Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aslanoğlu’ndan ‘yönetim için’ net çıkış: Yerel yönetimlerde aday olamazlar

Başkan Aslanoğlu’ndan ‘yönetim için’ net çıkış: Yerel yönetimlerde aday olamazlar

CHP İzmir İl Başkanı, düzenlenen basın toplantısında gündeme ve kamuoyunda merak edilenlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasette “kavgacı üsluptan” uzak duracağını söyleyen Aslanoğlu, atanması öncesi dönemde yaşanan “ekipleşmeye” ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Atanmasının ardından en çok merak edilen konulardan olan “yönetim revizyonuyla” ilgili de yol haritasını açıklayan Başkan Aslanoğlu, yönetim kurulu üyeleri için net çıkışta bulundu ve “Bir güçlendirme olacak ama bundan sonra bir kolon güçlendirmesi olmayacak. Bu görevle ilgili bu süreci yürütecek arkadaşlarımızı yeni görevler istemeyecekler. Bu süreci devralacak arkadaşlar yerel yönetimlerde görev talep eden arkadaşlar olamazlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2023 - 11:05

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Başkanı görevine atanan Şenol Aslanoğlu, düzenlenen basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Atanma sürecinden bundan sonra İzmir’de nasıl yol izleyeceğine ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Aslanoğlu, “kavgacı” üsluptan uzak duracağını belirtirken siyasette barış dilinin hakim olması gerektiğini söyledi.

Atanması öncesindeki dönemde yaşananlara da değinen Aslanoğlu, “parti içinde bölünme” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylerken yönetim revizyonu ve yönetimde yer alacak isimler için net çıkışta bulundu.

“YERELDE HEDEF 30’DA 30”

İl başkanı olarak İzmir’de temel hedefini kısa bir şekilde açıklayan Aslanoğlu, “İzmir’de zaten çok güçlü bir partiyiz ve iktidarız. Bu iktidar güçlenerek devam edecek. Yerelde 30’da 30 ve genel seçimlerde de oylarımızı yükselecek. Ama öncelik ittifakın iktidarı” dedi.

“SÖYLEDİĞİM CÜMLE BİRİLERİNİN CANINI ACITIYOR OLABİLİR”

Siyasette barış dilinin hakim olması gerektiğinin altını çizen Başkan Aslanoğlu, “Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben dışa dönük bir insanım. Kavgacı bir başkan görmeyeceksiniz. Ben kavgacı biri değilim. Ama düşüncelerimden de bir adım geri atmam. Söyleyeceğim her şeyi de çok net söylerim. Söylediğim cümle birinin canını acıtıyor olabilir. Bir de ben ülkenin buna ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. Bu kadar gerilim yeter siyaseti çok gerdik ve kalitesini düşürdük. Ben çocukluğumdaki siyaseti özlüyorum. Genel başkanların birlikte programlara çıktığı. O yüzden Sayın AK Parti İl başkanıyla da MHP il başkanıyla da aynı nezaketle birlikte çay içerek, takılarak, nüktedan çıkışlarla… Bu, siyasette söyleyeceğimiz sözü de değerini de azaltmaz” diye konuştu.

“YÖNETİM KURULUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Daha önce yönetimde revizyon mesajı veren Aslanoğlu, bu revizyonun nasıl olacağı noktasında da bilg verdi ve “Birincisi benim hiçbir zaman şöyle bir şeyim olmaz. Ali, Veli ya da bu Ahmet’in arkadaşı gibi bir şeyim yok. CHP’nin tüm üyeleri benim partilimdir. CHP’li olduğum için de herkesle çalışabilirim. O nedenle de yönetimle ilgi bir şeyim yok. Ama bayrak yarışı böyle bir şey. Biri diğerine bayrağı telsim ediyor. Kimse beklemiyor. Ben Deniz Bey’in yürüttüğü programları bozmadan devam ettim. Dün il yönetim kurulunda da açıkladım. Evet bir il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. Bunun metodu nasıl olacak? Ben yaptım oldu diye bir şey olamaz. Kurumsal bir yağıyız biz. İlçe başkanlarımızla da buluştuk Örgütle birlikte yapacağız bunu. Onarın önerileri olacak. İhtiyaç duyduğumuz kişiler olacak. Belki de daha önce adını duymadığınız ama sendikalarda görev yapan, emek dünyasından, odalardan, iş ve sanat dünyasından arkadaşlarımız da oldukça aktif hale getirmek istiyoruz. İl yönetimini değiştirmekten değil, güçlendirmekten bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

“PARTİYE DÜN GELMİŞ BİRİ DEĞİLİM”

İl başkanı olarak performansının söylemleri değil icraatlarıyla görüleceği ifade eden Başkan Aslanoğlu, “Ben siyaseti sığ bir şey olarak görmüyorum. Bunu kısa sürede göreceksiniz. Siyaseti benim 17 yaşımdayken nasılsa o tabloyu göreceksiniz. O zaman da siyaset yapıyordum ben. Parti içinde de siyaset yaptım. Partiye dün gelmiş biri değilim. Bizim söyleyeceklerimiz çalışmalarımızla, politikayla olacak” dedi.

