise 89 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

Güney’in sandıktan başkan olarak çıkmasıyla birlikte atanarak başladığı ilçe başkanlığı görevine ilk kez delegelerin oylarıyla gelmiş oldu.

“HEDEFİMİZ TEKTİR!”

Seçim sonrası konuşan Divan Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Bugün muhteşem bir kongre yaşadık bunun ikili mimarı vardı Erdoğan bey ve Ömer bey. Çok güzel ve terbiyeli bir seçim geçirdik. Tabii ki sandıkta bir tanesi önde çıkacağız diğeri önde çıkacak. Bundan sonraki süreçte yine bir bütünüz. Gelecek yerel seçimlerde hedefimiz AKP'yi iktidardan indirmektir. Hedef tektir. Bundan sonraki süreçte de el ele yürüyeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.

“YERELDE VE GENELDE İKTİDARI TEKRAR ALACAĞIZ”

Seçimin ardından kongreyi değerlendiren Başkan Güney, “Sonuçların partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu yarışın kazananı yok. Kazanan CHP olmuştur. Biz, CHP olarak kongrede iki söz verdik. Yerelde ve genelde iktidarı tekrar alacağız. Bunu da hep birlikte yapacağız. Aday olan arkadaşıma da centilmence bir arış sürdürdüğü için çok teşekkür ediyorum. Bütün delegelerimize bu demokrasi şenliğine katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Atanarak geldiği göre delegelerin iradesiyle devam etmesini de değerlendiren Başkan Güney, “Bizim buraya gelişimiz bir zorunluluktu. Partimizin bize vermiş olduğu ir görev neticesinde buraya geldik. Doğru olanın demokraside sandıkta olması gerektiğine inanan bir insandım. Bugün bu da gerçekleşti. Delegelerimiz de bizden yana bir tavır gösterdiler. Çok çalışacağımız bir döneme herkes hazır olsun. Hep birlikte olacağız, öteki beriki yok. İcraatlerimiz 3 ay önce ne yaptıysak şimdi de o şekilde devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.