Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den Erdoğan’a ‘Esad’ tepkisi: Kılıçdaroğlu’ndan öğrenecek çok şeyin var ama…

CHP’li Yücel’den Erdoğan’a ‘Esad’ tepkisi: Kılıçdaroğlu’ndan öğrenecek çok şeyin var ama…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la görüşmeye ilişkin kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Erdoğan’ın 25018’deki konuşmasını hatırlatan Yücel, dış politika konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinlemesi gerektiğini ifade etti ve “Erdoğan iyice insicamını kaybetti. Seçim yaklaştıkça daha neler yaşayacağız kim bilir? Erdoğan'ın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrenecek çok şeyi var ama makamındaki süresi yetmez” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.10.2022 - 15:27

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’a ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Yücel, Erdoğan’ın “Esad’la görüşür müsünüz” sorusuna verdiği “'Mümkün değildir' gibi bir ifadeyi kullanan bir siyasetçi değilim. Vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşmeye gideriz. Alt kademe de zaten görüşmeler sürüyor” ifadelerine yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’de yaptığı konuşmayı hatırlatarak eleştirdi.

Erdoğan için “ergen” benzetmesi yapan Yücel, şunları söyledi; “Erdoğan iyice insicamını kaybetti. Seçim yaklaştıkça daha neler yaşayacağız kim bilir?Türkiye'nin dış politika aklını ve geleneklerini bir bir ortadan kaldıran Erdoğan,yine yeni yetme ergenler gibi meydan okumuş. Bizi rahatsız etmeyen ülke, ilişkilerimizin iyi olduğu komşumuz kaldı mı? Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu defaatle Esad'la görüşülmesi gerektiğini ifade etmesine karşın, "Emevi Camii'nde namaz kılacağız" diyen Erdoğan, şimdi "Esad'la görüşebiliriz" noktasına geldi. Erdoğan'ın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrenecek çok şeyi var ama makamındaki süresi yetmez. Dış politikada ebedi dostluk ya da ebedi düşmanlık yoktur. Devletlerin, milli çıkarları vardır. Dış politikanın iç politika malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. Erdoğan'ın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğrenecek çok şeyi var ama makamındaki süresi yetmez. Dış politikada ebedi dostluk ya da ebedi düşmanlık yoktur. Devletlerin, milli çıkarları vardır. Dış politikanın iç politika malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.