Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova İlçe Başkanı Çapın’dan çarpıcı açıklamalar: 17 bin üyemiz var Memleket'e 3 kişi gitti

CHP Bornova İlçe Başkanı Çapın’dan çarpıcı açıklamalar: 17 bin üyemiz var Memleket'e 3 kişi gitti

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, gündeme dair bir çok konuyu Egepostası'na değerlendirdi. Memleket Partisi'ne geçmek için Bornova'da, 3 kişinin istifa ettiğini belirten Başkan Çapın "Bizim 17 bin üyemiz var. Bornova'da sayın Kavalar dahil Memleket Partisi'ne gitmek için CHP'den istifa eden 3 kişidir" diye konuştu. Ayrıca, kendisini örgüt başkanlığı dışında hiçbir mevzide görülemeyeceğini de vurgulayan Başkan Çapın, “En şerefli, en önemli görev örgüt başkanlığıdır. Beni örgüt başkanlığı dışında hiçbir yerde göremezsiniz" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 10:38

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, muhalefetin ‘erken seçim’ talebi doğrultusunda Millet İttifakı paydaşlarıyla yaptıkları faaliyetleri ve yeni atanan AK Parti Bornova İlçe Başkanı Veysel Gündoğan’ı ziyaret etmeyeceğinin nedenleriyle açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Çapın’ın daveti üzerine, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve metropoldeki ilçe başkanları Bornova’da bir araya gelerek yemek yemişlerdi. Yemek sonrasında sosyal medyaya atılan bir fotoğrafın tartışmalara neden olduğu ve parti içerisinde ayrışmaların olduğu ileri sürülmüştü konuya ilişkin konuşan Başkan Çapın, “Biz o gece çok eğlenceli ve neşeli bir ortamdaydık. Bazı arkadaşalar, farklı yönlere çektiler. Böyle bir zamanda zaten parti içinde bir ayrışma düşünebilenir mi? Biz kimlerle mücadele ediyoruz bizim aklımızda böyle bir şey olabilir mi?” diye konuştu.

"BU DÜZENDEN KURTULMAMIZ ŞART"

Muhalefetin "erken seçim" talebinin ardından örgütler, seçim çalışmalarına başladı. Bornova ve Bayraklı ‘da da olası bir erken seçim için Millet İttifakı ile birlikte sahaya inerek vatandaşlarla görüştü. Çalışmalara ilişkin konuşan Çapın, "Bizim ittifak ortaklarımız İYİ Parti ve Saadet Partisi. Pandemi nedeniyle sahada çalışma yapamıyorduk. Önümüzdeki seçime de ittifak ortaklarımızla gideceğiz. O yüzden saha çalışmalarını beraber yapalım dedik. İlk Başta Bornova ve Bayraklı'daki Atatürkçü Düşünce Derneği'nden başladık. Daha sonra Astsubaylar derneklerine gittik. Önümüzdeki bir aylık süreç içerisinde, tamamına Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Millet İttifakını onlara anlatmaya çalışacağız. İktidara geldiklerimizde yapacaklarımızdan bahsettik. Pandemi de hafifledi daha önce vatandaşımızın sağlığını düşünerek, vatandaşımızı riske atmak istemediğimizden, Biraz ağır davranıyorduk bundan sonra biraz daha hızlanarak İttifak ortaklarımızla çalışmalarımız devam edecek. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Mahalle bazında halkla buluşacağız. Bornova'da Sivil Toplum Kuruluşları çok var. Seçmenin büyük çoğunluğu da örgütlü. Öncelikle onların ziyaretlerini tamamlamamız lazım. İnşallah şartlar daha da hafifler kitlesel hareketler yapacağız. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri 70 yılı geçmiş tek başına iktidar olamamış bir parti ama Türkiye'nin en büyük örgütlenmesine sahip bir parti. Bu örgütümüzün de pandemide düşen motivasyonunu, tekrar artırmamız gerekiyor. O yüzden ilk ikinci bölgede mahalle temsilcilerimizi topladık. Seçime hazır olmamız için arkadaşların motivasyonu sağlanacak daha sonra halkımıza, seçmenimize o arkadaşlarla birlikte ineceğiz. Vekillerimizden de destek isteyeceğiz, belediye başkanımızdan da. Onlarla birlikte sokakta olacağız. Artık bu düzenden kurtulmamız şart. Biz bu iktidarı yaşayamadık ama genç kuşaklar, görsünler artık bir sosyal demokrat iktidar halini. Bütün çabamız bundan" dedi.

"BU YAŞANANLAR ÇİZGİ FİLM GİBİ KALDI!"

Saha çalışmalarında halkın ve STK'ların ortak taleplerinin AK Parti’ye karşı daha etkin muhalefet olduğunu belirten Çapın " AKP’den kurtulmamız için onlar da bizi motive ediyor. Tek talepleri bir an evvel ne gerekiyorsa onun yapılması. Bir an evvel örgütlerin en üst düzeyde çalışmaya başlaması. Çünkü herkes bıkmış durumda. Bireysel bir talep yok. Herkes ülkenin geleceğini talep diyor. Artık AKP'nin bu rezilliklerden sonra kaçma şansı kalmadı. Dans ettikleri Sedat Peker'i hep beraber dinliyoruz. Biz eskiler Meksika dizilerinde, filmlerinde seyrederdik. Gülerdik böyle bir şey olur mu diye. Ama ben her zaman söylüyorum. Onlar, bu dönem yaşananların yanında çizgi film gibi kaldı. Daha ne kadar dayanacaklar? Birer birer dökülüyorlar. Vatandaşa farkında hiçbir şansları kalmadı" ifadelerini kullandı.

