Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oğuz’dan ‘Çelebi’ yorumu: Yolu artık İzmir’le kesişemez

Başkan Oğuz’dan ‘Çelebi’ yorumu: Yolu artık İzmir’le kesişemez

Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, son dönemde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla ülke kamuoyunda adından sıkça bahsedilen ve Memleket Partisinden istifa ettikten sonra bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden Mehmet Ali Çelebi’ye ilişkin sessizliğini bozdu. “Sayın Çelebi kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan birisi, ancak eylemleriyle tam da bir fırsatçı siyasetçi olduğunu maalesef gösterdi” yorumunu yapan Oğuz, Çelebi’nin İzmir’den ayrıldığını da kaydetti ve “Yolu açık olsun ancak yolu İzmir’le bundan sonra kesişemez” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2022 - 17:43

EGEPOSTASI- Son dönemde ülke kamuoyunda adından söz edilen ve Memleket Partisinden istifa ettikten sonra bağımsız milletvekili olarak yoluna devam eden Mehmet Ali Çelebi’ye ilişkin Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz’dan açıklama geldi.

Çelebi, geçtiğimiz haftalarda Berkin Elvan’a ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları kaldırmasıyla eleştirilirken daha sonra Cumhur İttifakı’na yönelik bazı sıcak mesajlarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Çelebi’nin AK Partili bazı isimlerle temaslarda bulunmasının ardından kulislerde AK Parti'ye geçeceği konuşulmuştu. Çelebi'nin AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos'ta partiye katılacağı iddia edilmişti. 

İddiaların ardından eski partisi CHP’den büyük tepkiler alan Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla siyasi hayatına bağımsız vekil olarak devam edeceğini belirtmişti.

Öte yandan; iddiaların gündeme gelmesinden bu yana sessizliğini koruya Memleket Partisi İl Başkanı Oğuz, Çelebi’ye ilişkin bir açıklama yaptı. Çelebinin siyasi hırslarına yenik düştüğünü ifade eden Oğuz, Çelebi’nin İzmir’den ayrıldığını ifade etti ve “Yolu açık olsun ancak yolu İzmir’le bundan sonra kesişemez” ifadelerini kullandı.

“MENFAAT BEKLENTİLERİ KENDİSİNİ OMURGASIZLAŞTIRMIŞ”

Çelebi’nin İzmir’i terk ettiğini ifade eden Oğuz, “Sayın Mehmet Ali Çelebi’yle aynı dönemlerde, aynı partilerde bulunup beraber siyaset yaptık, ancak hiçbir zaman beraber olamadık, aynı fikirleri savunamadık. Kendisi Türk Ordusu'nun mensubu bir asker olduğundan Ergenekon ve Balyoz davalarından mağduriyete uğradığı dönemde hep yanında durduk, kendisine de destek verdik. Sonrasında kendisi siyasete davet edildi ve İzmir’den vekil seçtirildi. Hırsları ve kişisel menfaat beklentileri kendisini omurgasızlaştırmış ve maalesef bu hallere sokmuş olmalı.  Bugüne kadar savunduklarının ne kadar yavan ve göstermelik olduğu ortaya çıkmıştır. İzmir ve (içlerinde benimde bulunduğum) kendisine oy veren İzmirliler için büyük talihsizliktir. Yolu açık olsun ancak yolu İzmir’le bundan sonra kesişemez. Kendisi de bunun farkına varmış olacak ki bir hafta önce pılısını pırtısını toplayıp İzmir Menderes Ataköy'deki göstermelik evini bile boşaltıp İzmir’i tüm eşyalarıyla terk etmiş” dedi.

“FIRSATÇI SİYASETÖİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Çelebi üzerinden CHP’yi eleştiren Başkan Oğuz, seçmenlere uyarıda bulundu ve “Değerli ve ilkeli olmak ayrıdır, öyleymiş gibi görünmek çok ayrı. Sayın Çelebi kendisini Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat olarak tanımlayan birisi, ancak eylemleriyle tam da bir fırsatçı siyasetçi olduğunu maalesef gösterdi. Tutarsızlıkları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz hafta Memleket Partisi'nden ayrılma sebebi olarak söylediklerinin ne kadar saçmalık olduğu ortaya çıkmıştır. Memleket Partisi’ni Cumhur ittifakına çekme çalışmaları netice vermediğinden bizleri 6’lı ittifaka yakınlaşmakla suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur. Oysa ki bizim kendisini İzmir’den vekil yapan 6’lı masanın başındaki zihniyete de kendisi ve kendisi gibileri İzmir’e tepeden indirilenlere de karşı duruşumuz açıktır. İzmirli Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Demokrat, Laik, Çağdaş seçmenlerin, yaşanan son örnekle de görüldüğü gibi, hem yerelde, hem genelde seçim tercihlerini yaparken çok daha titiz ve dikkatli olmaları gerektiği açıkça ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.