Dolar 32,3561
%-0.39
Euro 34,7941
%-0.03
Altın 2.401,850
%-0.86
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı’da kongrenin isimleri belli oldu: Başkanlık için 3 adaylı yarış

CHP Bayraklı’da kongrenin isimleri belli oldu: Başkanlık için 3 adaylı yarış

CHP İzmir’de istifalar ve görevden almalar sonrası gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu olan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi delegelerin yoğun katılımıyla başladı. Kongrede, ilçe başkanlığı için Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin aday oldu. 

  • Ege Postası
  • 13.03.2022 - 08:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- CHP İzmir’de istifalar ve görevden almalar sonrası gerçekleştirilen olağanüstü ilçe kongrelerinin sonuncusu olan CHP Bayraklı Olağanüstü İlçe Kongresi bugün Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Divan Başkanlığı’nı PM Üyesi Hakkı Süha Okay’ın yaptığı kongrede divan katip üyeleri ise Mehmet Levent Emre, Mahmut Demir ve Nami Aslanoğlu oldu. 

BAŞKANLIK İÇİN 3 ADAY ÇIKTI

Blok liste usulü yapılacak olan kongrede başkanlık için Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin aday oldu. 

Kongrede başkanlık için aday olan Didem Gültekin’in salona kongre başladıktan uzun bir süre sonra gelmesi dikkat çekti.

ADAYLAR ARASI 'AVRAT' ATIŞMASI

Kongresi’nde, adaylar arasındaki ‘avrat’ tartışması dikkat çekti. Adaylardan Mehmet Yılmaz’ın, “Bizim kadınlarımız baş tacıdır. Onlar analarımızdır, bacılarımızdır, kardeşlerimizdir, avratlarımızdır, sevgililerimizdir. Onların kılına en ufak bir zarar gelmesine gönlümüz asla razı olmayacaktır” cümlesi tepki çekti.

Yılmaz’ın bu sözlerine diğer aday Didem Gültekin’den cevap gecikmedi. Gültekin, konuşma sırası kendisine geldiğinde “Biz kadınlar olarak kimsenin avradı değiliz. Bu cumhuriyetin kadınlarıyız” diye cevap verdi.

“BU SEÇİM DİĞER SEÇİMLERDEN ÇOK FARKLI OLACAK”

Kongre açılışında konuşma yapan Okay, 2023 seçimlerini işaret ederek bugüne kadar yapılacak seçimlerden farklı olduğunu mesajını verirken Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini belirtti ve “An itibariyle kongrenin ev sahibi benim. Oy birliği ile ben ve divanda görev yapacak olan arkadaşlarımız görevine layık bir şekilde çalışacaktır. Bundan hiçbir arkadaşımın endişeşi olmasın. Bir kez daha gösterdiğiniz güven için teşekkür ediyorum. İzmir’i özlemiştim. Bayraklı’da böylesine heyecanlı ve yoğun katılımlı bir kongrenin olmasının heyecanını duyuyorum. Er veya geç nihayetinde 2023’ün Haziran ayında erken seçim olur ya da baskın seçim olur. Veyahut da seçimin yenilenmesi olur, Türkiye, bir seçim yaşayacak. Bu seçim Türkiye’nin kader seçimi. Geçmişte çok seçimlere girdik. Bu seçim diğerlerinden farklı. Bu seçim, Türkiye’nin köprüden önceki son çıkışıdır. Türkiye’de otoriter seçimle demokrasi arasında ir gel-git yaşanmıştır. 2017 referandumunda Türkiye’de bir rejim değişikliği yaşanmış be bu rejimin ismi tek adam rejimi olmuştur. Demokrasiyi getiren CHP’liler olarak yeniden demokrasiyi getirmek için cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak için yola çıktık. Ama değişen seçim modeli nedeniyle bu kez demokrasiyi getirmek için kimi paydaşlarımızla birlikte yola çıktık. Millet İttifakı adıyla yeniden demokrasi inşası için 28 Şubat tarihinde 6 siyasi partinin lideri ortak mutabakat imzaladılar. Çok önemli bir değişikliğin ötesinde Türkiye’ye demokrasi gelecek mi gelmeyecek mi? Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Türkiye’ye yeniden demokrasiyi getireceğiz. Geçmişte yaşanan seçimler gibi olmayacak bu seçimler. Akaryakıt 6 ayda 20 liranın üstüne çıkmışsa bilesiniz ki ekonomi siyasal tercihleri çok etkileyecek. Bu etkileşim mutlaka sandığa yansıyacak. Unutmayın. Türkiye’de AKP tarzı partiler geldi geçti. Saman alevi gibi daha sonra ortadan kayboldular. Doğruyol Partisi ve Anavatan Partisi bunlara örnek. Unutmayın. Ekonomi iktidara bedel ödetecek ve AK Parti bu bedeli ödeyecek. Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanmak için çok ciddi bir oy ihtiyacımız var. Bu seçim çok farklı olacak. İktidar iddiasında bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı CHP’nin Genel Başkanı olması gerekmektedir” dedi.