"HİZMET YOK DENİLİYOR! 20 YILDIR ÜLKENİN NE DURUMA GELDİĞİ BELLİ"

Hasan Ali Kahraman'ın AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından 6 ay sonra yerine atanan Veysel Gündoğan’ı ziyaret etmeyeceğini ifade eden Çapın, ziyaret etmeme nedenini de şu şekilde açıkladı:

"Atanır atanmaz, yaptığı konuşma etik bir konuşma değil. '2 yıldır hizmet görmedik bundan sonra sert muhalefet yapacağız.' O zaman ne yapıldığını bir sor. Siz yapamıyorsunuz, kıskanıyorsunuz. 20 yıldır ülkenin ne hale geldiği belli. Bu çetelerle AKP dans ediyor. Beş tane çete var bütün para onlara aktarılmış. Ziraat Bankası, devletin kurumu bizlerin parası. 750 bin doları veriyorsunuz, geri istemiyorsunuz. Her şey yüzde 100 zamlanmış emekliye şimdi yüzde 4 zam yapacaklar. Bunların hiçbirini görmüyor musunuz, kalkıyorsunuz hizmet yok diyorsunuz ben de bütün hizmetleri tek tek gönderdim. Görmekte istiyorsa, gelir beraber dolaşırız"

YEMEK İDDİLARINA ÇAPIN'DAN YANIT

Bornova'da, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve bazı ilçe başkanları Başkan Çapın'ın daveti üzerine yemekte buluşmuşlardı. Yemek sonrası çekilen bir fotoğrafın partide tepki çektiği ve partiyi karıştırdığı ileri sürülmüştü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Çapın, "Bazı medya gurupları bana sormadan 'yemek krizi' gibi yazılar yazdı. Yazıyı yazdıktan sonra arkadaşlar bana söylüyor. Ben o gün de söyledim bir motivasyon yemeğiydi o. Gayet iyi niyetli masumane yapılan bir yemek. Şu var, kongreler bitti. Kongreler bittikten sonra pandemi başladı yönetici arkadaşlarımız ne ilçe başkanlarını tanıyor ne de il başkanını çünkü onun ortamı olmadı. O yüzden ben il başkanımızı çağırdım, metropolde bulunan ilçe başkanlarını çağırdım. Böyle bir ayrım olsa, art niyetli bir toplantı olsa, il kongresinde bizden olmayan arkadaşalar vardı. Onları da çağırdım. Bornovalı milletvekillerimizi çağırdım, Atila Sertel ve Mahir Polat Ankara’daymış. Ondan dolayı sadece Kamil Okyay Sındır geldi. Biz o gece çok eğlenceli ve neşeli bir ortamdaydık. Bazı arkadaşalar, farklı yönlere çektiler. Böyle bir zamanda zaten parti içinde bir ayrışma düşünebilenir mi? Biz kimlerle mücadele ediyoruz bizim aklımızda böyle bir şey olabilir mi" dedi.

"BİZİ KISKANIYORLAR"

AK Parti İzmir İl teşkilatının CHP'li yerel yönetimleri ‘hizmetsizlik’ noktasında eleştirmesine Başkan Çapın, "Bizi kıskanıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal politikaları, tarım konusunda yaptıkları doğal yaşamı ürünlerinde üreticiyle olan ilişkileri... Projeleri, metroda gelinen aşama. Şehir içinde yapılan arterler muazzam bir şekilde devam ediyor. Asıl kendilerinin, kara yollarına ait olan bölgelerde herhangi bir çalışmaları yok" diye konuştu.

"CHP İDEOLOJİSİNE BAĞLI İNSANLAR DİMDİK DURUYORLAR"

Menemen sürecine de değinen Başkan Çapın, "Menemen’de maalesef böyle bir süreç yaşandı. Ben oradaki birkaç meclis üyesi arkadaşlarımızın ihanet içinde olduklarını düşünüyorum. Demek ki bu arkadaşlar seçilirken iyi değerlendirememişiz. Ama Torbalı'da bunlar yaşanmadı. CHP'nin ilkelerine bağlı olan, bu ideolojiyi genlerine kadar yaşayan insanlar, dimdik duruyorlar" dedi.

“GELECEĞİ OLMAYAN BİR SİYASİ PARTİ”

40 yıldan fazla CHP'de siyaset yapan ve istifa ederek Memleket Partisi saflarına geçen Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar'a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Çapın, Sayın Kavlar'la ben de yıllarca siyaset yaptım. Partimize emeği büyüktür. İnsan olarak çok severiz ama bu partide önemli olan hizmet etmektir. Sayın Kavalar 5 dönem ilçe başkanlığı yaptı. Kendisinin milletvekili adayı yapılmamasını gerekçe göstermiş. Partinin ideolojiyle ilgili bir şeyler de değil. Şahsileştirmemek lazım. Benim de ikinci dönem ilçe başkanlığım. İzmir'de birçok kişi beş defa ilçe başkanlığı yaptı ne milletvekili oldu ne de belediye başkanı oldu. Şikayet etmediler. Önemli olan, partinin başarısıdır kişilerin değil. Kendi siyasi tercihidir saygı duyuyorum ama geleceği olmayan bir siyasi parti. Bizim 17 bin üyemiz var. Bornova'da sayın Kavalar dahil Memleket Partisi'ne gitmek için CHP'den istifa eden 3 kişidir" dedi.

"EN ÖNEMLİ GÖREV ÖRGÜT BAŞKANLIĞI"

Siyasetteki geleceğiyle ilgili soruya Başkan Çapın, "Ben hiçbir yere aday değilim. Daha önce ilçe başkanı olduğum zamanda söyledim. En şerefli, en önemli görev örgüt başkanlığıdır. Beni örgüt başkanlığı dışında hiçbir yerde göremezsiniz" diye yanıtladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.