Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel’den Cumhur İttifakı’na Torbalı’da ‘siyasi etik’ göndermesi

Başkan Yücel’den Cumhur İttifakı’na Torbalı’da ‘siyasi etik’ göndermesi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Torbalı Belediye Başkanı için aday olacak ismin belirlenmesi çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uzlaşıyla tek bir aday çıkarılacağını ifade eden Başkan Yücel, Cumhur İttifakı’na da aday göndermesi yaptı. Siyasi etik gereği Cumhur İttifakı'nın aday çıkarmaması gerektiğini belirten Başkan Yücel, “Etik ve ahlaki açıdan baktığımızda aday çıkarılmaması gerekiyor. Ama biz artık burada geçmişte yaşadığımız deneyim ve tecrübelerden yola çıkarak karşı taraftan etik ve ahlaki bir duruş beklemiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2021 - 18:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından gözler, Uygur yerine belediye başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağına çevrilirken CHP’de aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

Torbalı’daki aday belirleme sürecini CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in birlikte yönetme kararı almışlardı.

İkili, dün bir araya gelerek aday belirleme sürecinde izlenecek yol haritasını görüşmüştü. 

CHP’nin Torbalı’da yapılacak seçimde iradenin tamamen burada bulunan meclis grubunda olması için iki başkanın demokratik bir çalışma yapacağı ve kendi aralarında yaptıkları görüşmede madde madde karar aldıkları ifade edildi.

Başkan Soyer ve İl Başkanı Yücel, bugün İzmir Sanat Merkezi'nde ikinci kez bir araya gelirken, davet ettikleri Torbalı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyeleriyle tek tek görüşecekleri öğrenildi.

Öte yandan toplantı öncesinde Egepostası’na konuşan Başkan Yücel, tüm meclis üyeleriyle görüşülüp tek bir isimde mutabakat sağlanacağını aktardı. Siyasi etik gereği Cumhur İttifakı’nın aday çıkarmaması gerektiğini ifade eden Başkan Yücel, her türlü senaryoya karşı hazırlıklı oldukları mesajını verdi.

“ALTI ADAYIN ÇIKMASI GİBİ BİR DURUM YOK”

Sürece ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Yücel, altı ismin belediye başkanlığı için aday olması iddialarına da değindi ve “Meclis üyelerimizin görüş ve önerilerini alacağız. Burada 18 tane meclis üyemiz var. Hepsi bu görevi yapabilecek nitelikte ve yeterlilikte. Belediye başkanımızın erken ve beklenmedik bir şekilde vefat etmesi hepimizi üzdü ve yaraladı. Hem belediye başkanımızın hem de CHP’nin emanetine tüm meclis üyelerimizin sahip çıkacağına inanıyoruz. Bir kişinin ya da birilerinin isim belirlemesi gibi bir durum söz konusu değil. Altı adayın çıkması gibi bir durum yok” dedi.

“MENEMEN’LE KIYASLANMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Uygur’un vefatının ardından bazı kesimlerce Torbalı ve Menemen kıyaslamasına gidilmiş, Torbalı’da da Menemen’de yaşanan süreçlerin yaşanacağı iddia edilmişti. Menemen’de yaşanan sürecin Torbalı’dan çok farklı olduğunun altını çizen Başkan Yücel, kıyas yapmanın doğru olmadığını ifade ederek, “Menemen’in durumu biraz farklıydı. Orada partili belediye başkanıyla ilgili birtakım iddialar nedeniyle bir disiplin süreci başlamıştı. Ardından o dönemki belediye başkanımız, partiden istifa etti. Ardından bir operasyon, gözaltı ve tutuklama süreci oldu ve görevden alınması söz konusu oldu. Görevden alındığında ve tutuklandığında kendisi CHP’li bir belediye başkanı değildi. O yüzden burada bir vefat olayı var. Burada insani bir durum var. Ben Menemen’le kıyaslanmasının doğru olmadığını düşünüyorum ve doğru bulmuyorum” diye konuştu.

“ÇIKARAK KARŞI TARAFTAN ETİK VE AHLAKİ BİR DURUŞ BEKLEMİYORUZ”

Menemen sürecinde Cumhur İttifakı’nın aday çıkarması oldukça fazla eleştiri almıştı. AK Parti tarafından yapılan açıklamalarda ise vefat durumu söz konusu olsaydı aday çıkarılmayacağı ifade edilmişti. Torbalı’da bir vefat durumu yaşandığını hatırlatan Başkan Yücel, etik olarak Cumhur İttifakı’nın aday çıkarmaması gerektiğini söyledi. Her türlü senaryoya hazırlıklı olduklarını belirten Başkan Yücel, “Etik ve ahlaki açıdan baktığımızda aday çıkarılmaması gerekiyor. Çünkü CHP’li bir belediye başkanı vefat etti ve yine aynı partiden birinin seçilmesi bir düşünce ve beklenti var bazı arkadaşlarda. Ama biz artık burada geçmişte yaşadığımız deneyim ve tecrübelerden yola çıkarak karşı taraftan etik ve ahlaki bir duruş beklemiyoruz. O yüzden biz her türlü olumsuzluğa karşı onlar da aday çıkaracaklarmış gibi hazırlığımızı yapacağız. En doğru isim, en geniş mutabakatın sağlayacağı isim kimse onunla seçime girilecek. Şu ana kadar öne çıkan bir isim yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.