“ÖNERİLEN İSİM BAŞARILI OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK”

Atanması öncesindeki dönemde il başkanlığı için örgüt içinde bazı ekiplerce yapılan ‘aday’ çalışmaları ve örgütte bölünmeye sebep olup olmadığı  konusuna ilişkin soruyu da yanıt veren Aslanoğlu, bölünmenin olmadığının altını çizdi ve şunları söyledi; “İki gün önce görev teslim görev vardı. Orada bir parçalanmışlık görmedim. Bütün belediye başkanlarım ilçe başkanlarım ve örgüt oradaydı belki de son dönemlerde görülen en büyük kalabalık vardı. Gençlerin coşkuyla havaalanında karşılaması vardı ben hiçbir arkadaşımdan öyle bir yaklaşım görmedim. Herkesin birini önermesi gayet doğal. Herkes birini önerebilir. Ama Ahmet olsun denildiğinde olacak diye bir şey yok. Başarabileceğini düşündüklerini önermişlerdir. Ama o kişilerin önerilmesi o kişinin başarılı olacağı anlamına gelmiyor. Mesela adını en çok andığınız arkadaşımızı ben özellikle yanımda istedim. Örgütümüzün tamamı oradaydı Hepsi samimi arkadaşlarım hepsiyle iletişimim devam ediyor. Bir problem görmedim. Ben kırılan da görmedim. “

“DİJİTALDE DE İKTİDAR OLMALIYIZ”

CHP’nin İzmir’deki varlığı ve il başkanlığının bugüne kadar olan çalışmaları noktasında özeleştiri de yapan Aslanoğlu, geliştirilmesi gereken bazı noktalar olduğunu belirtti ve “Bizim iş dünyasından öğrendiğimiz şeyler var Bir şeyin olumsuz yanlarına değil gelinmesi gereken yanlarımıza bakıyoruz. Öncelikle karşılıklı geliştirmemiz gereken bir yan var. Öncelikle basın. Karşılıklı iyi niyetle bir örgüyü güzelleştirebileceğimize inanıyorum. Bunun yanında dijital dünyada daha çok geliştirebiliriz. Biz neden iyiye odaklanmıyoruz? Eminim ki bizim hepimiz ülkenin daha iyi olmasını ve siyasetin sığ olduğunu düşünüyoruz ama sadece Ahmet ve Mehmet’i yazıyoruz. Gelin hep beraber bu işi çevirelim. İşlerden ve onarın olumlu/olumsuz kısımlarından, yaptıklarımızdan bahsedelim. İşin doğru kısımlarına katı sağlayalım. Mesela partinin dijital dünyada güçlenmesi ve orada da iktidar olması gerekiyor. Burada da ben çalışacağım, yönetim kurulu üyeleri meclis üyeleri ve belediye başkanları çalışacak” dedi.

“MEMNUNSAK DEMEK Kİ HER ŞEYİ ÇOK İYİ YÖNETTİLER”

Ülkedeki mevcut ekonomik duruma ilişkin de kısa bir değerlendirme yapan Aslanoğlu, “Bu dönem ekonomik olarak bir şeylerin anlatılmasına ihtiyaç olunmayan bir dönem. Pazara gitseniz görürsünüz. Biz bu 100 gün boyunca iş yerlerinde olacağız. Oralarda göreceksiniz kalabalık var mı? Herkes mal alıp satıyor mu? Yani ekonominin durumu ticaretçi açısından böyle. Vatandaşa açısından da çok açık ekonominin hali. Mesele emekli maaşı. Asgari ücretin altında demiyorum. Çok çok altında. Biz artık dar gelirliyi aşan çok ayrı bir yerdeyiz. Eskiden orta sınıf diyorlardı bize. Eğer ki biz hayatımızdan memnunsak emek ki her şeyi çok güzle yönettiler” diye konuştu.

