Dolar 32,3570
%-0.38
Euro 34,7969
%-0.03
Altın 2.395,620
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' toplantısı

CHP Konak'ta 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı, İlçe Eylem Etkinlik Komisyonu ve Hukuk Komisyonu ile ortak hazırladıkları Parlamenter Sistem Bilgilendirme Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

  • Ege Postası
  • 09.03.2022 - 11:16

28 Şubat’ta Ankara’da 6 muhalefet parti liderinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnine imza atmasının ardından partilerin örgüt ve teşkilatları da harekete geçti. 

CHP Konak İlçe Başkanlığı da İlçe Eylem Etkinlik Komisyonu ve Hukuk Komisyonu ile birlikte Parlamenter Sistem Bilgilendirme Toplantısı’nı düzenledi. Bilgilendirme toplantısının ilk adımı, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İlçe Başkan Yardımcıları, Konak Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik Örgütü, İlçe Kadın Kolları Örgütü ile İlçe Eylem Etkinlik ile Hukuk Komisyonları ile gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından "Türkiye’nin kurtuluşu Cumhuriyet Halk Partisi önderliğinde kurulan Millet İttifakı’ndan geçmektedir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, TBMM'nin temsil yeteneğini artıracağı, kanun yapma ve yürütmeyi denetleme işlevlerini etkili kılacağı, böylece de yasama organının daha demokratik ve daha etkili olmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Küçükoğullarından ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla duygularını da dile getirdi. 

Küçükoğullarından’ın ardından söz alan Eylem Etkinlik Komisyonu Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Orçun Altanhan, “Tüm kadınların için emekten yana, eşit, adil ve hiçbir kadının bir sonraki gününü düşünerek kötü hissetmediği bir Türkiye için sizlerle  yan yana mücadele etmekten onur duyuyorum. Ülkemizde demokrasinin ve siyasetin bir uzlaşı sanatı olduğunu tekrar gösteren Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilkelerinin belirlenmesinde rol alan tüm demokrasi ortaklarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu yolculuğun sonunda gelecek olan ‘Yarının Türkiye’si’nin heyecanı ve sorumluluğuyla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Programda ayrıca İlçe Hukuk Komisyonu üyeleri, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin 11 maddelik özetinin sunumunu ana başlıklar altında gerçekleştirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.