TEKİN: BENİ BİRİNİN ADAMI YAPACAK KİŞİ ANASININ KARNINDAN DOĞMADI

Başkan adaylarından ilk konuşmayı gerçekleştiren Samed Tekin, seçime hazırlık sürecinde hakkında ortaya çıkan iddialara sert bir dille yanıt verdi ve “4 ay önce çıktığımız bu yolda benden daha önce duyduğunuz şeylerin benzerlerini söyleyeceğim. Biz Bayraklı’da mahalleizde bir ilki gerçekleştirdik ve mahalle delegelerimizin görüşleri doğrultusunda çalışacağız dedik. Yönetici listesiyle gitmedik, onlardan aldığımız isimler doğrultusunda yöneticilerimizi belirledik. Biz onlarla yaptığımız 2’şer toplantının ardından yönetici önerilerini aldık. Sarı renkli listemizdeki bütün yöneticilerimiz, mahallelerimizdeki delegeler ve onarlı seçen üyelerimizin isteğiyle seçilmiştir. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyorum. Biz yola çıktığımızda… Ne yazık ki içimizde böyle şeyler oluyor ve ben bu kişilerin iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Bir şeyi söylediğinizde ısrarla onun öyle olmadığın söylerler. Ama bunlar bizi yıldırmadı. Biz CHP’liyiz. CHP’li olmanın getirdiği bir sorumluluk vardır. Bu anlamda bizi üzen bazı şeyle roldü. Bunlardan biri benim kimin adayı olduğum yönündeki iddialar ben bunu defalarca kez söyledim. Ben kimsenin adamı ya da adayı değilim. Beni birinin adamı yapacak kişi de anasının karnından doğmadı. Ben örgütün ve partilinin adayıyım. 30 yıldır CHP içindeyim. Dolayısıyla kimsenin adayı ya da adamı değilim. Önceki ilçe başkanı Pınar Susmuş’un yönetiminin düşmesinin ardında ‘Madem böyle bir boşluk oldu, çıkayım aday olayım’ demedim. Beni 100’e yakın delege aradı, bu taşın altına elimi koymam gerektiğini, bu yola benimle birlikte çıkmak istediklerini ve liderlik etmem gerektiğini söyledikleri için bu yola çıktım. Benim adaylık sürecim bu şekilde başladı. Bu sorumluluk bana yüklendi ve layıkıyla yerine getirmek için adayım” diye konuştu.

“İKTİDARA ÇOK YAKINIZ”

