Dolar 32,6013
%0.39
Euro 34,8180
%0.25
Altın 2.492,410
%0.32
Bist-100 9.508,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yücel’den ‘Soyer’siz Ankara çıkarması’ tepkisi: Demokrasiye bakış açılarındaki sakatlık…

CHP’li Yücel’den ‘Soyer’siz Ankara çıkarması’ tepkisi: Demokrasiye bakış açılarındaki sakatlık…

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İzmir Ticaret Odası ile İzmir Sanayi Odası başkanlarının Ankara ziyaretine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i davet etmemelerine tepki gösterdi. Soyer’in seçilmiş bir başkan olduğuna dikkat çeken Yücel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, 1,5 milyonun oyunu alarak seçildi ama 4,5 milyon İzmirliyi ve İzmir’i temsil ediyor. Orada olmaması demokrasiye ve bu yönetim anlayışına bakış açılarındaki bir eksiklik ve sakatlığı gösteriyor bence” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.01.2022 - 09:21

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz hafta İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İzmir Ticaret Odası ile İzmir Sanayi Odası başkanları Ankara’yı ziyaret etmiş ve burada İzmir’deki projelere ilişkin dizi görüşmeler gerçekleştirmişlerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ziyarete davet edilmemesine sitem etmiş ve  “Geçen hafta odalarımızın başkanları ve AK Partinin milletvekilleri Ankara’ya çıkarma yaptılar. Basında böyle yer aldı. İzmir’in sorunlarını bakanlıklar nezdinde dile getirdiler. Bu güzel bir şey. Oraya İzmir Valimizi de götürmüşler. Gönül isterdi ki oradaki arkadaşlarımızın ‘Arkadaşlar lojistik alanını ve OSB’leri konuşuyoruz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı neden yok’ demesini beklerdim. Ya da bakanlıklarda bu kentin belediye başkanı neden yok demesini beklerdim. Bu hoş olmadı” demişti.

Başkan Soyer’in siteminin ardından CHP kanadından art arda tepkiler yükselirken siteme yanıt ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’dan gelmişti. Hızal, görüşme randevularının Ticaret Odası ve Sanayi Odası başkanları tarafından alındığını, Başkan Soyer'in oda başkanlarıyla her hafta görüştüğünü ve büyük ihtimalle bu randevulardan haberi olduğunu ifade etmişti.

“4,5 MİLYON İZMİRLİYİ TEMSİL EDİYOR”

Öte yandan; Soyer’in Ankara ziyaretlerine davet edilmemesini eleştiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Soyer’in seçilmiş başkan olduğuna dikkat çekti ve İzmir’i temsil ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in İzmir’le ilgili tüm konularda masada bulunması gerektiğini ifade eden Yücel, “İzmir’le ilgili bir konuda, İzmir’e yapılacak olan yatırım, proje ya da hizmetle ilgili bunu merkezi hükümet yapsa dahi İzmir’in seçilmiş bir numaralı koltuğunda oturan, o görevi yerine getiren kişinin orada olması gerekirdi. Neticede Büyükşehir Belediye Başkanımız, 1,5 milyonun oyunu alarak seçildi ama 4,5 milyon İzmirliyi ve İzmir’i temsil ediyor. Orada olmaması demokrasiye ve bu yönetim anlayışına bakış açılarındaki bir eksiklik ve sakatlığı gösteriyor bence” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.