Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Kınık’ta sular durulmuyor: İl yönetiminden tehdit ilçe yönetiminden rest

CHP Kınık’ta sular durulmuyor: İl yönetiminden tehdit ilçe yönetiminden rest

Dün CHP İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın görevinden istifa ettiği ve ilçe yönetiminin hemen Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş'ı başkan olarak seçtiği Kınık’ta sular durulmuyor. Yılmaz’ın istifasını isteyen İl Başkanı Yücel’in baskısına rağmen yönetim içinde başkan seçen ilçe yönetimine İl Başkanı Deniz Yücel’den ikinci hamle geldi. Başkan Yücel, yeni seçilen ilçe başkanın istifasını istemesi için ilçeye iki başkan yardımcısını gönderdiği ve ilçe yönetiminin istifa etmesini istediği iddia edildi. Yücel'in talebi ilçe yönetimi tarafından reddedildi.

  • Ege Postası
  • 15.12.2020 - 17:58

EGEPOSTASI- Dün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de şok eden bir istifa olmuştu. Uzun süredir Kınık İlçe Başkanlığı görevini sürdüren İsmail Yılmaz, İl Başkanı Deniz Yücel’in baskısı ile ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz’ın istifasının ardından ilçe yönetim kurulu ani bir kararla Örgütlenmeden ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Kocabaş'ı ilçe başkanı olarak seçmişti.

İL YÖNETİCİLERİ YENİ BAŞKANIN İSTİFASINI İSTEDİ AMA…

Edinilen bilgilere göre; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçede yaşanan gelişmelerden rahatsız oldu ve Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcıları Şener Akdemir ve Ali Rıfat Koç’u yeni ilçe yönetimi ile toplantı yapmaları için Kınık'a gönderdi.

Başkan yardımcılarının  İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz’a, yeni ilçe başkanı olan Kocabaş ile görüşmesini ve Kocabaş’ın istifa etmesini söyledikleri ancak; eski Başkan Yılmaz'ın, “İlçe başkanına ben istifa et diyemem eğer istifasını isteyecekseniz kendiniz konuşun” dediği öğrenildi.

İL’DEN İSTİFA TALEBİNE İLÇE’DEN REST

Öte yandan, il yöneticilerinin ilçe yönetimi ile toplantı yaptığı ve toplantıda ilçe yönetiminde yer alan üyelere, “İstifa edin, yoksa biz sizi görevden alırız” diyerek gözdağı verdikleri ve bunun üzerine ilçe yönetiminin ise, "Siz bizi görevden alın. Biz de 15 gün içerisinde imza toplayarak yeniden seçim yaparız” diyerek rest çektiği belirtildi.

İL YÖNETİCİLERİNİN İSİM VERMESİ ŞAŞKINLIK YARATTI

Öte yandan il yöneticilerinin ilçe yönetimine ilçe başkanı yapmak istedikleri ismi söyledikleri ve verilen ismin toplantı salonunda şaşkınlık yarattığı öğrenildi. İl yöneticilerinin ifadeleri söyle; “Buraya ilçe başkanı olarak atanacak ismin Sertuğ Köybaşı olsun istiyoruz. Köybaşı aynı zamanda bizim 2024’teki seçimlerde belediye başkanı adayımız olacak” dedikleri iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.