Genel siyasete de gönderme yapan Tekin, aday olmaktaki amaçlarının 2023 seçimlerinde CHP iktidarı için çalışmak olduğunu belirtti ve “Siyaset öyle bir şey ki içine girdiğinizde çıkamıyorsunuz. Beni babam bulaştırdı bu işe. Ben 10-11 yaşındayken beni kolumdan tutup kongrelere götürürdü. Ben dört işlemi kongrelerde delege sayısı hesaplarken öğrendim. İşte siyaset böyle bir şey. Bir kez girince çıkamıyorsunuz. Bugüne kadar bizi ağırlayan, sabır ve saygıyla dinleyen delegelerimize bir kez daha teşekkür ederim. Biz bu yola çıkarken bunun CHP içinde bir yarış olduğun düşünmüyoruz sadece. Evet kendi içimizde bir bayrak yarışıdır. Hangimiz seçilirsek canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizim bir diğer amacımız da ülkemize musallat olmuş, bize ıstırap çektiren AKP hükümetinden kurtulmak için çalışma gerçekleştirmek adına bu yola çıktık bu adaylığı AKP’ye karşı daha sıkı çalışmak için bir yol olarak da görüyoruz bu yarışı. İktidara çok yakınız. İktidara açız, gerçekten hak ediyoruz. Türki halkı AKP’den kurtulmayı ha ediyor ve ancak CHP iktidarında rahat nefes alacağımıza inanıyoruz. Bunun için bu yola çıktık ve bunun için mücadele ediyoruz. Bu seçim yarışından kazanarak çıkacağız. İnsanlar artık bıkmış durumda. Son yıllarda bunların beceriksizliklerini kör olan gözler görmeye, sağır olan kulaklar duymaya başladı. Bizim artık bu düzene son verme zamanımız geldi. Önümüzdeki seçimlerde AKP iktidarına son vereceğimize inanıyorum.

“HAFTANIN 6 GÜNÜ SOKAKTA OLACAĞIM”

Kongreden galip çıkması durumunda birlikte çalışma mesajı veren Tekin, “Biz yola çıktığımızda bana ‘Sen belediye başkanıyla kavga etmeye geliyorsun’ da dediler. Güldüm. Benim CHP içinde en başta Sayın Belediye Başkanı olmak üzere kimseyle sorunum yok olmaz da. Benim zaten kavga edecek zamanım yok. Haftanın bir günü ilçe başkanlığında olacağız. Haftanın 6 günü ben ve yoldaşlarım sokak sokak, e v ev, esnaf esnaf gezeceğiz. Çünkü bizim çok çalışmaktan başka çaremiz yok. Ben biraz partizan bir adamımdır. Bugüne kadar bir partilim beni aradığında onu asla geri çevirmedim. Bugünden sonra da böyle olacak. Bu bağlamda benim partilimin hakkını yiyen, onun iş ya da aşıyla oynayan kim olursa onun karısında duracağız. Ben bugüne kadar kimseye boyun eğmedim bundan sonra da eğmem. Bunu herkes böyle bilsin. Biz birlikte yönetim istiyoruz. Mahallelerde çalışma grupları oluşturacağız. Biz her an o mahalledeki çalışma gruplarıyla toplantı yapıp şikâyetleri alacağız. Bunun doğrultusunda kendimizi düzelteceğiz. Bana sokak sokak gezme deseler de ben gezeceğim. İlçe binamızın yeriyle ilgili sıkıntılar var. İmkanımız olursa binamızı taşıtacağız. Ama bundan önce her mahallede temsilcilik açmak istiyorum. Bunun yanında istihdam masası projemiz var. Biz 3 ayaklı bir istihdam masası projesi düşünüyoruz. Bir ayağında iş arayanlar, bir tarafta işçi arayanlar ve diğer yanında da Bayraklı Belediyesi ve biz olacağız. Bunun yanında seçimin hemen ertesi günü sandık görevlilerimizi belirleyip çalışmaya başlayacağız” dedi.

