Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Yönetiminden flaş Gaziemir kararları

CHP İzmir İl Yönetiminden flaş Gaziemir kararları

CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir programı ve Gaziemir'den gelen disiplin dosyaları görüşüldü. Gaziemir'den gelen bir dosya için komisyon kurulmasına karar verilirken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın grup kararına uymadıkları gerekçesiyle 6 meclis üyesinin disipline sevk edilmeleri talebi ise reddedildi.

  • Ege Postası
  • 21.10.2021 - 19:57

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirildi. 

Toplantının ana gündem maddesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun 24 Ekim’de gerçekleştireceği İzmir ziyareti olurken, disiplin dosyaları da masaya yatırıldı. 

PROGRAM NETLEŞTİ

Edilen bilgilere göre; toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Ekim Pazar günü birdizi açılış gerçekleştireceği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği muhtarlar çalıştayına katılacağı İzmir programının ayrıntıları masaya yatırıldı. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun ayrıntılı programının netleştirildiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, Karabağlar’da Mobilya Eğitim Merkezi’ne gidecek ve mobilyacı esnafıyla görüşecek. Kılıçdaroğlu esnaf ziyaretinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'de toplu açılış ve temek atma törenine katılacak. Kılıçdaroğlu, Karabağlar programının ardından saat 14.00'te Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Buluşması'nda katılacak. 

Toplantıda ayrıca İl Başkanlığı Binası’nın açılışı da ele alındı. Daha önce Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılacağı belirtilen il başkanlığı açılışının 24 Ekim’de yapılmayacağı ifade edildi.

ARDA’NIN TALEBİNE RET

Öte yandan toplantıda ele alınan bir diğer konu da Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın grup kararına uymadıkları gerekçesiyle 6 meclis üyesinin disipline sevk edilmeleri için bizzat İl Başkanı Deniz Yücel’e verdiği dilekçe oldu.

Başkan Arda, geçtiğimiz haftalarda, CHP’li Meclis üyeleri Ünal Işık, Emin Aksoy, Bengü Sayköse, Murat Serin, Cemal Çalışkan ve Nevin Mutlu’nun dişilin sevk edilmelerini istemiş ve geçtiğimiz 2 hafta önce hafta gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yönetim, disiplin kararı vermeden önce incelemek üzere grup karar defteri incelenmek üzere istenmişti.
Edinilen bilgilere göre; karar defterinin incelenmesinin ardından Arda’nın talebi reddedildi.

BİR GAZİEMİR DOSYASI DAHA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bir diğer Gaziemir dosyası daha masaya yatırıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yakın olduğu iddia edilen meclis üyesinin CHP içinde kavga olduğu yönünde Yeni Asır gazetesi tarafından yapılan haberi sosyal medya hesabından paylaştığı iddiası sonrası CHP Grubu içerisinde yer alan bazı Meclis üyeleri konuyla ilgili il yönetimine şikayette bulunmuştu. Toplantıda, ele alınan disiplin doyasıyla ilgili inceleme yapması için bir komisyon kurulduğu öğrenildi. Komisyonda Köksal yıldırım, Cumhur Dereli, Ali Rıfat Koç ve Aygül Eryılmaz’ın yer aldığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.