“BİZİM İŞİMİZ PROBLEM ÇÖZMEK”

CHP’nin İzmir’de ‘sıkıntılı’ olduğu ilçelere özel çalışmalar olup olmayacağı konusunda da “problem çözme” vurgusu yaptı ve “Ben kendi hayatımda sıkıntı kelimesini çok kullanan biri değilim. Benim içim problem çözmek zaten. Zaten o problem olması bize gerek yok. Problemler olacak ve biz onları çözeceğiz. O söylenen problemler dün olmuş yarın öbür gün olabilecek şeyler. Biz de çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KİM ÇALIŞMAK İSTİYORSA ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Yönetimde yapılacak güçlendirme ve revizyonla birlikte “partiye küskünlerin” de yeniden partiye katılıp katılmayacağı hususundaki soruya da yanıt veren Başkan Aslanoğlu, “Asıl çalışma yöntemlerine ilişkin bir şey varı. Çalışma yöntemi ile ilgili ilsem varken hiçbiri gazetelerinde yer almadı. Babamın nereli olduğu konusu merak edilirken, çalışma metodu önemsenmedi. CHP’li hiç kimsenin tebrikini il binasında kabul etmiyorum. Ben şu ilçedeyim gel orda hem muhabbet edelim hem tebrik edersin diyorum. Bizim zamanımız yok çünkü. Koşarken konuşacağız. Yöntem bu. Kim gelmek istiyorsa bugün Kemalpaşa’dayım. Kim dışarıda kaldım diyorsa onu Kemalpaşa’ya bekliyoruz. 100 gün boyunca dışarıdayız. Ve kim çalışmak isterse önünü açacağız” diye konuştu.

“YENİ GÖREVLER İSTEMEYECEKLER”

Geçmiş dönemlerde Balçova Belediye Başkanlığı’na aday olmasına ilişkin süreci de değerlendiren Aslanoğlu, yönetimde yer alan partililerin ilerleyen dönemlerdeki adaylıkları konusunda da net çıkış yaptı ve şunları söyledi; “Benim böyle bir planım ve hayalim yoktu. Yani bir gece uyurken il başkanlığı nasıl olur diye hayal etmedim. Ben hep icracı olmak istedim. Hiçbir zaman milletvekili olmak gibi şeyler hayal etmemiştim. Ben Balçova Belediye başkanlığına sadece 2019’da değil 2014’te de aday olmuştum.  Ben büyük ilçeleri hiçbir zaman istemiyordum. Ben Balçova kuru gibi bir şehir orada CHP’ye model geliştirmek daha kolay olur diye düşündüm. Ve denizi var, üniversitesi var, ormanı var. Mesela bir teknopark yapılabilirdi. O, Türkiye’deki başka  üniversitelere de örnek olabilirdi. Ama bundan sonra… Yönetimle ilgili sorular geldi. Evet bir güçlendirme olacak ama bundan sonra bir kolon güçlendirmesi olmayacak. Bu görevle ilgili bu süreci yürütecek arkadaşlarımızı yeni görevler istemeyecekler. Bu süreci devralacak arkadaşlar yerel yönetimlerde görev talep eden arkadaşlar olamazlar.”

“YEREL YÖNETİMLERDE NE OLACAK SÖYLEMEK HADDİM DEĞİL”

İttifaklara ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Aslanoğlu, “İttifak parti merkezinin kararıyla olacak işler. İttifaklara ben kişisel olarak nasıl bakıyorum? İttifak birileriyle ortak tavır geliştirebilmek demektir. Bu farklı kişilerin farklı farklı öneriler ve düşünceler geliştirmeleri kadar doğa bir şey yok. Zaten farklı farklı düşünceleri olmasaydı 6 farklı parti olmazlardı. Ama 6’lı masa bu farklı görüşlere rağmen ortak kararların arkasında birlikte durabiliyorlar. Yerel yönetimlerde ne olacak nasıl olacak bunu söylemek benim haddim değil. Partinin merkezi buna karar verecektir” dedi.

“HAFTALIK RUTİN TOPLANTILAR OLACAK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilişkileri ve çalışmaları nasıl yürüteceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Aslanoğlu, “Tunç Bey’le haftalık rutin toplantılarımız olacak. Bir ya da birkaç gün bir araya gelerek beler yapıyoruz, gündeme neler var bunu değerlendirdiğimiz toplantılar olacak. Belediye neler yapıyor, biz neler yapıyoruz. Bizim için önemli olan neler yapabildiğimiz aktarmak.  Bizim havuz medyamız yok. Bizim onlar kadar paramız da yok. Bizim örgütümüz var. O yüzden biz örgütle ne yaptığımızı anlatabiliriz. Yani büyükşehir belediye başkanı ve il başkanı senkronize bir şekilde çalışacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.