Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kritik toplantıda neler konuşuldu?

CHP İzmir’de kritik toplantıda neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir’in yatırım ve projelerine ilişkin bilgi vermek üzere CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katılımıyla CHP İzmir il örgütüyle bir araya geldi. Toplantıda, Büyükşehir’in hayata geçirdiği projelerine ve planlanan projelere ilişkin sunumlar yapıldı.

  • Ege Postası
  • 09.03.2022 - 13:44

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir’in yatırım ve projelerine ilişkin bilgi vermek üzere CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katılımıyla CHP İzmir il örgütüyle bir araya geldi.

Ahmet Adnan Saygın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı öncesinde Soyer, örgütle Levent Marina’da kahvaltı yaptı.

Basına kapalı düzenlenen toplantıda ilçe başkanları ile bir araya gelen Soyer, bugüne kadar hayata geçirilen çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan projelere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Başkan Soyer’in geçtiğimiz ay büyük bir organizasyonla gerçekleştirilen Buca Metrosu temel atma törenindeki katılım ve verdikleri katkıdan dolayı il yönetimi ve ilçe başkanlarına teşekkürlerini ilettiği ifade edildi. Başkan Soyer’in ayrıca sahada daha aktif olunması ve hayata geçirilen projelerle ilgili vatandaşların daha fazla bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi.  

BÜROKRATLARDAN ÖRGÜTE BRİFİNG

Toplantıda, kentsel dönüşüm, altyapı hizmetleri, sosyal hizmetler ve İZSU faaliyetleri gibi başlıklarda yarımşar saatlik sunumlar yapıldı.

Toplantı sonrasında genel bir değerlendirme yapan Başkan Soyer, toplantıların devamının geleceğini ifade etti ve “Çok verimli bir toplantı oldu. Bizim maalesef kendimizi anlatma imkanlarımız çok sınırlı. Özellikel ilçe başkanlarımız ve il yönetimimiz bu konuda çok bilgilenme ihtiyacı duyuyordu bu nedenle çok anlamlı bir buluşma oldu. Çok verimli bir toplantı gerçekleşti. Kentsel dönüşüm, İZSU, sosyal hizmetler, altyapı yatırımları Fen İşleri ilgili her biri yaklaşık yarım saatlik sunumlar gerçekleşti. Bunlar bundan sonra da yapılmaya devam edecek” dedi.

“TÜRKİYE ÇAPINDA TOHUM ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Bir anda sıçrayan yağ fiyatlarının ve Rusya-Ukrayna krizi nedeniyle yaşanan buğday kıtlığıyla mücadelede çiftçilere müjde veren Başkan Soyer, “Sadece İzmir'de değil Türkiye çapında tohum ve buğday ile ilgili bir çalışmamız olacak. Önümüzdeki günlerde bunu da kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

“EKONOMİK KRİZİN NİRVANASINDA YAPTIK BUNU”

Artan maliyetler ve git gide derinleşen ekonomik buhranda ayakta kalmalarının zor olduğunu ifade eden Başkan Soyer, mücadeleye devam edeceklerini belirtirken Karabağlar Metrosu'nun ihale sürecine ilişkin de bilgi verdi ve ve “Kılı kırk yararak dayanmaya çalışıyoruz. Çok büyük sıkıntı var. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesi de gerçekten çok güçlü. Bunu el birliği atlatacağız. Biz sonsuza kadar dayanacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin batma gibi bir durumu olamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi dimdik ayakta ve vatandaşımızın hem sosyal hizmetlerine destek olmaya devam edecek hem de tarihinin en büyük yatırımlarını yapmaya devam edecek. Buca Metrosu'nun daha temeli kurumadı. Bu ekonomik krizin nirvanasında yaptık bunu. Karabağlar Metrosu için ihale sürecini 20 Nisan'da başlatıyoruz. Sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.