Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’de ‘terör örgütü bağlantılı personel’ iddialarına CHP’li Yücel’den ‘kayyım’ göndermesi

Büyükşehir’de ‘terör örgütü bağlantılı personel’ iddialarına CHP’li Yücel’den ‘kayyım’ göndermesi

Geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan bazı personellerin  bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı olduğu iddiaları üzerine 'özel teftiş' başlatılmasının ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, aynı iddiaları İzmir Büyükşehir Belediyesi için de gündeme getirmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi için de özel soruşturma çağrısında bulunmuştu. İddialarla birlikte iktidarın, seçimle alamadığı büyükşehir belediyelerini kayyım yoluyla almaya çalıştığı ileri sürüldü. İddialara ilişkin konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, iktidarın demokrasinin arkasından dolandığını ifade etti ve “Bunun arkasında bir takım hesaplar bir takım planlar olabilir. Seçim yaklaşıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmek ve yerel seçimlerde ağır bir yenilgi almak AKP'nin dengelerini, kimyalarını bozdu. O yüzden yasanın ve demokrasinin el verdiği imkanların ötesinde bir takım şeylere tevessül edebilirler” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.01.2022 - 09:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan bazı personellerin  bazılarının terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı olduğu iddiaları üzerine 'özel teftiş' başlatılmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu, “Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bazen yabancı bazen kendi uyruğumuzdan insanlarla hangi terör belalarıyla karşılaştığımızı biliyoruz. Sizin (İBB'nin) herhangi bir güvenlik soruşturması, araştırması yapmadan aldığınız isimler bunlar” demişti.

İstanbul’daki soruşturmaya ilişkin tartışmalar devam ederken Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, özel teftiş soruşturmasına destek verirken aynı iddiaları İzmir Büyükşehir Belediyesi için de gündeme getirmiş ve “Yönetici kadrosunu çıkarsınlar, kaç tanesi HDP kontenjanından gelmiş görünür. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi için de geçerli. Bir inceleme yapılsa bunlar da ortaya çıkar. HDP listelerinden işçi alındığı kesindir” ifadelerini kullanmıştı.

“BÖYLE BİR ŞEY VARSA DEVLETİN İSTİHBARAT KURUMLARININ GÖREVİDİR”

Öte yandan; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik iddialarda Soyer’e destek çıktı. Belediyelerde işe alımlarda adli sicil kaydı istendiğine dikkat çeken Başkan Yücel, seçimle alınamayanların farklı yöntemlerle alınmaya çalışıldığını ifade etti.
Belediye başkanlarına istihbarat görevlisi gibi davranıldığını belirten Başkan Yücel, "Bunu söyleyenlere ancak sunu söyleyebilirim. Karnından konuşmasınlar. Bir, ellerinde somut delilleri varsa çıkarırlar, yargı da gereğini yapar. Kaldı ki belediyede işe alınırken adli sicil kaydı istenir. Adli sicil kaydı temiz olan birine belediyede iş başı yaptırırsınız. Bunun daha ötesi bir şey varsa bu da emniyetin ve devletin istihbarat kurumlarını görevidir. Belediyelere ve belediye başkanlarına istihbarat görevi yapmak gibi bir yükümlülük, sorumluluk kimse yükleyemez" dedi.

“AKP'NİN DENGELERİNİ, KİMYALARINI BOZDU”

İstanbul’daki soruşturmanın ve İzmir’e ilişkin iddiaların ardından büyükşehirlere kayyım atanarak CHP idaresindeki büyükşehirlerin AK Parti’ye geçirilmeye çalışıldığı iddiaları gündeme gelmişti. İddiaların gerçeği yansıtabileceğini ifade eden Başkan Yücel, "Bunun arkasında bir takım hesaplar bir takım planlar olabilir. Seçim yaklaşıyor. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybetmek ve yerel seçimlerde ağır bir yenilgi almak şu anki iktidarın AKP'nin dengelerini, kimyalarını bozdu. O yüzden yasanın ve demokrasinin el verdiği imkanların ötesinde bir takım şeylere tevessül edebilirler. Ama ne yapılırsa yapılsın bunların hiçbiri AK Parti'nin iktidardan inmesini engelleyemez. Tabandan, dipten ve halktan gelen bir hareket var bunun önüne kimse geçemez" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.