Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım ‘hazırlayın’ demişti: İZDEDA o dosyayı AK Parti’ye teslim etti

Binali Yıldırım ‘hazırlayın’ demişti: İZDEDA o dosyayı AK Parti’ye teslim etti

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA), geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdikleri Ankara ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’ın kendilerinden hazırlamalarını istedikleri dosyayı hazırlayıp AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye teslim ettiler. Konuya ilişkin açıklama yapan Sürekli, “Depremzede vatandaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin belgeleri ilgili bakanlıklarımıza iletmek üzere teslim aldık. Sürecin hızlandırılması için desteklerimizi sürdürüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.06.2022 - 16:16

EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde yakınlarını, evlerini kaybeden depremzedelerin sorunlarına çözüm arayışı devam ediyor.

Depremden bir yıl sonra emsal artışı talepleri karşılık bulan depremzedeler, karşılık bulmayan talepleri için Nisan ayında Ankara’ya gitmişlerdi. İZDEDA çatısı altında sorunlarını bir kez de başkentte partilerin yetkilerine yüz yüze aktarmışlardı.

Depremzedeler, başkent ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım’la da bir araya gelmişlerdi.

Ankara ziyareti hakkında açıklama yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, depremzedelerin önceliği kredi olan taleplerini iletmelerinin ardından Yıldırım’ın hem kredi hem de TOKİ konusunda spesifik bire çalışma yapmalarını istediğini belirtmiş ve “Sayın Binali Yıldırım bize, sorunların çözümü konusunda yeşil ışık yaktı ve konutlarda kat konusunun taleplerimizi karşılayacak şekilde olacağını belirtti. ‘Siz bize evini TOKİ’ye yaptıracak olanların net sayısını verin ve bunun üzerinden bir görüşme yapalım. Bu şekilde net rakamlarla gidelim daha iyi olur’ dediler” demişti.

DOSYA HAZIRLANDI VE TESLİM EDİLDİ

Öte yandan; Yıldırım’ın depremzedelerden istediği dosya hazırlandı. İZDEDA Başkanı Özkan ve beraberindeki depremzedeler bugün hazırlanan dosyayı gerekli yerlere iletilmesi için AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye teslim ettiler.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sürekli, “Depremzede vatandaşlarımızla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin belgeleri ilgili bakanlıklarımıza iletmek üzere İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA)’dan teslim aldık. Sürecin hızlandırılması için desteklerimizi sürdürüyoruz. Hükümetimiz tüm olanaklarıyla depremin acı yüzünü yaşayan vatandaşlarımızın yanındadır ve olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERDEN 12 MADDELİK TALEP

Depremzedeler tarafından il başkanlığına sunulan ve 12 maddelik talebin yer aldığı dosyada şu ifadelere yer verildi;

"22-23 Nisan 2022 tarihinde AK Parti İl Başkanlığında İç İşleri Bakanı  Sayın Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleşen toplantımızda görüşülmüş konularımız ve sonuçları ile ilgili raporumuz ayrıca tarafımızdan istenen Kredi talep sayıları ile ilgili olarak yapılmış olan çalışmamıza ait özet raporumuz ek’te bilgilerinize sunulmuştur.

1: Depremzede için Kentsel dönüşüm kredisi yerine depremzede destekleme kredisi (0 faiz, 2 yıl ödemesiz 20 yıl vade) verilmesini talep ettik.

Sonuç: Çözülmedi

2: Dask ile ilgili sorunu çözülmeyen binalarla ilgili konuyu ilettik?

Sonuç: 8 binamıza yeni eksper atandı.

3: O yer kavramı nedeni ile hak sahibi olamayan depremzedelerimizin uğradığı hak kaybı konusunu ilettik.

Sonuç: Afad tarafından çalışmaların devam ettiğini biliyoruz.

4: Proje alanlarındaki kura ve teslimler ile ilgili gecikmeleri dile getirdik?

Sonuç: Çözülmedi

5: Proje alanında metrekare kaybı %20 den büyük olan konut sahipleri için rezerv alandan satış önceliği talep edildi.

Sonuç: Çözülmedi

6: Büyükşehir’den verilen emsal’e TMMOB tarafından yapılan itiraza destek istedik?

Sonuç: Çözülmedi

7: Yıkılan evini Kredi ile almış olanlara, yeni yapılacak olan evlerinde kullanacakları kredi ile birleştirip, yeniden yapılandırılması konusunda destek istedik.

Sonuç: Çözülmedi

8: Konutunu yaptırmak zorunda kalan depremzedelerimizin bankadan çekecekleri kredi konusunda yaş kaynaklı kredi sorunlarının çözümü için destek istendi.

Sonuç: Çözülmedi

9: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşaası yaptırılacak konutların kat sorununun çözümlenmesi istendi. (zemin+7 kat yıkılan binanın aynı katta yapılması)

Sonuç: Çözülmedi

10: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü ile Şehir Planlama adına ortak çalışma istendi?

Sonuç: Bilgi bekliyoruz.

11: 1.proje alanında kura dışı kalan vatandaşlarımız için bölgede bulunan ve trafo alanı olarak anılan  yere yeni bina yapımı gerçekleştirilerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi talep edilmiştir.

Sonuç: Çözülmedi

12: Apartman görevlilerinin de rezerv alandan satış önceliği hakkı kazanması istendi.

Sonuç: Bilgi bekliyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.