Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı’nın yeni başkanı o isim oldu

CHP Bayraklı’nın yeni başkanı o isim oldu

CHP İzmir’de istifalar ve görevden almalar sonrası gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu olan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi bugün gerçekleştirildi. İlçe başkanlığı için Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin’in yarıştığı kongrede sandıktan çıkan isim Didem Gültekin oldu.

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 17:22

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de istifalar ve görevden almalar sonrası gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu olan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığı’nı PM Üyesi Hakkı Süha Okay’ın yaptığı kongrede başkanlık için Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin yarıştı.

369 delegenin oy kullandığı kongrenin kazananı ise 199 oyla Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın desteklediği Didem Gültekin oldu.

365 oyun geçerli sayıldığı kongrede Gültekin’in rakipleri Mehmet Yılmaz 102 oy, Samed Tekin ise 64 oy aldı.

Gültekin’in yönetim kurulu asil listesinde, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner’in kardeşi Faik Coşkuner’in yer alması dikkat çekti.

“2023’TE PARTİMİZİ İKTİDAR YAPMAYA SÖZ VERİYORUZ”

Sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir zafer konuşması yapan yeni başkan Gültekin, şunları söyledi; “Adaylık konuşmasında söz vermiştik. Mavisi, sarısı beyazı yoktur hepimiz biriz diyoruz. İnanıyorum ki iktidara yürüdüğümüz bu süreçte Memet Abim de Samed Abim de bizleri yalnız bırakmayacaklar. Biz burada dayanışma örneği gösterdik. Biz kararlıyız, iktidara yürüyoruz. Geliyor gelmekte olan diyoruz. Tüm delegelerimize, partililerimize en çok da gençlerimize teşekkür etmek istiyorum. Biz 2023’de partimizi iktidara Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı yapmaya söz veriyoruz.”

“BAYRAKLI SİYASAL ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İLAN ETTİ”

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ise çekişmelerin geride kaldığını ifade etti ve “Burası Bayraklı. Burada kavga, gürültü olmaz. Burada örgüt, ele ele kol kola. Bu saatten sonra Bayraklı siyasal özgürlüğünü ilan etmiştir. Bütün arkadaşlarımızla el birliği içerende yolumuza devam edeceğiz. Bizim için listenin rengi önemli değil. Bu saatten sonra hepimiz biriz. Dün dünde kaldı. Yarında dair konuşacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.