Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova’dan AK Parti’nin ‘yurt’ iddialarına sert yanıt: Yaşamları tehlikeye atan bakanlıktır

CHP Bornova’dan AK Parti’nin ‘yurt’ iddialarına sert yanıt: Yaşamları tehlikeye atan bakanlıktır

CHP Bornova İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nın gündeme getirdiği ve Bornova’da “ağır hasarlı” bir binanın güçlendirilerek yurt olarak hizmete alınacağı iddialarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada konuşan CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, binanın ağır hasarlı olduğu iddialarını yalanladı ve “Ben daha öncede küçük ortakları MHP ilçe başkanı ve sayın başkanı uyarmıştım. Lütfen basına açıklama yapmadan önce dersinize çalışın demiştim. Ama yine derslerinin çalışmadan gelmişler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının depremden sonra yaptığı incelemelerde bu bina az hasarlı çıkmıştır. Bakanlık bu binada hiçbir işlem yapmadan oturulabilir diyor, ilçe başkanı da yok yıkılması lazım diyorsa insan yaşamını tehlikeye atanlar bu durumda kendi bakanlarıdır” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2022 - 13:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde, Bornova Ergene Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı bir binanın belediye tarafından güçlendirilerek yurt olarak hizmete alınacağını gündeme getirmiş ve kararı eleştirmişti.

Yapılan açıklamada ayrıca, yurdun, belediye ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğiyle(ÇYDD) yapılan bir protokolle derneğe tahsis edileceğini belirtmiş ve “kayırmacılık” olacağını iddia ederek protokol imzalanmasına tepki göstermişti.

Öte yandan; AK Parti’nin iddialarının ardından CHP Bornova İlçe Başkanlığı bugün, AK Parti’nin iddialarına yanıt olarak bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Bornova Belediyesi belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis CHP Grup Başkanvekili Ercan Kahya ve CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Cumhur Dereli katıldı.

Açıklamada yapılan konuşmalarda binanın “ciddi hasarlı” olduğu iddialarının doğru olmadığı belirtilirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tespitlerine dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca yurdun ÇYDD’ye tahsis edileceği iddiaları da yalanlandı.

ÇAPIN: AÇIKLAMA YAPMADAN ÖNCE DERSİNİZE ÇALIŞIN DEMİŞTİM

AK Parti’nin açıklamasında “ciddi hasarlı” olarak ifade ettiği binanın bakanlık kayıtlarında az hasarlı olarak görüldüğüne dikkat çeken İlçe Başkanı Çapın, “Bundan iki gün önce AKP ilçe başkanı, yönetim kurulu, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile burada bir basın açıklamasından bulundular. Ben daha öncede küçük ortakları MHP ilçe başkanı ve sayın başkanı uyarmıştım. Lütfen basına açıklama yapmadan önce dersinize çalışın demiştim. Ama yine derslerinin çalışmadan gelmişler. Sayın başkan diyor ki; İÇTAŞ binasına yurt yapacaksınız, bu bina hasarlıdır. İnsan yaşamını tehlikeye atıyorsunuz, yıkıp yeniden yapmanız lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının depremden sonra yaptığı incelemelerde bu bina az hasarlı çıkmıştır. Yine bakanlığın kriterlerinde az hasarlı binalarda hiçbir işlem yapılmasına gerek yoktur. Bakanlık bu binada hiçbir işlem yapmadan oturulabilir diyor, ilçe başkanı da yok yıkılması lazım diyorsa insan yaşamını tehlikeye atanlar bu durumda kendi bakanlarıdır. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının bu raporlarına rağmen, Bornova Belediyemiz sosyal demokrasinin evrensel normu olan önce insan ilkesi gereğince hiçbir gerek ve zorunluluk olmadığı halde bütçesinden önemli bir pay ayırarak bu binaya güçlendirme yapılmasına karar vermiştir. Tekrar söylüyoruz bu güçlendirme hiçbir zorunluluk olmadığı halde etmiyor olmamızdır. Yıllardır devlet tarafından mevcut yurtlara bir tek yatak ilavesi yapılmamış olup, yoksul gençlerin beyinlerinin yıkanabilmesi için gençlerimize tek alternatif tarikat ve cemaat yurtları gösterilmiştir. Bizler tarikatlara ruhsatsız yurt imkânı vererek, çocukları yangınlara ve tecavüzcülere terk eden zihniyetten akıl alacak değiliz” dedi.

“YURT İHTİYACINI KARŞILAMAYA YÖNELİKTİR”

ÇYDD’ye ilişkin iddialara da yanıt veren Çapın, “2021-2022 öğrenim yılı başını biliyorsunuz. Binlerce gencimiz yurt sorunu yaşamıştır. CHP’nin bütün belediyeleri bu gençlerin yurt sorununu çözmek için neredeyse birbirileri ile yarışmışlardır. Bornova Belediyemizde öğrencimize barınma konusunda imkân sağlamıştır. Bu bina içinde faaliyet gösterecek yurdumuzda gençlerin bu ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. AKP zamanında ortağı olduğu FETÖCÜ’lerle birlikte ömrünü çağdaşlığa Atatürkçü aydın demokrat gençler yetiştirmeye adamış ÇYDD Genel Başkanı merhum Prof. Dr. Türkan Saylana operasyon düzenlemiştir. Siz hani FETÖ’ye karşıydınız. FETÖ’ye karşı en büyük mücadeleyi vermiş Prof. Dr. Türkan saylan sizi niye rahatsız ediyor. Aydınlık çağdaş demokrat, Atatürkçü gençlerden rahatsız olmanızı kimse yadırgamıyor” diye konuştu.

KAHYA: BİNANIN TAMAMININ VAKFA VERİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Çapın’ın ardından konuşan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Kahya, yurdun tamamının vakfa verilmeyeceğinin altını çizdi ve şunları söyledi; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesine girdiğinizde binayı az hasarlı olarak görüyoruz. Biz buna rağmen güçlendirme kararı almışız. Güçlendirme, 1995 yılında yapılan bu binanın bilimsel olarak 2022 yılına getirilmesi gerekir. Statik bilimi var. Yapılan açıklamada ‘ciddi hasarlı’ ifadesi var. Öyle bir şey olmaz. Getirirsiniz. Bilim ve matematik ışığında değerlendirilir. Ama bakanlık az hasarlı diyor. Yapılan çalışma ve onaylar elimizde. Bina zaten oturulacak halde güçlendirildikten sonra 2022 yılına getirilecek. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğiyle yapılan protokole değinilmiş. Binanın tamamının ilgili vakfa verilmesi söz konusu değildir. Yönetimi Bornova Belediyesi’ndedir. Tamamının başka bir vakfa verilmesi gibi bir konu söz konusu olamaz. İlgili protokolde derneğin bir katının ince işçiliğinin maliyetini karşılamak kaydıyla içerideki öğrencileri önerme şansı vardır. Bu dernek, 1989 yılında kurulmuş ve 1997 yılında kamu yararı statüsü alıştır. Geçmişinde yüzlerce öğrenciye katkıda bulunmuştur. Bir yurt sorunu hasıl oldu. Burada önemli olan kız öğrencilerimizi eğitime katmak için bize önerecekler. Felsefemiz Çağdaş yaşam, çağdaş toplum, çağdaş devlet. Biz de çağdaş bir belediye ve zihniyetiz Atatürkçü bir zihniyetiz. Bundan da kimsenin rahatsızlık duymaması lazım.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.