Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP kulisleri hareketlendi: İl başkanlığı bilmecesi Genel Merkez’e taşındı

CHP kulisleri hareketlendi: İl başkanlığı bilmecesi Genel Merkez’e taşındı

2023 seçimleri için seçim atmosferine girilmişken parti kulisleri de hareketlendi. CHP İzmir'de milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yerine gelecek il başkanının kim olacağı konusunun ise CHP Genel Merkez koridorlarına taşındığı ifade edildi. CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat’ın konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu’yla görüştüğü iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2022 - 12:40

EGEPOSTASI- 2023 Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler için seçim atmosferi kendini iyiden iyiye hissettirirken İzmir’de siyaset kulisleri de hareketlendi.

Yeni dönemde milletvekili adayı olacak isimler konuşulmaya başlarken  CHP İzmir’de adaylığına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu.

Yücel'in milletvekili adayı olması durumunda yerine gelecek il başkanının kim olacağı sorusu merak edilirken konunun CHP Genel Merkezi koridorlarına taşındığı öğrenildi.

CHP İzmir Milletvekili ve YDK üyesi Mahir Polat’ın il başkanlığı konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştüğü iddia edildi. 

Polat’ın il başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının bir etabının yapım işini alan kooperatifin başkanlığını yapan Şenol Aslanoğlu’nu önerdiği ifade edildi.

Polat’ın Kılıçdaroğlu’na “Şenol Aslanoğlu ismi üzerinde bütün İzmir’in mutabık kaldığını” söylediği ileri sürüldü. 

YÜCEL YÖNETİMDEN BİR İSME SICAK BAKIYOR

Öte yandan; İl Başkanı Deniz Yücel’in ise istifasının ardından il başkanlığı görevine geçecek kişinin il yönetiminden biri olmasını istediği ve bu ismin İl Saymanı Leman Tunus olduğu ifade edildi.

Genel Merkez koridorlarında konuşulanlara göre; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Tunus ismine sıcak bakıyor. 

İl başkanı olacak ismin belirlenmesinde önemli paydaşlardan olan Büyükşehir ile Batur arasında Leman Tunus ismi için aracılık yapan kişinin ise Leman Tunus’un abisi Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus olduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.