Dolar 32,5698
%0.09
Euro 34,9596
%0.38
Altın 2.425,430
%0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Güney'den Menemen'deki olayla ilgili açıklama: Darp ve mühürleme iddiası!

CHP'li Güney'den Menemen'deki olayla ilgili açıklama: Darp ve mühürleme iddiası!

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP Menemen İlçe Yöneticisi Erdal Güneş'in Menemen Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal'ı darp ettiği iddiasıyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulundu. Yaşananların Güneş ile Ünal arasında çıkan bir tartışma sonucu münferit bir olay olduğunu belirten Güney, "Bu olayı tasvip etmem mümkün değildir. Ancak daha vahimi, olaydan 45 dakika sonra adı geçen partisiz meclis üyesi, iki araçla Güneş’in evinin önüne gidip planlayarak ve tasarlayarak ona saldırıda bulunup, darp etmiş. Olaydan bir gün sonra Güneş’in işletmecisi olduğu halı sahası belediye ekipleri tarafından mühürlenerek bu işe Menemen Belediyesi de alet edilmiştir. Kamunun gücünün böyle münferit bir olayda adeta bizim ilçe yöneticimizi cezalandırma amacı olarak kullanılması derinden üzmüştür” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2022 - 11:20

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI - Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sosyal medya hesabından CHP Menemen İlçe Yöneticisi Erdal Güneş’in Menemen Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Hasan Ünal’a cam şişeyle, arkadan başına vurarak yaraladığını açıklamıştı. Pehlivan, Ünal’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, konunun takipçisi olacağını da vurgulamıştı.

BU KEZ DE GÜNEY’DEN ‘DARP’ İDDİASI

Konuyla ilgili Ege Postası’na açıklamalarda bulunan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, olayın Güneş ile Ünal arasında çıkan bir tartışma sonucu meydana geldiğini belirterek “Sayın Pehlivan olayı eksik anlatıyor. Bu olay iki kişi arasında, kafeteryada yaşanan münferit bir olaydır. İki kişi arasında bir tartışma yaşanmıştır. Bu olayı CHP Menemen İlçe Başkanı olarak tasvip etmem asla mümkün değildir. Ancak daha vahimi, olaydan 45 dakika sonra adı geçen partisiz meclis üyesi iki araçla ilçe yöneticimiz Erdal Güneş’in evinin önüne gidip planlayarak ve tasarlayarak ona saldırıda bulunup, darp etmiş. Biz tabii ki şiddeti hiçbir zaman bir yöntem olarak tasvip etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir. Yaşanan tartışmadan zarar gören arkadaşlarımın ikisi için söylüyorum. Yasal yollardan haklarını arayabilirlerdi” ifadelerini kullandı.

“GÜNEŞ’İN HALI SAHASI MÜHÜRLENDİ”

Güney, ayrıca “Olaydan bir gün sonra ilçe yöneticimiz Sayın Erdal Güneş’in işletmecisi olduğu halı sahası belediye ekipleri tarafından gece 11 sularında mühürlenerek bu işe Menemen Belediyesi de alet edilmiştir. Kamunun gücünün böyle münferit bir olayda adeta bizim ilçe yöneticimizi cezalandırma amacı olarak kullanılması derinden üzmüştür. Nasıl CHP’nin kurumsal kimliği bu olayda taraf olmasına mümkün değilken, Menemen Belediyesi gibi kamuya hizmet eden bir kurulşun kamusal gücünün bu amaçla kullanılıyor olması bizi ayrıca üzmüştür. Biz CHP olarak münferit olarak değerlendirdiğimiz için bir basın açıklaması yapma gereği duymamışken, bu olaydan siyasi rant hesabı güderek açıklama yapmak gerçekten çok üzücü olmuştur. Sayın Belediye Başkan Vekili’ne yakışmamıştır. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde biz bayramın insanlar arsında barış ve huzuru getirmesi dileklerinde bulnurken, insanları birbirine karşı öfkelendirip, tansiyonu daha da yükeltme çalışmalarını doğru karşılamıyoruz. Ülkemizin en çok barışa, huzura ihtiyacı var. Biz CHP olarak toplumun barış ve huzur içinde yaşaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“KENDİ İÇİMİZDE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Yaşanan olayı ilçe yönetim kurulu toplantısında ele alacaklarını belirten Güney, “Bu konunun siyasi bir tarafı yok ama biz ilçe örgütümüzle yönetim kurulu toplantımızda olayı değerlendireceğiz. Bu olay kendi parti içimizde yaşanan bir olay değil, dışarıda herhangi bir yerde yaşanan bir olaydır. Olayın siyasi bir tarafı yok ancak tabii ki bizler CHP İlçe Örgütü olarak insanlara örnek olmamız gerekir. Biz kendi içimizde bunu değerlendirip, sonuçlandıracağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.