YILMAZ: İKTİDAR OLMAK ZORUNDAYIZ

Konuşmasına genle siyaset üzerinden AK Parti’ye eleştiriler yönelten Mehmet Yılmaz, 2023 seçimlerinde iktidar olmak zorunda olduklarını belirtti ve “Örgütümden haberi olmayanın başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz, Kuvay-i Milliye’nin torunları ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Örgütümün her bir ferdi saygıyı hak ediyor ve edecektir de. Biz emekçi kardeşlerimizin asla ama asla hiçbir şekilde ötelenmesini, itelenmesini ve korkutulmasını istemeyiz. Hiçbir CHP’li arkadaşımın da buna yelteneceğine inanmak istemiyorum. Ekonomi geri gitmekte ve insanlarımız açlıkla terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Biz, ülke olarak kötü yönetildiğimizi için bundan çok büyük oranda nasibimizi alıyoruz. 15 günde benzin 15 lira zam görüyor. Temel gıdalar alınamaz hale geldi. Ben 90 gündür mahalleleri geziyorum. Vatandaşlarla yapmış olduğum sohbetlerde son derece acı günler olduğunu görüyorum. Bizim insanlarımız işsiz kaldılar, aç bırakıldılar. Bunların hepsini gören bir ekip olarak CHP’nin Bayraklı’daki çalışmalarını yönetmek, Genel Başkanımızı cumhurbaşkanı yapmak ve partimizi ülkemizde iktidar yapmaktır tek derdimiz. Bir ülke düşünün. O ülkenin maliye bakanı olan şahıs bu ülkeye darbe vurmaya çalışan FETÖ lideriyle boy boy fotoğrafları var. Bir ülke düşünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat sektöründe etkin ve yetkin. Ülkemizde cumhurbaşkanlığı istemi var. Nasıl bir sistemse dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse anlamış değil. Bir beşli çete oluşturulmuş ve o beşli çete cumhurbaşkanımızın en yakın arkadaşları. Kadın cinayetleri almış başını gitmiş ama dur diyen yok. Ülkede basının önemli bir bölümü yalakalık yapmaktan başka bir şey yapmamaktadır. Halbuki basın onurlu, şerefli ve haysiyetli olmalıdır. Belediyelerimizin istihdam kapasitesi bellidir. Eğer iktidar olursak devletin tüm kademelerinde CHP’li arkadaşlarımız olacaktır. İktidar olmak zorundayız başka alternatifimiz yok” ifadelerini kullandı.

“KİMSENİN PARMAK SALLAMASIN MÜSAADE ETMEYECEĞİM”

Kongre ve ilçe özelinde de konuşan Yılmaz, parti içinde yapılan birtakım yanlışlara değinerek şunları söyledi; “İlçemizde bir kongre yaşıyoruz. Keşke yaşamasaydık. Bir yönetimimiz ve ilçe başkanımız vardı. Ama biz 90 günden fazladır içe dönük mücadele veriyoruz. Ben bu süreçte hiçbir arkadaşıma haksızlık yapılmasına tahammül edemiyorum etmeyeceğim de. Ancak tüzüğümüze aykırı davranılmadıkça. Geçmişte yaşadığımız eksiklik ve yanlışlıklardan dolayı bugün bu kongreyi yapıyoruz. Bayraklı’da bizim 13 bine yakın üyemiz var. Mahallelerde gezdiğim sürede çok acı şeyler gördüm. Biz hiç okumamışız partililerimizi eğitmemişiz. 13 bin kişi içinde parti programını okuyan kişi sayısı kıyamet kopsa 300 kişidir. Biz, eğitilmiş üye sayısını daha uç noktalara çıkarmak zorundayız ve bunu yapacağız. Bir başak şey… Bayraklı’da ilçe binamız var ama CHP Bayraklı’da kurumsallaşamamış. Keşke ket vurulmasaydı. Hiçbir partili arkadaşımızın evine ekmek götürmekte zorluk çeksin istemiyorum. Bunun karşısında da kimsenin parmak sallamasın müsaade etmeyeceğim. Biz Bayraklı’da ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz ve belediye başkanımızla birlikte kenetleneceğiz. Saygıyla, sevgiyle dostlukla partimizi büyütüp iktidara yürümek zorundayız. Biz dostluğa kucak açacağız, kadınlarımızın her zaman ön saflarda yürümesi adına onlarla kol kola gireceğiz. Biz dostlukları, sevgiyi unutmuyoruz. Kötülükleri de unutmuyoruz. Bizim felsefemizde ayrıştırmak, ötelemek, sınıf yok. Biz, bütün örgütümüzle beraberce konuşup tartışarak karar vermek için çalışmalarımızı yan yana yapacağız. Rengimiz mavi. Mavi gökyüzüdür, dostluktur, Gazi Mustafa Kemal’in gözlerinin rengidir.”

GÜLTEKİN: PARTİ MESELESİ DEĞİLDİR, MEMLEKET MESELESİDİR

Mevcut iktidar eleştirisi üzerinden birlikte ve beraberlik mesajı veren Didem Gültekin, “Geliyoruz. Kadınlar, gençler, işçiler, ezilenler… Omuz omuza iktidara geliyoruz. Kadınlar diyoruz. Biz, kadınlar olarak kimsenin avradı değiliz, bu cumhuriyetin kadınlarıyız. Türkiye’nin geldiği durum ortada. Karşımızda 20 yıllık bir iktidar yok. Cumhuriyet tarihinden bugüne içinde kini, nefreti kartopu gibi büyüten bir güruhla karşı karşıyayız. Bunlar ideolojik değiller, siyasi altyapıları da yok. Bunlar önce insanlarımız yoksullaştırıp sadaka kültürüne alıştırdılar. Ardından kendilerine mecbur bıraktılar bugün insanlar kutuplaşmış durumda. Sizden olanlar ve olmayanlar. Türkiye’yi bu hale getirenlere karşı biz sokaklarda omuz omuza mücadele edeceğiz. CHP öyle bir partidir ki… Dünya siyasi tarihinde devletler parti kurar ama CHP, devleti kurmuştur. Bugün cumhuriyetin köklerine dinamit konulmuş durumda. Biz bunlarla mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 6 farklı siyasi görüşü memleket kaygısıyla bir araya getirdi. Bugün insanlar yaşamak değil hayatta kalmak mücadelesi veriyor. Bizler, yerelde sağladığımız başarıyı omuz omuz genle iktidara taşımak zorundayız. Bana bu yolu Mustafa Kemal işaret etti, örgütüm teveccüh etti. Gün birlik olma ve omuz omuz verme günüdür. Biz tertemiz yeni bir sayfa açmak istiyoruz Hep beraber, kavgasız, tartışmasız, tek hedefi iktidar olan bir sayfa. Biz her sokakta her evde kadınlarımızla, gençlerimizle partililerimizle olacağız. Kimseyi ayrıştırmadan beraber çalışacağız. Belediyemizle, örgütümüzle beraber çalışıp başaracağız. Bu mesele parti meselesi değildir, memleket meselesidir” ifadelerini kullandı.

“SOKAKLARDAN GERİ DURURSAK DA NAMERDİZ”

Başkan seçilmesi durumunda Bayraklı’da yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Gültekin, Bayraklı’da CHP’nin 100 bin olan oyunu 150 bine çıkarma sözü verdi ve “Bugün burada CHP Bayraklı örgütü bir kişi ya da kadroyu değil. Yeni bir anlayışı yönetime getiriyor. Yeni bir kadroyu değil yeni bir başlangıcı sahipleniyor. 6 siyasi farklı görüş bir araya geldiyse biz CHP olarak birlik ve beraberlik kavramlarını tozlu raflardan indirip omuz omuz sokaklarda iktidar mücadelesi vereceğiz başkana adayı olmaktaki tek amacım var, Bayraklı’da 100 bin olan CHP oyunu 150 bin yapıp partimi iktidara, Genel Başkanımı cumhurbaşkanlığına taşımaktır. Girmedik evi sıkmadık el bırakmadan sokaklardan geri durursak da namerdiz. Ben örgütten geliyorum, her kademesinde görev aldım. Bir fiil hayatımı bu parti için feda ettim. Bir canım var o da feda olsun. Bu demokratik bir yarıştır ve örgüt iradesi tecelli edecektir. Yarın uyandığımızda mavi, sarı ve beyaz lise de bizim. Kazanan CHP ve Bayraklı olacak. Ben önce gençliğime, örgüt terbiyeme, birikimime, tecrübeme ve partimin sağduyulu ve onurlu delegelerine güveniyorum. Benim en büyük ailem CHP’dir. Yetki verin iktidara gelelim. Yolumuz açık olsun” dedi.

SALONDA BOMBA ARAMASI

Kongrede, gerçekleştirilen diğer kongrelerden farklı olarak sıkı güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti.  Kongreye katılanlar, salona girmeden önce tek tek aranırken salonda ayrıca bomba araması da yapıldı. Polis memurları, aramaya gerekçe olarak 'il yönetiminin talebini' gösterirken il ve ilçe yönetimi böyle bir talebimiz yok diyerek karşı çıktı.

LİSTELER BELLİ OLDU

Kongrede yarışacak adayların listeleri de belli olmaya başladı.

Samed Tekin'in listesi

Mehmet Yılmaz'ın listesi

Didem Gültekin'in listesi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.